Veckans hemsida: Tips för kakmonster

Vi blir extra glada och stolta när vi först hittar EN jättehärlig hemsida – och sedan inser att det finns två till. När sedan nedanstående berättelse dimper ner i vår mailbox, så blir det nästan kollektiv glädjedans hos oss på Hemsida24.

Läs så förstår ni.
Amanda Cardell på Kokboksexperten:
– Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur bra Hemsida24 är!
Första gången jag jobbade med verktyget var åt ett svenskt klädföretag som skulle förnya sin hemsida. Jag hade ALDRIG byggt upp en hemsida tidigare, så det var bara att bita ihop och lära sig. Jag lärde mig otroligt snabbt att manövrera bland de olika “blocken” och tillvalen som finns på Hemsida24, samt att jag några gånger hade kontakt med er support, som är helt fantastisk och hjälpsam, gjorde ju inte saken sämre. Så tack för det säger jag ännu en gång! 🙂

– Efter att jag gjort en “egen” hemsida utan att ens vara programmerare, gjorde det att jag fick lite av “blodad tand” och när frågan ställdes om jag ville göra ytterligare en hemsida så tvekade jag inte en sekund! Det var familjeföretaget som behövde öka trafiken till sin gamla hemsida kok-bok.se (numera kokboksexperten.se) och hur skulle vi lösa det? Jo, självklart genom Hemsida24! Vilka fantastiska valmöjligheter det finns med olika basmallar, tillgång till bilder via Flickr (om man anger källan i bildtext och länkar) om man inte har tillgång till egen fotograf, möjligheten till att själv ladda ner typsnitt och så vidare underlättar när man sitter och jobbar med sin hemsida. Jag har jobbat en hel del i Photoshop, men att kunna klicka in på t ex PicMonkey är ju som att en helt ny värld har öppnat sig, vilken tidssparare!
– Början på EN ny hemsida slutade med TRE nya hemsidor hos Hemsida24, inom loppet av två månader (varför uppfinna hjulet en gång till…)! Idag har vi tre hemsidor hos Hemsida24. Kokboksexperten.se, Salamiexperten.se och Kakexperten.se – Alla med samma budskap “Sälj inte andras kakor, salami och kokböcker när Ni kan sälja Era egna”.

Jag är oerhört  tacksam över att ni programmerare och annat kunnigt folk finns bakom Hemsida24 – utan Er skulle min värld och säkert många andras stanna 😉
Amandas tips för att lyckas

Hur gör du då som “amatör” för att lyckas med en snygg hemsida?
– Först och främst måste du redan från början vara medveten om att du ALDRIG kan göra en hemsida som tilltalar alla!
Du ska göra en hemsida som speglar det du vill sälja, oavsett om det är en produkt eller en tjänst. Ta hjälp av din omgivning och testa din hemsida på den!

All kritik är bra kritik och du lär dig samtidigt mycket av att “se med kundens ögon”, vilket kan vara otroligt svårt när du ska övertyga andra om hur bra din produkt faktiskt är!

Vilka färger använder sig ditt företag av?
– Dra nytta av det som redan finns “framför näsan”. Att ha en vit bas och sedan våga leka med företagets färger i rubriker, ramar eller i bilder är en bra början. Viktigt är bara att du inte gör det för “rörigt” för kunden att hitta. Länka bilder och texter så att kunden kan röra sig lättare mellan de olika sidorna på din hemsida. Skriv bildtexter så får du ut ditt budskap till kunden ytterligare, samtidigt som Google rankar bildtexter högt i Sökoptimeringen…

Använd typsnitt som passar till din produkt och som är läsbart för kunden!

Logotyp?
Har företaget funnits en längre tid är det kanske dags att se om företagets logotype behöver föryngras – tiderna förändras och då gäller det att hänga med.
Vilken produkt/produkter ska du sälja på din hemsida?

Välja mall?
Ta god tid på dig att välja rätt mall till din hemsida, prova dig fram så att produkt och utseende “hänger ihop”.

