Vanliga fel i sökmotoroptimeringen

Det finns många trick för att synas bättre i sökmotorerna. Samtidigt är det också viktigt att fokusera på rätt saker. Den här gången belyser vi fem vanliga misstag många gör i sin sökmotoroptimering. 
Har du skrivit en lista med de ord du vill synas på och satt dem som meta keywords? Meta keywords hjälper dig inte med sökmotoroptimeringen. Fokusera istället på optimera hemsidans titel, sidnamn, beskrivning, länkar och innehåll. Optimera även varje undersida efter samma princip. 
Rätt nyckelord på din hemsida får den att hamna högt upp bland relevanta sökningar i Google. För att inte bli bestraffad av Google för att ha överanvänt eller missbrukat ett nyckelord gäller det att skriva texterna på rätt sätt.  

Nyckelorden ska bara användas där de passar in och får inte repeteras utan relevant användning. Skriv för besökaren och inte för Google. Många gör misstaget att trycka in nyckelord på en sida bara för att de vill synas på det ordet.

Fokusera därför på att skriva ett intressant innehåll för besökaren och få med dina nyckelord på ett naturligt sätt i dina texter. 
Länka inte ord och meningar där det står klicka här, ladda ner, här eller liknande ord. Din sökmotoroptimering påverkas av hur relevant de ord som länkats är i förhållande till var besökaren hamnar. Hamnar besökaren på www.hemsida24.se bör det stå “Hemsida24” i länken. 

Exempel:

Skriv inte: Ladda ner manualen för fgt-1004b. Klicka här
Skriv: Ladda ner manualen för fgt-1004b
Skriv inte: Skapa en hemsida med Hemsida24, Klicka här
Skriv: Skapa en hemsida med Hemsida24

Fortsätt att skapa innehåll på din hemsida även efter att du gjort klart hemsidan. Se aldrig någonsin din hemsida som helt färdig. Google gillar hemsidor vars material uppdateras kontinuerligt och hålls relevant. Det är alltså en fördel att lägga upp nytt material och förbättra befintliga texter. 

Du kan exempelvis:

Blogga
Uppdatera informationen regelbundet
Lägg upp nyheter med nyhetsblocket
Ha med ditt twitter- och instagramflöde på hemsidan

Glöm inte bort att finnas i olika Sociala medier. Dessa sidor fungera bra som ingångar till din hemsida. Gör dig synlig på Twitter, Facebook, Google+, Youtube Pinterest och Linkedin. Även om dessa sidor länkar till din hemsida påverkar de inte hur högt din hemsida hamnar i sökträffarna. Däremot så indexeras sidorna och kommer synas i sökresultaten. Om någon söker efter ditt företagsnamn kan alltså din facebooksida eller linkedin-profil eller ett youtubeklipp dyka upp högt i sökresultaten.

Det finns många trick för att synas bättre i sökmotorerna. Samtidigt är det också viktigt att fokusera på rätt saker. Den här gången belyser vi fem vanliga misstag många gör i sin sökmotoroptimering. 

Har du skrivit en lista med de ord du vill synas på och satt dem som meta keywords? Meta keywords hjälper dig inte med sökmotoroptimeringen. Fokusera istället på optimera hemsidans titel, sidnamn, beskrivning, länkar och innehåll. Optimera även varje undersida efter samma princip. 

Rätt nyckelord på din hemsida får den att hamna högt upp bland relevanta sökningar i Google. För att inte bli bestraffad av Google för att ha överanvänt eller missbrukat ett nyckelord gäller det att skriva texterna på rätt sätt.  

Nyckelorden ska bara användas där de passar in och får inte repeteras utan relevant användning. Skriv för besökaren och inte för Google. Många gör misstaget att trycka in nyckelord på en sida bara för att de vill synas på det ordet.

Fokusera därför på att skriva ett intressant innehåll för besökaren och få med dina nyckelord på ett naturligt sätt i dina texter. 

Länka inte ord och meningar där det står klicka här, ladda ner, här eller liknande ord. Din sökmotoroptimering påverkas av hur relevant de ord som länkats är i förhållande till var besökaren hamnar. Hamnar besökaren på www.hemsida24.se bör det stå “Hemsida24” i länken. 

Exempel:

  • Skriv inte: Ladda ner manualen för fgt-1004b. Klicka här
  • Skriv: Ladda ner manualen för fgt-1004b
  • Skriv inte: Skapa en hemsida med Hemsida24, Klicka här
  • Skriv: Skapa en hemsida med Hemsida24

Fortsätt att skapa innehåll på din hemsida även efter att du gjort klart hemsidan. Se aldrig någonsin din hemsida som helt färdig. Google gillar hemsidor vars material uppdateras kontinuerligt och hålls relevant. Det är alltså en fördel att lägga upp nytt material och förbättra befintliga texter. 

Du kan exempelvis:

  • Blogga
  • Uppdatera informationen regelbundet
  • Lägg upp nyheter med nyhetsblocket
  • Ha med ditt twitter- och instagramflöde på hemsidan

Glöm inte bort att finnas i olika Sociala medier. Dessa sidor fungera bra som ingångar till din hemsida. Gör dig synlig på Twitter, Facebook, Google+, Youtube Pinterest och Linkedin. Även om dessa sidor länkar till din hemsida påverkar de inte hur högt din hemsida hamnar i sökträffarna. Däremot så indexeras sidorna och kommer synas i sökresultaten. Om någon söker efter ditt företagsnamn kan alltså din facebooksida eller linkedin-profil eller ett youtubeklipp dyka upp högt i sökresultaten.