Visa filer på hemsidan

Med Google docs kan du visa dokument på din hemsida. Visa PDF-filer, powerpoint-presentationer, word och excelfiler samt olika bildfiler inklusive photoshopfiler. Vi visar några exempel och berättar hur du gör. 

Obs! Om du skriver fel kod i blocket ”Egen HTML” finns risken att din hemsida inte fungerar och visas som den ska. Är du osäker på hur du ska göra rekommenderar vi att du använder tjänsten scribd istället för att visa dokument på din hemsida. Blocket ”Egen HTML” är endast gängligt för de med ett betalabonnemang. 

Gå vidare till hjälpsidan för att visa dokument på hemsidan

Lägg upp din fil på ett webbhotell eller som en fil på Hemsida24. Du behöver länken till din fil för att kunna gå vidare till nästa steg.

Exempel: Http://www.minhemsida.se/minfil.xls

Om du använder filblocket i Hemsida24 visas filerna som i exempelet längst upp i detta blogginlägg. Då kan du högerklicka på en fil och välja ”Kopiera länkadress”.

Då ser länken ut så här: http://edit.hemsida24.se/Homepage/Download-File/f/419198/h/7c81de3521f9890c28512045f3165807/excel

Det du måste göra se är att skriva till rätt filändelse på länken. I fallet ovan är det är excelfil med filändelsen.xls. När du använder länken ovan ska den därför se ut så här istället: http://edit.hemsida24.se/Homepage/Download-File/f/419198/h/7c81de3521f9890c28512045f3165807/excel.xls.
 

Gå till den här adressen: https://docs.google.com/viewer och gör som bilderna visar.

När du klickat på ”Skapa länk” ser det ut så här:

Så här ser koden ut för excelfilen som visas längre upp i detta blogginlägg.