Nio rena hemsidor

Vi gillar avskalade och rena hemsidor – inte bara för att de är snygga, utan också för att de är enkla att använda. En hemsideskapare som lyckas skala bort allt utom det viktigaste har således kommit långt – samtidigt vet du som har försökt att det inte är helt lätt att designa en hemsida som både är enkel och fyller sitt syfte. För att inspirera er har vi tittat närmre på nio lyckade, rena hemsidor.
Designerna på svenska BVD har förstått fördelen med att ha en, stor bild på hemsidans förstasida. Den enkla loggan och avskalade menyraden gör att det företaget ägnar sig åt hamnar helt i fokus.
Enkelhet i sin mest utpräglade form – Tobias Ahlin säger så kort som möjligt vad han gör, och var han delar med sig av sina tankar. Mer än så behövs egentligen inte.
Adam Mann visar hur effektivt det kan vara att sätta ihop bilder med varandra för att skapa en mosaik. Förutom storleken sammanbinds de av små färgdetaljer, som knappt är märkbara men ger sidan en balanserad känsla.
Roy Barbers hemsida är ett utmärkt exempel på hur man använder en bakgrundsfärg, och skapar sitt innehåll helt i vitt. Om den här hemsidan hade haft fler färgdetaljer hade det kunnat se plottrigt ut – nu är det bara enkelt, och snyggt.
Precis som Roy Barber har Lush Type arbetat med en tydlig färg, vit text och vita symboler i kontrast. För ett företag som gör typsnitt och ikoner passar det perfekt.
Made by Vadim är en designer med känsla för det avskalade. Bara för att hemsidan är enkel behöver den dock inte se modern ut – både loggan och texten andas tidigare epoker.
Schweiziska Helvetic Brands hemsida kan först se ganska vanlig ut, men tittar man noga så ser man hur väl man vägt text mot grafik och vita områden. Ingenting är det minsta komplicerat – allt som syns är relevant.
Alastaire Allday är en frilansande copywriter, och det vi gillar med hans avskalade sida är att han valt att fylla sitt vita tomrum med en bild på sig själv. Fördelen att exponera sig på det sättet är att alla ser vem du är, och att det redan känns som att man känner varandra när man kommer in på sidan. Smart!
Är det gråskala, eller är det inte gråskala? Whiteloupe har lyckats skapa en perfekt fotoatmosfär med sin rena, svart-vit-gråa sida. De små färgklickarna som ändå finns ger bara sidan en mer levande touch, samtidigt som fotografiet i mitten ger en retrokänsla till den moderna grafiken.

Vi gillar avskalade och rena hemsidor – inte bara för att de är snygga, utan också för att de är enkla att använda. En hemsideskapare som lyckas skala bort allt utom det viktigaste har således kommit långt – samtidigt vet du som har försökt att det inte är helt lätt att designa en hemsida som både är enkel och fyller sitt syfte. För att inspirera er har vi tittat närmre på nio lyckade, rena hemsidor.

Designerna på svenska BVD har förstått fördelen med att ha en, stor bild på hemsidans förstasida. Den enkla loggan och avskalade menyraden gör att det företaget ägnar sig åt hamnar helt i fokus.

Enkelhet i sin mest utpräglade form – Tobias Ahlin säger så kort som möjligt vad han gör, och var han delar med sig av sina tankar. Mer än så behövs egentligen inte.

Adam Mann visar hur effektivt det kan vara att sätta ihop bilder med varandra för att skapa en mosaik. Förutom storleken sammanbinds de av små färgdetaljer, som knappt är märkbara men ger sidan en balanserad känsla.

Roy Barbers hemsida är ett utmärkt exempel på hur man använder en bakgrundsfärg, och skapar sitt innehåll helt i vitt. Om den här hemsidan hade haft fler färgdetaljer hade det kunnat se plottrigt ut – nu är det bara enkelt, och snyggt.

Precis som Roy Barber har Lush Type arbetat med en tydlig färg, vit text och vita symboler i kontrast. För ett företag som gör typsnitt och ikoner passar det perfekt.

Made by Vadim är en designer med känsla för det avskalade. Bara för att hemsidan är enkel behöver den dock inte se modern ut – både loggan och texten andas tidigare epoker.

Schweiziska Helvetic Brands hemsida kan först se ganska vanlig ut, men tittar man noga så ser man hur väl man vägt text mot grafik och vita områden. Ingenting är det minsta komplicerat – allt som syns är relevant.

Alastaire Allday är en frilansande copywriter, och det vi gillar med hans avskalade sida är att han valt att fylla sitt vita tomrum med en bild på sig själv. Fördelen att exponera sig på det sättet är att alla ser vem du är, och att det redan känns som att man känner varandra när man kommer in på sidan. Smart!

Är det gråskala, eller är det inte gråskala? Whiteloupe har lyckats skapa en perfekt fotoatmosfär med sin rena, svart-vit-gråa sida. De små färgklickarna som ändå finns ger bara sidan en mer levande touch, samtidigt som fotografiet i mitten ger en retrokänsla till den moderna grafiken.