5 tips för en kreativ arbetsplats!

Postat

Som egenföretagare och entreprenör är det viktigt att hela tiden hitta nya möjligheter och sätt att utveckla ditt företag på. För att kicka igång kreativiteten på bästa sätt finns det en rad olika saker du kan göra för både dig och dina medarbetare. Här är får du 5 smarta tips för hur du kan öka kreativiteten så att vassa idéer blir en del av vardagen!

kreativ arbetsplats

1. Sätt färg på kontoret

För att göra ett bra arbete där kreativiteten flödar spelar arbetsmiljön en stor roll. När du inreder är det bara fantasin som sätter gränserna – så se till att använda den! Med färg på kontoret kan du lyfta kreativiteten eftersom färg stimulerar sinnena och ger energi. Förutom att måla vita väggar i härligt sprakande färger, kan du även använda väggstickers, härliga växter och inspirerande möbler i olika färger. Kanske är det Super Mario på väggen som inspirerar till nästa genombrott? Vem vet!

Hemsida24 tipsar: Låt en konstnär få skapa ett konstverk på väggarna! Samtidigt som du gynnar en annan företagare får ni en unik väggmålning som passar perfekt hos er. När vi flyttade till vårt kontor för några år sedan gjorde Studio Äppel Päppel en färgsprakande väggmålning i vårt konferensrum som verkligen ger energi.

2. Skapa kreativa ytor

Lekfulla och kreativa ytor är bra för att maxa kreativiteten på en arbetsplats. Ibland kan exempelvis ett pingisbord eller någon annan aktivitet vara precis det som behövs för att vi ska börja bolla idéer och öppna upp för nya tankar. Det handlar om att uppmuntra till nytänkande, bryta mönster och slappna av – det är ofta just då som idéerna poppar fram!

Hemsida24 tipsar: Använd kreativa hjälpmedel i möten och workshops, allt från lego till färgglada whiteboards kan göra stor skillnad. Eller varför inte använda den kritiska och den positiva hatten på mötet för att få olika perspektiv på en ny idé?

3. Låt musik inspirera

Härlig peppande musik kan verkligen göra att du känner dig inspirerad och hittar ditt kreativa “flow”. Så på med hörlurarna om du sitter i ett kontorslandskap och se till att dina medarbetare också kan göra det (men tänk på att inte störa dina kollegor med just din favoritmusik). Dina kollegor kanske behöver en tyst och lugn miljö för att hitta sitt flow – alla är vi ju olika. Se därför till att det finns olika valmöjligheter på kontoret.

Hemsida24 tipsar: På Spotify hittar du en massa bra spellistor med bra låtar för att trigga din kreativitet. Kanske är listan “Lugnt & Skönt” perfekt för dig eller listan “Feeling good låtar” för att öka energin. Hitta din favorit bland listorna!

4. Byt miljö ofta

Ibland är ett miljöombyte precis det som behövs – så se till att lämna kontoret och sätt er på ett fik eller besök biblioteket vid nästa möte. Nya miljöer stimulerar till nytänk och ökar möjligheten att tänka utanför den klassiska boxen, som annars är lätt att hamna i. Så ta med dig kollegorna ut i naturen eller på stan, kanske utan dator denna gång, för att öppna upp för helt nya perspektiv och tanka.

5. Inför kreativ mötestid

Varför inte införa kreativ mötestid löpande i kalendern? Under era kreativa möten kan ni ta er tid att gemensamt klurar på ett specifikt fokusområde – som exempelvis hur ni ska förbättra konverteringen på er hemsida? Ett tillfälle att uppmuntra dina kollegor att vara kreativa tillsammans, där ordet “nej” inte är tillåtet. Är du ute efter många idéer och snabba resultat? Ja, då borde ni boka in ett kreativt möte!

Så om ni nu ska fokusera på hemsidan på höstens första kreativa möte så vill vi skicka med några tips som vi tror kan vara till hjälp. Närmare bestämt “5 tips på hur du skapar en proffsig hemsida” – det du!