Gör ditt CV till en hemsida

Sommaren närmar sig, och för alla som tar examen eller söker sommarjobb kan det vara dags att uppdatera sitt CV. Ett bra sätt att komplettera din vanliga ansökan, och dessutom göra det lättare för arbetsgivare att hitta dig som arbetssökande, är att skapa en hemsida för ditt CV där du visar vem du är och vad du har gjort tidigare. Vi berättar om hur du ska tänka när du skapar en hemsida för ditt arbetssökande.Att skapa en hemsida som ett komplement till din anställningsansökan är ett smart sätt att skapa lite extra uppmärksamhet kring din person – i takt med att mer och mer av rekryteringen flyttar till nätet blir det också allt vanligare att man som arbetssökande har sin egen hemsida. Det finns flera fördelar med ett CV på nätet: 

Du behöver inte skicka dina papper varje gång du är intresserad av ett jobb, utan kan helt enkelt länka till din sida.
Hemsidan visar arbetsgivare att du är uppdaterad och kunnig.
Du har möjlighet att visa upp ditt tidigare arbete på ett snyggt sätt.
Allting finns på ett ställe: tidigare arbetsgivare, kontaktuppgifter till dig och arbetsprover.

En startsida där du berättar om vem du är och vad du gör, plus en bild på dig själv.
En sektion där du berättar om vad du har gjort tidigare, alltså som ett vanligt CV.
Din portfölj med arbetsprover. Beroende på vad du gjort tidigare kan det vara texter, fotografier eller mer formell dokumentation.
En kontaktsida med alla nödvändiga uppgifter: mejladress, telefonnummer och länkar till sociala medier där du finns. Kom ihåg att länka till din hemsida via exempelvis Facebook och Twitter – det kommer hjälpa arbetsgivare och vänner att hitta till dig även när du inte söker jobb aktivt.

Uppdatera din hemsida ofta – en ouppdaterad hemsida kan ge ett dåligt intryck, speciellt om det är din professionella profil den visar. Om du har påbörjat ett nytt uppdrag, kom ihåg att berätta om det på din hemsida. Ditt online-CV är inte statiskt, utan ett dynamiskt dokument som hela tiden bör kunna växa och spetsas till.
Var noga med detaljerna. Eftersom ditt CV står för dig som person är det bäst att inte lämna någonting åt slumpen. Dubbelkolla all stavning och var noga med grafiken så att den är snygg och konsekvent.

Sommaren närmar sig, och för alla som tar examen eller söker sommarjobb kan det vara dags att uppdatera sitt CV. Ett bra sätt att komplettera din vanliga ansökan, och dessutom göra det lättare för arbetsgivare att hitta dig som arbetssökande, är att skapa en hemsida för ditt CV där du visar vem du är och vad du har gjort tidigare. Vi berättar om hur du ska tänka när du skapar en hemsida för ditt arbetssökande.

Att skapa en hemsida som ett komplement till din anställningsansökan är ett smart sätt att skapa lite extra uppmärksamhet kring din person – i takt med att mer och mer av rekryteringen flyttar till nätet blir det också allt vanligare att man som arbetssökande har sin egen hemsida. Det finns flera fördelar med ett CV på nätet: 

  • Du behöver inte skicka dina papper varje gång du är intresserad av ett jobb, utan kan helt enkelt länka till din sida.
  • Hemsidan visar arbetsgivare att du är uppdaterad och kunnig.
  • Du har möjlighet att visa upp ditt tidigare arbete på ett snyggt sätt.
  • Allting finns på ett ställe: tidigare arbetsgivare, kontaktuppgifter till dig och arbetsprover.
  • En startsida där du berättar om vem du är och vad du gör, plus en bild på dig själv.
  • En sektion där du berättar om vad du har gjort tidigare, alltså som ett vanligt CV.
  • Din portfölj med arbetsprover. Beroende på vad du gjort tidigare kan det vara texter, fotografier eller mer formell dokumentation.
  • En kontaktsida med alla nödvändiga uppgifter: mejladress, telefonnummer och länkar till sociala medier där du finns. Kom ihåg att länka till din hemsida via exempelvis Facebook och Twitter – det kommer hjälpa arbetsgivare och vänner att hitta till dig även när du inte söker jobb aktivt.
  • Uppdatera din hemsida ofta – en ouppdaterad hemsida kan ge ett dåligt intryck, speciellt om det är din professionella profil den visar. Om du har påbörjat ett nytt uppdrag, kom ihåg att berätta om det på din hemsida. Ditt online-CV är inte statiskt, utan ett dynamiskt dokument som hela tiden bör kunna växa och spetsas till.
  • Var noga med detaljerna. Eftersom ditt CV står för dig som person är det bäst att inte lämna någonting åt slumpen. Dubbelkolla all stavning och var noga med grafiken så att den är snygg och konsekvent.