Nya Hemsida24 är lanserat

Postat

Idag lanserades nya Hemsida24.

Efter flera månaders utveckling följt av användartester är äntligen alla pusselbitar på plats. Med nya mallar, fler anpassningar och möjligheten att själv redigera sidhuvudet kan din hemsida nu nå nya höjder.

Du byter till nya Hemsida24 genom att byta designmall till någon av de nya mallarna.

 

Obs! Du kommer inte kunna byta tillbaka till gamla Hemsida24 och dess mallar och teman när du bytt till det nya.

Om du vill prova det nya systemet innan du byter, så kan du skapa ett nytt konto här.

  • Nya designmallar
  • Skapa egna sidhuvud
  • Utökade anpassningsmöjligheter
  • Nya branschmallar

Vid lanseringen finns det 11 mallar och över 90 teman att välja mellan. Vi kommer även att lägga in nya mallar och teman framöver.

Du har nu helt nya möjligheter för att utforma ditt sidhuvud. Lägg till texter och bilder och placera dom fritt i eller utanför sidhuvudet.


Släpp loss din kreativitet genom att rotera, beskära, ändra storlek, lägga på genomskinlighet och länka objekten du lagt in. Dessutom har du möjlighet att skapa olika sidhuvud för dina undersidor. 

Du har nu helt nya möjligheter att anpassa mallarna. En ökad flexibilitet gör det mycket lättare för dig att få till ett unikt useende på din hemsida.

Hemsidorna i bildgalleriet är gjorda med nya Hemsida24.

Typsnitt är en viktig del för hemsidans utseende. Nu kan du ändra fler typsnitt än tidigare och använda specialtypsnitt även för brödtexten.

 

Med nya Hemsida24 använder din hemsida Fontface som är framtidens teknik för typsnitt på nätet. Det betyder att texterna går att markera och fungerar bättre i fler webbläsare.

Utgå från en branschmall och kom igång snabbt med din nya hemsida. Det finns nu över 30 branschmallar att välja mellan.

 

De innehåller passande undersidor och idéer för innehåll som kan passa din hemsida. Som utfyllnad innehåller branschmallarna även tips för hur du skriver bra texter till din hemsida.

I följande avsnitt går vi igenom vanliga frågor och svar inför bytet till nya Hemsida24.

Det gör du genom att byta designmall. Logga in på din hemsida, klicka på “Ändra utseende” > “Byt designmall” och välj en av de nya designmallarna.

Allt innehåll på din hemsida bevaras, inget innehåll såsom text och bilder tas bort förutom sidhuvudet. Vi försöker också så gott det går att bevara din sidlayout. Det som däremot inte bevaras är utseendet såsom sidhuvud, typsnitt på rubriker och anpassningar.

Allt innehåll i din gamla hemsida bevaras, men inte designen. Du måste alltså välja en ny designmall. Din gamla designmall kommer inte att användas.

Nej, du måste inte byta. Däremot så rekommenderar vi dig att byta om du har möjlighet. Vi kommer inte att tvinga någon att byta till nya Hemsida24 utan vi kommer att köra de båda systemen parallellt.

Nej, du kan inte byta tillbaka. Om du är osäker på om nya Hemsida24 är något du vill byta till så rekommenderar vi dig att skapa ett nytt konto. Med det nya kontot kan du experimentera dig fram och se hur nya Hemsida24 fungerar.

 

Här skapar du ett nytt konto

 

/ Hemsida24