5 inspirerande kundhemsidor

På Hemsida24 har vi många duktiga kunder som lägger ner mycket tid på sina hemsidor. I det här inlägget vill vi visa upp fem kunder som vi tycker har lyckats bra med layout, text och själva idén bakom hemsidan. Varsågoda, ta en stund för att vila era ögon på snygg design, bra e-handelslösningar och fina bildspel!Är det fotogragfier? Är vi hemma hos någon? Nej, bilderna på Bexers hemsida är 3D-visualiseringar, vilket är precis lika häftigt som det låter. Bexer har skapat sin hemsida i minimalistisk stil, vilket passar perfekt för en designer som vill placera fokus på sitt eget material. Bildspelet på förstasidan ger en bra förhandsvisning om vad Bexer gör, och det är lätt att hitta till portföljen. Smart och snyggt!
När man går in på Havsglas hemsida känner man att man genast vill hoppa in en buss och ge sig av till närmaste strand – oavsett årstid eller tid på dygnet. Havsglas, som gör vackra smycken av stenar och glas från stränder, har lyckats skapa en sida som känns både hemtrevlig och professionell på samma gång. Vi tycker om att produkterna presenteras med naturlig bakgrund, vilket förstärker känslan av att man faktiskt befinner sig på en klipphäll någonstans på sydkusten. Snyggt är också självklart att man använder sig av ett matchande färgschema, där de blåglänsande smyckenas färg återkommer i rubriker och detaljer.
“Försäljning är en konst, och varje avslut är ett konstverk” säger säljföretaget PSP Media när man kommer in på deras hemsida. Själva hemsidan är ett väldigt bra exempel på en pedagogiskt strukturerad layout: det finns mycket material, men det är lätt att hitta det man söker efter. I överkant ligger ett bildspel som varvar grafik och bilder med citat på ett smidigt och intressant sätt, vilket gör att hemsidan känns levande och aktuell. Vi gillar också den lite excentriska, men snygga, loggan som flyter i bakgrunden.
Ett perfekt sätt att få nätsurfare att återkomma till sin sida är självklart att låta ett sött djur vara det första som möter besökaren. Det har Rasta hunden-shoppen – ett företag som säljer kläder och accesoarer som kommer väl till pass när man ska ta sin fyrfota vän på promenad, oavsett väder – förstått. Hemsidan är klassiskt designad med enkel navigering och tydlig information på förstasidan, vilket gör den lättöverskådlig. Shopen är perfekt utformad för sitt syfte: allting syns, och alla produkter är beskrivna in i minsta detalj. Så vill vi att det ska vara när vi handlar på nätet!
En murrig hemsida som man vill krypa upp och sätta sig i, så kanske man bäst kan beskriva restaurangen Living Rooms hörna av internet. Som det ska vara på en restauranghemsida kan man här läsa menyer, boka bord, köpa biljetter till spelningar och läsa om maten som serveras. Designen är dock A och O – bildspelet och den trevliga inredningen ger en förhandsvisning om restaurangens personlighet, och till och med pianomusiken i bakgrunden bidrar till mysfaktorn! 

På Hemsida24 har vi många duktiga kunder som lägger ner mycket tid på sina hemsidor. I det här inlägget vill vi visa upp fem kunder som vi tycker har lyckats bra med layout, text och själva idén bakom hemsidan. Varsågoda, ta en stund för att vila era ögon på snygg design, bra e-handelslösningar och fina bildspel!

Är det fotogragfier? Är vi hemma hos någon? Nej, bilderna på Bexers hemsida är 3D-visualiseringar, vilket är precis lika häftigt som det låter. Bexer har skapat sin hemsida i minimalistisk stil, vilket passar perfekt för en designer som vill placera fokus på sitt eget material. Bildspelet på förstasidan ger en bra förhandsvisning om vad Bexer gör, och det är lätt att hitta till portföljen. Smart och snyggt!

När man går in på Havsglas hemsida känner man att man genast vill hoppa in en buss och ge sig av till närmaste strand – oavsett årstid eller tid på dygnet. Havsglas, som gör vackra smycken av stenar och glas från stränder, har lyckats skapa en sida som känns både hemtrevlig och professionell på samma gång. Vi tycker om att produkterna presenteras med naturlig bakgrund, vilket förstärker känslan av att man faktiskt befinner sig på en klipphäll någonstans på sydkusten. Snyggt är också självklart att man använder sig av ett matchande färgschema, där de blåglänsande smyckenas färg återkommer i rubriker och detaljer.

“Försäljning är en konst, och varje avslut är ett konstverk” säger säljföretaget PSP Media när man kommer in på deras hemsida. Själva hemsidan är ett väldigt bra exempel på en pedagogiskt strukturerad layout: det finns mycket material, men det är lätt att hitta det man söker efter. I överkant ligger ett bildspel som varvar grafik och bilder med citat på ett smidigt och intressant sätt, vilket gör att hemsidan känns levande och aktuell. Vi gillar också den lite excentriska, men snygga, loggan som flyter i bakgrunden.

Ett perfekt sätt att få nätsurfare att återkomma till sin sida är självklart att låta ett sött djur vara det första som möter besökaren. Det har Rasta hunden-shoppen – ett företag som säljer kläder och accesoarer som kommer väl till pass när man ska ta sin fyrfota vän på promenad, oavsett väder – förstått. Hemsidan är klassiskt designad med enkel navigering och tydlig information på förstasidan, vilket gör den lättöverskådlig. Shopen är perfekt utformad för sitt syfte: allting syns, och alla produkter är beskrivna in i minsta detalj. Så vill vi att det ska vara när vi handlar på nätet!

En murrig hemsida som man vill krypa upp och sätta sig i, så kanske man bäst kan beskriva restaurangen Living Rooms hörna av internet. Som det ska vara på en restauranghemsida kan man här läsa menyer, boka bord, köpa biljetter till spelningar och läsa om maten som serveras. Designen är dock A och O – bildspelet och den trevliga inredningen ger en förhandsvisning om restaurangens personlighet, och till och med pianomusiken i bakgrunden bidrar till mysfaktorn!