Hemsideskolan – Från idé till färdig hemsida

Med hemsideskolan ger vi dig konkreta tips på vad du ska tänka på när du gör en hemsida och hur du får bättre synlighet i sökmotorerna. Du kan både ladda ner hemsideskolan som pdf eller läsa den direkt på Hemsida24.se. Både om du har en hemsida sedan tidigare eller ska skaffa en hemsida för första gången kan det vara bra att göra en plan för hemsidans utformning.
Planen ger dig en bra grund att stå på om du ska begära offert från olika leverantörer eller en tydligare bild för hur du ska lägga upp ditt eget arbete. Du får en bild över frågor som varför, för vem och hur. Vi guidar dig genom frågor som:

Syftet med hemsidan
Målgrupp
Mål & Ambition
Förklaring av grundläggande begrepp
Domännamn
Hemsidan struktur
Olika sätt att skaffa en hemsida på

Gå till första delen: Inför att skaffa hemsidaVill du lägga dig bekvämt i soffan och läsa dig till hur du använder Hemsida24?
Skriv då ut hemsideskolan och bläddra dig fram till del2. Vi går igenom hur tjänsten fungerar och hur du bygger en hemsida med Hemsida24. Gå till andra delen: Att bygga en hemsidaVill du också synas i sökmotorerna?
Genom att följa våra rekommenderade metoder bör din hemsida synas i Google efter ca 1-4 veckor. Detta är första steget mot att få besökare till din hemsida. Gå till tredje delen: Att komma med på GoogleAtt synas bra i Google och andra sökmotorer är en förutsättning för att få många besökare och stor trafik till din hemsida. Google kommer värdera din hemsida utifrån hur relevant och betydelsefull din hemsida anses vara. Tips: Läs denna del av Hemsideskolan innan du börjar skriva innehållet på din hemsida. Vi ger dig exempelvis tips på hur du arbetar med nyckelord och rubriker. Har du detta i bakhuvudet när du skriver hemsidans innehåll behöver du inte gå tillbaka och ändra detta i efterhand. Vi går igenom frågor som:

Förklaring av SEO (Sökmotoroptimering)
Förklaring av vad nyckelord är
Förklaring av vad en sidtitel är och dess funktion
Tips på hur du formulerar en bra sidtitel
En guide för hur du ändrar sidtitlarna på din hemsida
Tips på hur du skriver bra rubriker och dess betydelse för sökmotoroptimeringen
Förklaring av description-texten och hur viktig den är
Tips på hur du gör länkar som ger dig bättre sökmotoroptimering

Gå till fjärde delen: Förbättra dina sökresultat
 
/Mattias

Med hemsideskolan ger vi dig konkreta tips på vad du ska tänka på när du gör en hemsida och hur du får bättre synlighet i sökmotorerna. Du kan både ladda ner hemsideskolan som pdf eller läsa den direkt på Hemsida24.se.

Både om du har en hemsida sedan tidigare eller ska skaffa en hemsida för första gången kan det vara bra att göra en plan för hemsidans utformning.

Planen ger dig en bra grund att stå på om du ska begära offert från olika leverantörer eller en tydligare bild för hur du ska lägga upp ditt eget arbete. Du får en bild över frågor som varför, för vem och hur.

Vi guidar dig genom frågor som:

 • Syftet med hemsidan
 • Målgrupp
 • Mål & Ambition
 • Förklaring av grundläggande begrepp
 • Domännamn
 • Hemsidan struktur
 • Olika sätt att skaffa en hemsida på

Gå till första delen: Inför att skaffa hemsida

Vill du lägga dig bekvämt i soffan och läsa dig till hur du använder Hemsida24?

Skriv då ut hemsideskolan och bläddra dig fram till del2. Vi går igenom hur tjänsten fungerar och hur du bygger en hemsida med Hemsida24.

Gå till andra delen: Att bygga en hemsida

Vill du också synas i sökmotorerna?

Genom att följa våra rekommenderade metoder bör din hemsida synas i Google efter ca 1-4 veckor. Detta är första steget mot att få besökare till din hemsida.

Gå till tredje delen: Att komma med på Google

Att synas bra i Google och andra sökmotorer är en förutsättning för att få många besökare och stor trafik till din hemsida. Google kommer värdera din hemsida utifrån hur relevant och betydelsefull din hemsida anses vara.

Tips: Läs denna del av Hemsideskolan innan du börjar skriva innehållet på din hemsida. Vi ger dig exempelvis tips på hur du arbetar med nyckelord och rubriker. Har du detta i bakhuvudet när du skriver hemsidans innehåll behöver du inte gå tillbaka och ändra detta i efterhand.

Vi går igenom frågor som:

 • Förklaring av SEO (Sökmotoroptimering)
 • Förklaring av vad nyckelord är
 • Förklaring av vad en sidtitel är och dess funktion
 • Tips på hur du formulerar en bra sidtitel
 • En guide för hur du ändrar sidtitlarna på din hemsida
 • Tips på hur du skriver bra rubriker och dess betydelse för sökmotoroptimeringen
 • Förklaring av description-texten och hur viktig den är
 • Tips på hur du gör länkar som ger dig bättre sökmotoroptimering

Gå till fjärde delen: Förbättra dina sökresultat

 

/Mattias