Så tar du betalt på nätet

Internet är en fantastisk plats att starta en butik på: allt du behöver är en hemsida, någonting att sälja och tid att ägna åt din butik. Men hur gör man för att ta betalt av sina kunder? Hemsida24 reder ut begreppen.I stora drag finns det fyra sätt att ta betalt av kunder på internet: med kort, internetbank, faktura eller manuellt.De allra flesta större banker erbjuder i dag någon typ av lösning för betalning över nätet, och har program som du kan använda i din e-butik. Det allra vanligaste betalningsalternativet är att kunden skriver in sina kortdetaljer och på så sätt godkänner betalningen. Betalningen genomförs dagen efter köpet, och genom att fler banker har börjat kräva lösenord av kunderna har risken för bedrägeri minskat.
 
På Hemsida24 kan man använda sig av kortbetalning via Payson eller Paypal.
Betalningen genomförs genom att kunden loggar in i sin internetbank via e-butiken, och betalar direkt. Det är ett snabbt och säkert sätt att ta betalt på nätet, och fungerar med i stort sett alla större banker.
 
Med oss kan du erbjuda direktbetalning till internetbank med Payson.
Det har blivit allt vanligare att man också betalar via faktura i näthandel. Eftersom man som egenföretagare har begränsat med tid att följa upp obetalda fakturor kan det vara svårt att fakturera på egen hand, men med nya tjänster som fungerar som mellanhand har det blivit mycket enklare och framför allt säkrare. Via faktura kan man även erbjuda delbetalning och tillfälliga erbjudanden som “Köp nu, betala senare”.
 
På Hemsida24 erbjuder vi fakturabetalning via Klarna, som blivit ett populärt faktureringsalternativ för e-butiker.
Manuell betalning används framför allt på auktionssajter och i privat handel genom att kunden betalar kontant eller gör en vanlig banktransaktion till säljaren. Det här är det minst säkra alternativet, men kräver å sin sida inte någon tjänst på hemsidan.
 
Om du inte har möjlighet att använda en fast betaltjänst när du handlar över nätet, så kan du använda tjänsten Izettle, som underlättar transaktioner mellan privatpersoner.
 
 

Internet är en fantastisk plats att starta en butik på: allt du behöver är en hemsida, någonting att sälja och tid att ägna åt din butik. Men hur gör man för att ta betalt av sina kunder? Hemsida24 reder ut begreppen.

I stora drag finns det fyra sätt att ta betalt av kunder på internet: med kort, internetbank, faktura eller manuellt.

De allra flesta större banker erbjuder i dag någon typ av lösning för betalning över nätet, och har program som du kan använda i din e-butik. Det allra vanligaste betalningsalternativet är att kunden skriver in sina kortdetaljer och på så sätt godkänner betalningen. Betalningen genomförs dagen efter köpet, och genom att fler banker har börjat kräva lösenord av kunderna har risken för bedrägeri minskat.

 

På Hemsida24 kan man använda sig av kortbetalning via Payson eller Paypal.

Betalningen genomförs genom att kunden loggar in i sin internetbank via e-butiken, och betalar direkt. Det är ett snabbt och säkert sätt att ta betalt på nätet, och fungerar med i stort sett alla större banker.

 

Med oss kan du erbjuda direktbetalning till internetbank med Payson.

Det har blivit allt vanligare att man också betalar via faktura i näthandel. Eftersom man som egenföretagare har begränsat med tid att följa upp obetalda fakturor kan det vara svårt att fakturera på egen hand, men med nya tjänster som fungerar som mellanhand har det blivit mycket enklare och framför allt säkrare. Via faktura kan man även erbjuda delbetalning och tillfälliga erbjudanden som “Köp nu, betala senare”.

 

På Hemsida24 erbjuder vi fakturabetalning via Klarna, som blivit ett populärt faktureringsalternativ för e-butiker.

Manuell betalning används framför allt på auktionssajter och i privat handel genom att kunden betalar kontant eller gör en vanlig banktransaktion till säljaren. Det här är det minst säkra alternativet, men kräver å sin sida inte någon tjänst på hemsidan.

 

Om du inte har möjlighet att använda en fast betaltjänst när du handlar över nätet, så kan du använda tjänsten Izettle, som underlättar transaktioner mellan privatpersoner.