Hemsida24 håller föreläsning

Postat

Under tisdagskvällen höll Hemsida24 föreläsningen ”Hemsida – Från idé till färdig hemsida utan förkunskaper” som en del av Entreprenörskolan i Halmstad. Föreläsningen baseras på en hemsideguide som kommer finnas tillgänglig på vår hemsida innan jul.

Intresset var stort och över hundra personer var på plats i Malcussalen på Högskolan i Halmstad för att se föreläsningen. Entreprenörskolan består av en serie fristående seminarium och föreläsningar som behandlar de nödvändiga stegen på vägen mot det egna företagandet.

Första delen av föreläsningen handlade om vad företagare ska tänka på inför att skaffa hemsida. Exempelvis varför ett företag bör ha en hemsida, vilka målgrupper hemsidan kan vända sig till, olika ambitionsnivåer och mål ett företag kan ha med sin hemsida samt genomgång av vanliga begrepp.

Under den andra delen hölls en praktisk demonstration av Hemsida24 som publiceringsverktyg. Demonstrationen resulterade i sidan sorenstrafikskola.hemsida24.se. I samband med denna presentation har vi släppt ett nytt tema som heter Cold Silver som du hittar under designen Flexible2.

 

Den tredje delen av presentationen gav konkreta tips på hur man får sin hemsida att synas i Google och vad man bör tänka på för att förbättra sökordsoptimeringen av sin hemsida.

 

/Mattias