Nyhet för e-handeln – Utökat fraktstöd

Postat

Nu kan du äntligen ställa in fraktpris beroende av produktvikt i e-handeln på Hemsida24.

Vi har städat upp i inställningarna för e-handeln, och delat upp inställningarna i flikar för bättre översikt. Under Frakt-fliken finns lite nyheter, nämligen möjlighet att ställa in fraktkostnad beroende av produktvikt.

E-handelns fraktstöd är uppdelat i två typer – Fast fraktkostnad och Viktberoende fraktkostnad.

Fast fraktkostnad är precis vad den påstår sig vara – Fast fraktkostnad för alla leveranser, oberoende av vikt. En ändring från tidigare är att detta fält nu skrivs exklusive moms. OBS! Era tidigare fraktkostnader är omräknade till exklusive moms (25%) för detta fältet!

 

Viktberoende fraktkostnad är vad vi kallar en ”frakttrappa” där du helt enkelt matar in viktgränser och dess fraktkostnad. En beställning med en vikt mellan två fraktvärden i trappan väljer alltid steget som representerar den tyngre vikten.

Exempel:

 

Din frakttrappa ser ut så här:

Vikt Kostnad
0 gram 25:-
500 gram 80:-
1000 gram 120:-

Detta leder till följande fraktkostnader:

Totalvikt Kostnad
0 gram 25:-
250 gram 80:-
500 gram 80:-
750 gram 120:-
2000 gram 120:-

Vikter som är högre än frakttrappans högsta viktinställning får priset av den högsta viktinställningen.

I blocket Köpknapp ställer du in produktvikten under ett nytt fält. Här finns även ett fält som heter Specialfrakt. Om denna sätts till över 0 kr så kommer frakturäkningen för denna produkten ignoreras och denna summa användas istället.

Specialfrakt kan användas till exempel för extra skrymmande produkter som kostar mer att skicka än dess vikt indikerar.

 

Kvittot/Sammanställningen som skickas till dig och din kund är också tydligare, med en snyggare uppställning och mer utförlig information om olika momssatser.

 

 

/Oskar,

Utvecklare på Hemsida24