De senaste färgtrenderna inom webbdesign

Visst är det tråkigt när hösten närmar sig med stormsteg – men samtidigt innebär ju sommarens slut att man har både tid och energi åt att förnya sin hemsida. Varför inte börja med lägga till nya färger? Här tittar vi på tre av årets tydligaste färgtrender inom webbdesign, med inspirerande exempel. 
En grå bakgrund är ett tidlöst knep för att göra en hemsida lättnavigerad och lättläst. Med några färggranna detaljer ser sidan minimalistisk men ändå spännande ut. Det är också ett bra sätt att dra ögat till det som är viktigt: länkar eller knappar som ska synas bra.
Under the weather
Pastellfärger är på väg tillbaka, inte bara på webben. Fler och fler har börjat se fördelarna med att undvika starka färger – att designa hemsidor med en mer blygsam palett fungerar oväntat bra på skärmar och ger en snygg retrokänsla. 
Izumi
The Goodetime gals
Den som inte vill designa sin hemsida med matta färger kan välja spektrats motsatta sida – starka neonfärger. Visst finns det en risk att sidan ser skrikig ut, men om du använder dina neonfärger på ett smart sätt kommer din hemsida att stå ut på ett häftigt sätt.
Rogge & Pott design
Pollen London

Visst är det tråkigt när hösten närmar sig med stormsteg – men samtidigt innebär ju sommarens slut att man har både tid och energi åt att förnya sin hemsida. Varför inte börja med lägga till nya färger? Här tittar vi på tre av årets tydligaste färgtrender inom webbdesign, med inspirerande exempel. 

En grå bakgrund är ett tidlöst knep för att göra en hemsida lättnavigerad och lättläst. Med några färggranna detaljer ser sidan minimalistisk men ändå spännande ut. Det är också ett bra sätt att dra ögat till det som är viktigt: länkar eller knappar som ska synas bra.

Under the weather

Pastellfärger är på väg tillbaka, inte bara på webben. Fler och fler har börjat se fördelarna med att undvika starka färger – att designa hemsidor med en mer blygsam palett fungerar oväntat bra på skärmar och ger en snygg retrokänsla. 

Izumi

The Goodetime gals

Den som inte vill designa sin hemsida med matta färger kan välja spektrats motsatta sida – starka neonfärger. Visst finns det en risk att sidan ser skrikig ut, men om du använder dina neonfärger på ett smart sätt kommer din hemsida att stå ut på ett häftigt sätt.

Rogge & Pott design

Pollen London