Veckans hemsida: VY Grafisk Design

Klicka på bilden för att komma till VY Grafisk Designs hemsida.Veckans hemsida är återigen egentligen flera stycken, men är skapade av samma designer.
Här ger Annika sina bästa tips för att skapa riktigt snygga hemsidor i Hemsida24.
– När jag börjar att jobba med en webbsida så tänker jag igenom vilken färgskala jag vill jobba med: vill jag att det ska vara mycket färg, olika färger, eller vill jag att den ska vara i huvudsak svart och vit, eller vill jag att den ska hålla sig till företagets huvudfärger?

Ska layouten vara strikt och enkel eller livlig?                  
Hur många undersidor behövs?
Var vill jag att menyn ska vara placerad?

Sedan väljer jag bland Hemsida24’s teman och finner den mall som passar min tanke bäst. När jag väl valt mall anpassar jag den med den valda färgskalan, och väljer passande typsnitt och layout. Hemsida24 har flera olika layoutmallar att välja mellan och det är egentligen bara fan- tasin som kan sätta gränser.

Saknas nägot kan man alltid trixa lite med det i olika mallarna eller i bildredigeringsläget tills man får det resultat man har tänkt sig. Bildredigeringsläget kan vara en bra problemlösare.

Vid val av typsnitt beror det också på vem sidan riktar sig till och vilket företag som står bakom den. Vilken känsla ska webbsidan ge? Ska typnittet vara affärsriktigt, modernt, lätt att läsa, eller ska det ge en känsla av personlighet?
– För att få inspiration och idéer sparar och samlar jag på sådant som jag tycker är snyggt, det kan vara allt från ett tidningsurklipp, en skärmdump, en etikett, till en bild, en färg, eller ett typsnitt. Alltid bra att ha för att inspirera sig själv och komma på vad man vill göra, det kan också leda till en helt annan tanke.

– Det jag tycker är bäst med Hemsida 24 är själva enkelheten, och valmöjligheterna på allt man kan göra. Det känns också som att Hemsida24 kontinuerligt uppdaterar verktygen, arbetssättet och lägger till nya funktioner. Dessutom ger supporten snabbt och bra svar om det är någonting man undrar över.

//Annika
VY Grafisk Design
Frösö Handtryck är en av flera hemsidor som Annika på VY Grafisk Design skapat.
Klicka på bilden för att komma till Frösö Handtrycks hemsida.


Klicka på bilden för att komma till VY Grafisk Designs hemsida.

Veckans hemsida är återigen egentligen flera stycken, men är skapade av samma designer.
Här ger Annika sina bästa tips för att skapa riktigt snygga hemsidor i Hemsida24.

– När jag börjar att jobba med en webbsida så tänker jag igenom vilken färgskala jag vill jobba med: vill jag att det ska vara mycket färg, olika färger, eller vill jag att den ska vara i huvudsak svart och vit, eller vill jag att den ska hålla sig till företagets huvudfärger?

Ska layouten vara strikt och enkel eller livlig?                  
Hur många undersidor behövs?
Var vill jag att menyn ska vara placerad?

Sedan väljer jag bland Hemsida24’s teman och finner den mall som passar min tanke bäst. När jag väl valt mall anpassar jag den med den valda färgskalan, och väljer passande typsnitt och layout. Hemsida24 har flera olika layoutmallar att välja mellan och det är egentligen bara fan- tasin som kan sätta gränser.

Saknas nägot kan man alltid trixa lite med det i olika mallarna eller i bildredigeringsläget tills man får det resultat man har tänkt sig. Bildredigeringsläget kan vara en bra problemlösare.

Vid val av typsnitt beror det också på vem sidan riktar sig till och vilket företag som står bakom den. Vilken känsla ska webbsidan ge? Ska typnittet vara affärsriktigt, modernt, lätt att läsa, eller ska det ge en känsla av personlighet?

– För att få inspiration och idéer sparar och samlar jag på sådant som jag tycker är snyggt, det kan vara allt från ett tidningsurklipp, en skärmdump, en etikett, till en bild, en färg, eller ett typsnitt. Alltid bra att ha för att inspirera sig själv och komma på vad man vill göra, det kan också leda till en helt annan tanke.

– Det jag tycker är bäst med Hemsida 24 är själva enkelheten, och valmöjligheterna på allt man kan göra. Det känns också som att Hemsida24 kontinuerligt uppdaterar verktygen, arbetssättet och lägger till nya funktioner. Dessutom ger supporten snabbt och bra svar om det är någonting man undrar över.

//Annika
VY Grafisk Design

Frösö Handtryck är en av flera hemsidor som Annika på VY Grafisk Design skapat.


Klicka på bilden för att komma till Frösö Handtrycks hemsida.