Instagram för företag

Postat

Med Instagram som kommunikationskanal kan du hitta nya sätt att nå ut till din målgrupp. Inte minst sedan instagram började erbjuda möjligheten att dela video. Vi ger dig 5 tips för hur du kan öka medvetenheten kring ditt företag:  

Engagera er
Var engagerad och våga tryck på “Follow” på andras inlägg. När du engagerar dig i vad andra visar så kommer du även väcka intresse för dina egna bilder.

Använd hashtags
Utnyttja de hashtags (#Hashtags) som du tror din målgrupp följer. Du kan också skapa egna hashtags som relaterar till ditt företag. MTV kan ha #mtv eller använda #Dannysaucedo när de publicerar en bild på honom. Fritidsresor kan ha #fritidsresor och använda #Kreta när de lägger upp en bild från kreta.

Bjud på er själva
Skriv personligt och använd humor i dina inlägg. Tråkiga bilder och beskrivningar vill ingen följa. Även om ni är ett proffsigt företag med bra produkter eller tjänster så krävs i de flesta fall något mer för att det ska vara intressant att följa er.

Använd flera kanaler
Visa bilderna i flera kanaler. När du publicerat bilden på Instagram kan du även välja att den ska lägga ut på både Facebook och Twitter också.  

Publicera bilder regelbundet
Det krävs hårt arbete för att lyckas. För att bygga upp ett framgångsrikt twitterkonto med trogna följare krävs ett hårt och deciplinerat arbete. Ni måste publicera bilder regelbundet och hålla en intressant nivå på innehållet. Utse en instagramansvarig för att sköta ert konto och publicera bilder regelbundet.

H&M
Se kläder och få tips på modenyheter.
http://instagram.com/hm

MTV
De visar bilder på artister och från event med en känsla av “behind the scene”.
http://instagram.com/mtv

Mercedes Benz
Följarna får se bilder på nya och historiska produkter och från mässor och event. De arbetar med lockande bilder från olika typer av miljöer för att locka bilintresserade.
http://instagram.com/mercedesbenz

Fritidsresor
Se bilder från olika resmål och bli få inspiration till dina egna resor.
http://instagram.com/fritidsresor

Starbucks
Livsstilsbilder från Starbucks io Seattle.
http://instagram.com/starbucks

Maersk
Världens största kontainerfraktsföretag Maersk har på ett framgångsrikt sätt använt Instagram för att skapa ökad medvetenhet kring sitt varumärke.
http://instagram.com/maerskline