Nyhet för e-handeln – Utökat fraktstöd

Nu kan du äntligen ställa in fraktpris beroende av produktvikt i e-handeln på Hemsida24.
Vi har städat upp i inställningarna för e-handeln, och delat upp inställningarna i flikar för bättre översikt. Under Frakt-fliken finns lite nyheter, nämligen möjlighet att ställa in fraktkostnad beroende av produktvikt.
E-handelns fraktstöd är uppdelat i två typer – Fast fraktkostnad och Viktberoende fraktkostnad.Fast fraktkostnad är precis vad den påstår sig vara – Fast fraktkostnad för alla leveranser, oberoende av vikt. En ändring från tidigare är att detta fält nu skrivs exklusive moms. OBS! Era tidigare fraktkostnader är omräknade till exklusive moms (25%) för detta fältet!
 
Viktberoende fraktkostnad är vad vi kallar en “frakttrappa” där du helt enkelt matar in viktgränser och dess fraktkostnad. En beställning med en vikt mellan två fraktvärden i trappan väljer alltid steget som representerar den tyngre vikten.Exempel:
 
Din frakttrappa ser ut så här:

Vikt
Kostnad

0 gram
25:-

500 gram
80:-

1000 gram
120:-

Detta leder till följande fraktkostnader:

Totalvikt
Kostnad

0 gram
25:-

250 gram
80:-

500 gram
80:-

750 gram
120:-

2000 gram
120:-

Vikter som är högre än frakttrappans högsta viktinställning får priset av den högsta viktinställningen.I blocket Köpknapp ställer du in produktvikten under ett nytt fält. Här finns även ett fält som heter Specialfrakt. Om denna sätts till över 0 kr så kommer frakturäkningen för denna produkten ignoreras och denna summa användas istället.
Specialfrakt kan användas till exempel för extra skrymmande produkter som kostar mer att skicka än dess vikt indikerar.
 Kvittot/Sammanställningen som skickas till dig och din kund är också tydligare, med en snyggare uppställning och mer utförlig information om olika momssatser.
 
 
/Oskar,
Utvecklare på Hemsida24

Nu kan du äntligen ställa in fraktpris beroende av produktvikt i e-handeln på Hemsida24.

Vi har städat upp i inställningarna för e-handeln, och delat upp inställningarna i flikar för bättre översikt. Under Frakt-fliken finns lite nyheter, nämligen möjlighet att ställa in fraktkostnad beroende av produktvikt.

E-handelns fraktstöd är uppdelat i två typer – Fast fraktkostnad och Viktberoende fraktkostnad.

Fast fraktkostnad är precis vad den påstår sig vara – Fast fraktkostnad för alla leveranser, oberoende av vikt. En ändring från tidigare är att detta fält nu skrivs exklusive moms. OBS! Era tidigare fraktkostnader är omräknade till exklusive moms (25%) för detta fältet!

 

Viktberoende fraktkostnad är vad vi kallar en “frakttrappa” där du helt enkelt matar in viktgränser och dess fraktkostnad. En beställning med en vikt mellan två fraktvärden i trappan väljer alltid steget som representerar den tyngre vikten.

Exempel:

 

Din frakttrappa ser ut så här:

Vikt Kostnad
0 gram 25:-
500 gram 80:-
1000 gram 120:-

Detta leder till följande fraktkostnader:

Totalvikt Kostnad
0 gram 25:-
250 gram 80:-
500 gram 80:-
750 gram 120:-
2000 gram 120:-

Vikter som är högre än frakttrappans högsta viktinställning får priset av den högsta viktinställningen.

I blocket Köpknapp ställer du in produktvikten under ett nytt fält. Här finns även ett fält som heter Specialfrakt. Om denna sätts till över 0 kr så kommer frakturäkningen för denna produkten ignoreras och denna summa användas istället.

Specialfrakt kan användas till exempel för extra skrymmande produkter som kostar mer att skicka än dess vikt indikerar.

 

Kvittot/Sammanställningen som skickas till dig och din kund är också tydligare, med en snyggare uppställning och mer utförlig information om olika momssatser.

 

 

/Oskar,

Utvecklare på Hemsida24