Hur når Du dina kunder genom din hemsida?
Ett av våra många tips är att du ska “tala till kunden” – skriv din text på hemsidan som om  du pratar till någon, även om den ska vara informationsrik.  Kunden tröttnar inte lika lätt på din information om den känner sig delaktig och utvald i det du skriver. MEN bli inte FÖR personlig, hemsidan är ingen blogg… men det kan du välja till hemsidan också om du känner för det –  Alltså är din text är en balansgång…

Något som kanske är viktigast av allt, se till att Sökoptimera din hemsida noggrant och på bästa sätt. Det tror jag att många som lanserar en ny hemsida missar, eller så vet de helt enkelt inte hur man gör för att “slåss på nätet” så att företaget ska hamna långt upp på Googles organiska träfflista. En hemsida är så mycket mer än bara utseende!
Fler tips från Amanda

Räkna med att din hemsida TAR tid att göra och det SKA få ta den tid den behöver för att bli så bra som möjligt!

Vår hemsida har vi byggt upp helt själva med egna illustrationer och genom egen kunskap om marknadsföring, eftersom hela familjen sedan barnsben har jobbat inom reklamvärlden.

– Eftersom vi har produkter på våra hemsidor som först och främst vänder sig till klasser, idrottsklubbar och föreningar ville vi göra dem lite “roligare” för barn och ungdomar att surfa på, men vuxna och företag är också välkomna.

​Samtidigt har vi försökt att göra våra hemsidor lättnavigerade och lättförståeliga, men som jag nämnde tidigare, man kan aldrig göra en hemsida som faller alla i smaken.

– Det är viktigt att komma ihåg att du absolut inte behöver kunna något inom marknadsföring för att göra din hemsida.
Just därför finns Supporten på Hemsida24, en support av världsklass!  Våga ställa frågor till supporten, du kommer få snabba svar tillbaka. De kommer även med tips och ideér om hur du ska kunna lyckas på bästa sätt. Supporten på Hemsida24 finns till för att användas!

Läs också igenom tips i hjälpcentret och testa dig fram med hjälp av de olika verktyg som finns att använda på Hemsida24.
Har du någon favoritfunktion?
– Jag kan inte nämna EN funktion som är bäst, det är helheten som gör att jag tycker Hemsida24 är så fantastisk!

Att slippa höga reklamkostnader hos webb- och reklambyråer gör att även vi mindre företag har en chans att synas – tack!

Med vänlig hälsningar
Amanda Cardell och resten av Teamet hos Kokboksexperten.se

Vi blir extra glada och stolta när vi först hittar EN jättehärlig hemsida – och sedan inser att det finns två till. När sedan nedanstående berättelse dimper ner i vår mailbox, så blir det nästan kollektiv glädjedans hos oss på Hemsida24.

Läs så förstår ni.

Amanda Cardell på Kokboksexperten:
– Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur bra Hemsida24 är!
Första gången jag jobbade med verktyget var åt ett svenskt klädföretag som skulle förnya sin hemsida. Jag hade ALDRIG byggt upp en hemsida tidigare, så det var bara att bita ihop och lära sig. Jag lärde mig otroligt snabbt att manövrera bland de olika “blocken” och tillvalen som finns på Hemsida24, samt att jag några gånger hade kontakt med er support, som är helt fantastisk och hjälpsam, gjorde ju inte saken sämre. Så tack för det säger jag ännu en gång! 🙂

– Efter att jag gjort en “egen” hemsida utan att ens vara programmerare, gjorde det att jag fick lite av “blodad tand” och när frågan ställdes om jag ville göra ytterligare en hemsida så tvekade jag inte en sekund! Det var familjeföretaget som behövde öka trafiken till sin gamla hemsida kok-bok.se (numera kokboksexperten.se) och hur skulle vi lösa det? Jo, självklart genom Hemsida24! Vilka fantastiska valmöjligheter det finns med olika basmallar, tillgång till bilder via Flickr (om man anger källan i bildtext och länkar) om man inte har tillgång till egen fotograf, möjligheten till att själv ladda ner typsnitt och så vidare underlättar när man sitter och jobbar med sin hemsida. Jag har jobbat en hel del i Photoshop, men att kunna klicka in på t ex PicMonkey är ju som att en helt ny värld har öppnat sig, vilken tidssparare!

Början på EN ny hemsida slutade med TRE nya hemsidor hos Hemsida24, inom loppet av två månader (varför uppfinna hjulet en gång till…)! Idag har vi tre hemsidor hos Hemsida24. Kokboksexperten.se, Salamiexperten.se och Kakexperten.se – Alla med samma budskap “Sälj inte andras kakor, salami och kokböcker när Ni kan sälja Era egna”.

