Tips för dig som behöver en logotyp

Logotypen är i många fall företagets huvudsakliga ansikte utåt. En representativ logotyp ger ett bra första intryck och särskiljer dig från dina konkurrenter. Vi berättar mer om vad du ska tänka på när du skaffar en logotyp. Kunder kommer ofta ihåg logotyper bättre än företagsnamn. En känd logotyp associeras ofta med kvalitet och det känns säkert att handla av ett företag man känner igen. Logotypen gör ditt företag unikt och får ditt företag att stå ut från mängden.
 
Du kan trycka din logotyp på produkter, förpackningar, kundutskick, marknadsföringsmaterial och ha med den hemsidan och i nyhetsbrev. Den bör placeras där kunden troligen kommer se den. Syftet är att kunderna ska komma ihåg logotypen och ditt företag när de sett den flera gånger.1. Se till att få din logotyp i filformaten PNG, JPG och EPS.

PNG använder du på hemsidan
JPG kan du använda i exempelvis powerpointpresentationer och i brevhuvud och på hemsidan.
EPS är en vektorbaserad fil och används när du ska trycka logotypen på exempelvis en rollup.

 
2. Ju enklare, desto bättre

Helst är logotypen enkel och inte så detaljerad. Då kan den tryckas i liten storlek på en penna eller i stort format på en annonsskylt med full läsbarhet. Små detaljer kan lätt bli grötiga när logotypen trycks i litet format. 
Tänk på att logotypen ska se bra ut när den skrivs ut i svartvitt

3. Tre typer av logotyper

Bild
Bild med text
Enbart text
Med Logosack kan du skaffa en logotyp till ett lågt pris. Du fyller i ditt företagsnamn på Logosack’s hemsida för att se förslag på färdiga logotyper. Logotyperna säljs endast en gång och du tar över upphovsrätten till logotypen. Börja med att fylla i ditt företagsnamn. Därefter väljer du en kategori som passar din verksamhet. Sen bläddrar du i galleriet av färdiga logotyper och väljer den du vill ha.
 
När du hittar en du gillar köper du den direkt och får den levererad via e-post. Leveranstiden är max 5 dagar och logotypen levereras i filformaten eps (vektorgrafik), jpg och png. Det ingår också instruktioner för hur och när du ska använda de olika filformaten.
 
Priset för en logotyp är 1995kr exkl. moms.
Läs mer om Logosack.
The Logo Company erbjuder logotyper och enklare trycksaker. I din beställning anger du vilken typ av logotyp du vill ha. Efter tre dagar får du minst 5 förslag att välja mellan. Du ger dem feedback så de kan fortsätta arbeta med något av förslagen alternativt ber dem skicka nya förslag. De fortsätter arbeta med logotypen tills du är nöjd. 
 
När logotypen är klar får du den i de filformat du behöver för användning på webben och i print. 
 
Priset för en logotyp är $149 vilket är 1065kr vid dagens dollarkurs. 
Läs mer om The Logo Company

Logotypen är i många fall företagets huvudsakliga ansikte utåt. En representativ logotyp ger ett bra första intryck och särskiljer dig från dina konkurrenter. Vi berättar mer om vad du ska tänka på när du skaffar en logotyp. 

Kunder kommer ofta ihåg logotyper bättre än företagsnamn. En känd logotyp associeras ofta med kvalitet och det känns säkert att handla av ett företag man känner igen. Logotypen gör ditt företag unikt och får ditt företag att stå ut från mängden.

 

Du kan trycka din logotyp på produkter, förpackningar, kundutskick, marknadsföringsmaterial och ha med den hemsidan och i nyhetsbrev. Den bör placeras där kunden troligen kommer se den. Syftet är att kunderna ska komma ihåg logotypen och ditt företag när de sett den flera gånger.

1. Se till att få din logotyp i filformaten PNG, JPG och EPS.

  • PNG använder du på hemsidan
  • JPG kan du använda i exempelvis powerpointpresentationer och i brevhuvud och på hemsidan.
  • EPS är en vektorbaserad fil och används när du ska trycka logotypen på exempelvis en rollup.

 

2. Ju enklare, desto bättre

  • Helst är logotypen enkel och inte så detaljerad. Då kan den tryckas i liten storlek på en penna eller i stort format på en annonsskylt med full läsbarhet. Små detaljer kan lätt bli grötiga när logotypen trycks i litet format. 
  • Tänk på att logotypen ska se bra ut när den skrivs ut i svartvitt

3. Tre typer av logotyper

  • Bild
  • Bild med text
  • Enbart text

Med Logosack kan du skaffa en logotyp till ett lågt pris. Du fyller i ditt företagsnamn på Logosack’s hemsida för att se förslag på färdiga logotyper. Logotyperna säljs endast en gång och du tar över upphovsrätten till logotypen. 

Börja med att fylla i ditt företagsnamn. Därefter väljer du en kategori som passar din verksamhet. Sen bläddrar du i galleriet av färdiga logotyper och väljer den du vill ha.

 

När du hittar en du gillar köper du den direkt och får den levererad via e-post. Leveranstiden är max 5 dagar och logotypen levereras i filformaten eps (vektorgrafik), jpg och png. Det ingår också instruktioner för hur och när du ska använda de olika filformaten.

 

Priset för en logotyp är 1995kr exkl. moms.

Läs mer om Logosack.

The Logo Company erbjuder logotyper och enklare trycksaker. I din beställning anger du vilken typ av logotyp du vill ha. Efter tre dagar får du minst 5 förslag att välja mellan. Du ger dem feedback så de kan fortsätta arbeta med något av förslagen alternativt ber dem skicka nya förslag. De fortsätter arbeta med logotypen tills du är nöjd. 

 

När logotypen är klar får du den i de filformat du behöver för användning på webben och i print. 

 

Priset för en logotyp är $149 vilket är 1065kr vid dagens dollarkurs. 

Läs mer om The Logo Company