5 anledningar till varför ditt företag borde ha en blogg

Vet du mycket om någonting, och vill dela med dig? Har du dessutom en hemsida? Då borde du ha en blogg. Det är enkelt att starta en blogg, och om du tar väl hand om den kan den hjälpa dig och din verksamhet att attrahera både läsare och kunder.
En blogg är, precis som den du läser just nu, en typ av rullande samling av kortare texter och bilder, där det senaste inlägget visas först. Bloggar används i dag inom alla områden, från mer eller mindre personliga dagböcker, till nyhetssajter och företagsinformation. Om du är egen företagare eller e-butik är det utmärkt att ha en blogg – här är fem goda anledningar varför du ska börja skriva på din hemsida:

Du får fler och oftare återkommande besökare. Marknadsföring håller på att förändras – den konst som tidigare handlade om att synas och höras handlar i dag allt mer om att hjälpa kunder att bli bättre på vad de gör. En blogg på din hemsida gör att läsare kommer återkomma till din hemsida för att läsa om det du gör. Kom ihåg att dela med dig av din kunskap – skriv om det din hemsida handlar om, det skapar både ett mervärde för dina kunder och gör att de mer gärna delar med sig av ditt material till andra.
Din hemsida blir mer personlig och levande. Skillnaden mellan bloggen och hemsidans vanliga material är att inlägg på en blogg är kronologiskt ordnat, det senaste ligger alltid högst upp, är ofta dagsaktuellt och personligt. Bloggen hjälper till att bygga en relation till dina besökare – den kan fungera som en “hur jag gjorde”-logg där du kan skriva med en mer personlig ton om dig och din verksamhet, eller helt enkelt som en dagbok över hur det går för verksamheten. I båda fall kommer din hemsida definitivt att kännas mer levande och aktuell.
En blogg kan göra att du hamnar högre upp i sökmotorer. Google och andra sökmotorer tenderar att uppskatta hemsidor som ofta uppdateras med nytt material, och där skaparen skriver om sitt ämne. Med en blogg är chansen större att sökmotorerna tycker att du är viktig, och lägger dig högre upp i sökordningen.
Det är roligt! Att blogga kräver en del tid av dig, men du kommer förhoppningsvis upptäcka hur intressant det är att skriva om din passion. Du tvingas läsa om ditt ämne, fördjupa dig och kommer säkert att få ny inspiration längs vägen.
Det är lättare att få kontakt med andra. Med en blogg har du alltid nytt, spännande material att dela med dig av. Vare sig det är på Facebook eller Twitter ger dina blogginlägg dig en chans att komma i kontakt med både kunder och andra företagare som gör det du gör. Dessutom kan du ansluta dig till grupper och blogglistor som gör att fler länkar till din sida.


Klicka här för att läsa om hur du lägger till en blogg på din Hemsida24-sida.
 

Vet du mycket om någonting, och vill dela med dig? Har du dessutom en hemsida? Då borde du ha en blogg. Det är enkelt att starta en blogg, och om du tar väl hand om den kan den hjälpa dig och din verksamhet att attrahera både läsare och kunder.

En blogg är, precis som den du läser just nu, en typ av rullande samling av kortare texter och bilder, där det senaste inlägget visas först. Bloggar används i dag inom alla områden, från mer eller mindre personliga dagböcker, till nyhetssajter och företagsinformation. Om du är egen företagare eller e-butik är det utmärkt att ha en blogg – här är fem goda anledningar varför du ska börja skriva på din hemsida:

  1. Du får fler och oftare återkommande besökare. Marknadsföring håller på att förändras – den konst som tidigare handlade om att synas och höras handlar i dag allt mer om att hjälpa kunder att bli bättre på vad de gör. En blogg på din hemsida gör att läsare kommer återkomma till din hemsida för att läsa om det du gör. Kom ihåg att dela med dig av din kunskap – skriv om det din hemsida handlar om, det skapar både ett mervärde för dina kunder och gör att de mer gärna delar med sig av ditt material till andra.
  2. Din hemsida blir mer personlig och levande. Skillnaden mellan bloggen och hemsidans vanliga material är att inlägg på en blogg är kronologiskt ordnat, det senaste ligger alltid högst upp, är ofta dagsaktuellt och personligt. Bloggen hjälper till att bygga en relation till dina besökare – den kan fungera som en “hur jag gjorde”-logg där du kan skriva med en mer personlig ton om dig och din verksamhet, eller helt enkelt som en dagbok över hur det går för verksamheten. I båda fall kommer din hemsida definitivt att kännas mer levande och aktuell.
  3. En blogg kan göra att du hamnar högre upp i sökmotorer. Google och andra sökmotorer tenderar att uppskatta hemsidor som ofta uppdateras med nytt material, och där skaparen skriver om sitt ämne. Med en blogg är chansen större att sökmotorerna tycker att du är viktig, och lägger dig högre upp i sökordningen.
  4. Det är roligt! Att blogga kräver en del tid av dig, men du kommer förhoppningsvis upptäcka hur intressant det är att skriva om din passion. Du tvingas läsa om ditt ämne, fördjupa dig och kommer säkert att få ny inspiration längs vägen.
  5. Det är lättare att få kontakt med andra. Med en blogg har du alltid nytt, spännande material att dela med dig av. Vare sig det är på Facebook eller Twitter ger dina blogginlägg dig en chans att komma i kontakt med både kunder och andra företagare som gör det du gör. Dessutom kan du ansluta dig till grupper och blogglistor som gör att fler länkar till din sida.


Klicka här för att läsa om hur du lägger till en blogg på din Hemsida24-sida.