Fantasirika hyllningssidor

Just nu pågår Hemsida24:s Alla hjärtans dag-tävling, där man kan vinna en iPad genom att skapa en hyllningssida för någon eller något man tycker om. För att ge våra tävlande inspiration visar vi här några hemsidor som inte är med i tävlingen, men likväl är skapade för att fira någon. Titta här hur det ser ut när internet hyllar månen, Woody Guthrie och Steve Jobs!
Hyllningarnas hyllningssida skapades till Apples avlidne vd, Steve Jobs, strax efter den ikoniske mogulens bortgång. Här publicerar Apple minnesord och hälsningar till Jobs, vars arbete påverkade människor från vitt skilda platser och bakgrund. Över en miljon människor har skickat in sina hyllningar till rememberingsteve@apple.com – och Apple uppmanar alla som önskar dela med sig av några rader till minne av Steve Jobs att fortsätta skriva.
Den 20 juli 1969 landade Apollo 11 på månen, och Neil Armstrong blev den första människan att sätta sin fot på en främmande himlakropp. För att fira 40-årsjubileumet av denna epokgörande händelse lanserade NASA år 2009 en hyllningssida för uppdraget, som de kallar “We Choose the Moon” (“vi väljer månen”). I sig är hyllningssidan en interaktiv resa som tar besökaren från uppskjutning till landning – med ljud, rörliga bilder och all information den rymdintresserade kan tänka sig.
National Cat Day är inte bara en dag, utan också en hyllning till världens alla katter. Här kan man titta på videor, adoptera hemlösa katter och köpa kattrelaterade produkter, med syfte att dra uppmärksamheten till gatukatter framför allt i Portland, Oregon. Kolla också in The fluffington post, som liknar en nyhetssida, men vars inlägg framför allt är hyllningar till husdjur och dess förehavanden.
Det här är en svensk hyllningssida till den amerikanske gitarristen och sångaren Roky Erickson – komplett med allt som en hyllningssida bör innehålla: texter, bilder och mängder med information. Nyhetsflödet tycks i och för sig ha avstannat sedan ett par år, men det är roligt att se värmen och hängivenheten i den här hyllningssidan. 
Kommer ni ihåg den amerikanske folkmusikern Woody Guthrie? Inte? Då kan den här hyllningssidan vara till hjälp. När Guthrie häromåret skulle ha fyllt 100 år skapade en stiftelse en sida till ära för den gamle sångaren, både som hyllning och för att hålla minnet vid liv. Woody100.com är en väldigt ambitiös hyllning – med snygg grafik och massor att läsa för den som vill veta mer.

Just nu pågår Hemsida24:s Alla hjärtans dag-tävling, där man kan vinna en iPad genom att skapa en hyllningssida för någon eller något man tycker om. För att ge våra tävlande inspiration visar vi här några hemsidor som inte är med i tävlingen, men likväl är skapade för att fira någon. Titta här hur det ser ut när internet hyllar månen, Woody Guthrie och Steve Jobs!

Hyllningarnas hyllningssida skapades till Apples avlidne vd, Steve Jobs, strax efter den ikoniske mogulens bortgång. Här publicerar Apple minnesord och hälsningar till Jobs, vars arbete påverkade människor från vitt skilda platser och bakgrund. Över en miljon människor har skickat in sina hyllningar till rememberingsteve@apple.com – och Apple uppmanar alla som önskar dela med sig av några rader till minne av Steve Jobs att fortsätta skriva.

Den 20 juli 1969 landade Apollo 11 på månen, och Neil Armstrong blev den första människan att sätta sin fot på en främmande himlakropp. För att fira 40-årsjubileumet av denna epokgörande händelse lanserade NASA år 2009 en hyllningssida för uppdraget, som de kallar “We Choose the Moon” (“vi väljer månen”). I sig är hyllningssidan en interaktiv resa som tar besökaren från uppskjutning till landning – med ljud, rörliga bilder och all information den rymdintresserade kan tänka sig.

National Cat Day är inte bara en dag, utan också en hyllning till världens alla katter. Här kan man titta på videor, adoptera hemlösa katter och köpa kattrelaterade produkter, med syfte att dra uppmärksamheten till gatukatter framför allt i Portland, Oregon. Kolla också in The fluffington post, som liknar en nyhetssida, men vars inlägg framför allt är hyllningar till husdjur och dess förehavanden.

Det här är en svensk hyllningssida till den amerikanske gitarristen och sångaren Roky Erickson – komplett med allt som en hyllningssida bör innehålla: texter, bilder och mängder med information. Nyhetsflödet tycks i och för sig ha avstannat sedan ett par år, men det är roligt att se värmen och hängivenheten i den här hyllningssidan. 

Kommer ni ihåg den amerikanske folkmusikern Woody Guthrie? Inte? Då kan den här hyllningssidan vara till hjälp. När Guthrie häromåret skulle ha fyllt 100 år skapade en stiftelse en sida till ära för den gamle sångaren, både som hyllning och för att hålla minnet vid liv. Woody100.com är en väldigt ambitiös hyllning – med snygg grafik och massor att läsa för den som vill veta mer.