Premiär för en ny kontrollpanel

Enklare, tydligare och lite snyggare. Så kan vi sammanfatta den nya kontrollpanelen.
Vi har gjort en hel del förändringar som ska göra det ännu enklare att bygga och uppdatera sin hemsida. Läs mer om dessa förändringar längre ner eller logga in till din hemsida och se förändringarna. Här kan ni se en jämförelse mellan den gamla och nya kontrollpanelen.
 
Gamla kontrollpanelenNya kontrollpanelenNy logotype
Vi har uppdaterat logotypen och tagit bort symbolen.
 
Beställ abonnemang
Istället för den stora blå knappen klickar man nu istället på den orangea länken “Beställ abonnemang”.
 
Inställningar
Det som tidigare hette “Konto & Inställningar” heter nu enbart “Inställningar”.

Nytt – Min hemsida
Klicka på “Min hemsida” för att komma till den publicerade versionen av din hemsida.
 
Förändringar av knapparna
Förutom ett nytt utseende har vi förbättrat knapparna med snabbvalsmenyer som dyker upp när man klickar på dom. Tidigare kom man till en dialogruta där man klickade sig vidare till rätt flik.Panelen har samma funktion som tidigare men har fått ett snyggare utseende. Den som är riktigt uppmärksam upptäcker också att muspekaren som visas när man drar ut ett block är ny.När du klickar på “Ändra utseende” får du upp menyn som syns på bilden till höger. Från menyn kan du gå direkt till sidan för “byt designmall”, “sidlayout för aktuell sida”, “anpassa vald designmall” eller “text & typsnitt”.På samma sätt som för knappen “Ändra utseende” har vi också lagt till en snabbmeny för “Hantera sidor”. Du kan gå direkt till sidhanteraren eller till alternativen för den aktuella sidan.
 
Nytt! Med funktionen “Gå till sida” är det nu ännu enklare att navigera sig mellan hemsidans undersidor. Välj en sida i listan för att ta dig dit.Knappen “Publicera” har bytt namn till “Publicering”. När du klickar på den nya publiceringsknappen sker inte publiceringen direkt. Istället får du se publiceringsmenyn från vilken du väljer att publicera din hemsida.
 
Nytt! Från publiceringsmenyn kan du även avpublicera din hemsida. Om du avpublicerar din hemsida väljer du att hemsidan inte längre ska vara tillgänglig för besökare på Internet. Besökarna får då istället ett meddelande om att hemsidan är under konstruktion.
 
Nytt! I publiceringsmenyn kan det också dyka upp viktiga meddelanden. Dessa kan exempelvis informera dig om att ditt domännamn snart ska förnyas.Vi hoppas ni gillar den nya kontrollpanelen och att den kommer förenkla arbetet med era hemsidor.
 
En videopresentation av den nya kontrollpanelen hittar ni på facebooksidan för Hemsida24.
 
/Hemsida24

Enklare, tydligare och lite snyggare. Så kan vi sammanfatta den nya kontrollpanelen.

Vi har gjort en hel del förändringar som ska göra det ännu enklare att bygga och uppdatera sin hemsida. Läs mer om dessa förändringar längre ner eller logga in till din hemsida och se förändringarna.

Här kan ni se en jämförelse mellan den gamla och nya kontrollpanelen.

 

Gamla kontrollpanelen

Nya kontrollpanelen

Ny logotype

Vi har uppdaterat logotypen och tagit bort symbolen.

 

Beställ abonnemang

Istället för den stora blå knappen klickar man nu istället på den orangea länken “Beställ abonnemang”.

 

Inställningar

Det som tidigare hette “Konto & Inställningar” heter nu enbart “Inställningar”.


Nytt – Min hemsida

Klicka på “Min hemsida” för att komma till den publicerade versionen av din hemsida.

 

Förändringar av knapparna

Förutom ett nytt utseende har vi förbättrat knapparna med snabbvalsmenyer som dyker upp när man klickar på dom. Tidigare kom man till en dialogruta där man klickade sig vidare till rätt flik.

Panelen har samma funktion som tidigare men har fått ett snyggare utseende. Den som är riktigt uppmärksam upptäcker också att muspekaren som visas när man drar ut ett block är ny.

När du klickar på “Ändra utseende” får du upp menyn som syns på bilden till höger. Från menyn kan du gå direkt till sidan för “byt designmall”, “sidlayout för aktuell sida”, “anpassa vald designmall” eller “text & typsnitt”.

På samma sätt som för knappen “Ändra utseende” har vi också lagt till en snabbmeny för “Hantera sidor”. Du kan gå direkt till sidhanteraren eller till alternativen för den aktuella sidan.

 

Nytt! Med funktionen “Gå till sida” är det nu ännu enklare att navigera sig mellan hemsidans undersidor. Välj en sida i listan för att ta dig dit.

Knappen “Publicera” har bytt namn till “Publicering”. När du klickar på den nya publiceringsknappen sker inte publiceringen direkt. Istället får du se publiceringsmenyn från vilken du väljer att publicera din hemsida.

 

Nytt! Från publiceringsmenyn kan du även avpublicera din hemsida. Om du avpublicerar din hemsida väljer du att hemsidan inte längre ska vara tillgänglig för besökare på Internet. Besökarna får då istället ett meddelande om att hemsidan är under konstruktion.

 

Nytt! I publiceringsmenyn kan det också dyka upp viktiga meddelanden. Dessa kan exempelvis informera dig om att ditt domännamn snart ska förnyas.

Vi hoppas ni gillar den nya kontrollpanelen och att den kommer förenkla arbetet med era hemsidor.

 

En videopresentation av den nya kontrollpanelen hittar ni på facebooksidan för Hemsida24.

 

/Hemsida24