Jag är oerhört  tacksam över att ni programmerare och annat kunnigt folk finns bakom Hemsida24 – utan Er skulle min värld och säkert många andras stanna 😉

Amandas tips för att lyckas

Hur gör du då som “amatör” för att lyckas med en snygg hemsida?
– Först och främst måste du redan från början vara medveten om att du ALDRIG kan göra en hemsida som tilltalar alla!
Du ska göra en hemsida som speglar det du vill sälja, oavsett om det är en produkt eller en tjänst. Ta hjälp av din omgivning och testa din hemsida på den!

All kritik är bra kritik och du lär dig samtidigt mycket av att “se med kundens ögon”, vilket kan vara otroligt svårt när du ska övertyga andra om hur bra din produkt faktiskt är!

Vilka färger använder sig ditt företag av?
– Dra nytta av det som redan finns “framför näsan”. Att ha en vit bas och sedan våga leka med företagets färger i rubriker, ramar eller i bilder är en bra början. Viktigt är bara att du inte gör det för “rörigt” för kunden att hitta. Länka bilder och texter så att kunden kan röra sig lättare mellan de olika sidorna på din hemsida. Skriv bildtexter så får du ut ditt budskap till kunden ytterligare, samtidigt som Google rankar bildtexter högt i Sökoptimeringen…

Använd typsnitt som passar till din produkt och som är läsbart för kunden!

Logotyp?
Har företaget funnits en längre tid är det kanske dags att se om företagets logotype behöver föryngras – tiderna förändras och då gäller det att hänga med.
Vilken produkt/produkter ska du sälja på din hemsida?

Välja mall?
Ta god tid på dig att välja rätt mall till din hemsida, prova dig fram så att produkt och utseende “hänger ihop”.

Hur når Du dina kunder genom din hemsida?
Ett av våra många tips är att du ska “tala till kunden” – skriv din text på hemsidan som om  du pratar till någon, även om den ska vara informationsrik.  Kunden tröttnar inte lika lätt på din information om den känner sig delaktig och utvald i det du skriver. MEN bli inte FÖR personlig, hemsidan är ingen blogg… men det kan du välja till hemsidan också om du känner för det –  Alltså är din text är en balansgång…

Något som kanske är viktigast av allt, se till att Sökoptimera din hemsida noggrant och på bästa sätt. Det tror jag att många som lanserar en ny hemsida missar, eller så vet de helt enkelt inte hur man gör för att “slåss på nätet” så att företaget ska hamna långt upp på Googles organiska träfflista. En hemsida är så mycket mer än bara utseende!

Fler tips från Amanda

Räkna med att din hemsida TAR tid att göra och det SKA få ta den tid den behöver för att bli så bra som möjligt!

Vår hemsida har vi byggt upp helt själva med egna illustrationer och genom egen kunskap om marknadsföring, eftersom hela familjen sedan barnsben har jobbat inom reklamvärlden.

– Eftersom vi har produkter på våra hemsidor som först och främst vänder sig till klasser, idrottsklubbar och föreningar ville vi göra dem lite “roligare” för barn och ungdomar att surfa på, men vuxna och företag är också välkomna.

​Samtidigt har vi försökt att göra våra hemsidor lättnavigerade och lättförståeliga, men som jag nämnde tidigare, man kan aldrig göra en hemsida som faller alla i smaken.

– Det är viktigt att komma ihåg att du absolut inte behöver kunna något inom marknadsföring för att göra din hemsida.
Just därför finns Supporten på Hemsida24, en support av världsklass!  Våga ställa frågor till supporten, du kommer få snabba svar tillbaka. De kommer även med tips och ideér om hur du ska kunna lyckas på bästa sätt. Supporten på Hemsida24 finns till för att användas!

Läs också igenom tips i hjälpcentret och testa dig fram med hjälp av de olika verktyg som finns att använda på Hemsida24.

Har du någon favoritfunktion?
– Jag kan inte nämna EN funktion som är bäst, det är helheten som gör att jag tycker Hemsida24 är så fantastisk!

Att slippa höga reklamkostnader hos webb- och reklambyråer gör att även vi mindre företag har en chans att synas – tack!

Med vänlig hälsningar
Amanda Cardell och resten av Teamet hos Kokboksexperten.se