Våra favoritprogram som gör livet lättare

Postat

Phrase Express är ett autotext-verktyg. Det innebär att om du t ex skriver ”mvh” så skriver Phrase Express ut ”Med vänliga hälsningar”. Det spelar ingen roll vilket program du befinner dig i, det funkar lika bra på webmailen som i MSN. Du ställer själv in på vilka ord eller teckenkombinationer Phrase Express ska reagera på.

 

Se videodemonstration:

Om du har varit i kontakt med vår kundtjänst så har du kanske märkt att vi ofta svarar med bilder eller video. Vi använder det fantastiska programmet Jing för detta ändamål. Videon här ovanför som demonstrerar Phrase Express gjorde jag på ca 2 minuter med Jing. De flesta av våra hjälpsidor är uppbyggda med hjälp av bilder och video skapade med Jing. Prova du med, det är gratis!

Vill du diskutera din hemsida med en kollega eller vän?

 

Vill du hjälpa en vän med ett datorproblem eller vill du kanske själv ha hjälp?

 

Vill du att ni båda ska se exakt samma datorskärm och samma muspekare?

 

Då ska ni prova Team Viewer som fungerar på detta sätt:

  1. Du installerar programmet på din dator
  2. Den dator du ska koppla upp dig mot behöver bara starta en liten fil som laddas ner snabbt (Se QuickSupport)
  3. Personen som startar QuickSupport ger dig ett ID och ett lösenord.
  4. Du skriver in ID och lösen i ditt program och vips så ser du den andra datorns skärm, på din skärm, som du kan styra som om det vore din dator!

 

Vi använder Carbonite för vår personliga datorbackup på kontoret. Det är ett program du installerar på din dator som hela tiden laddar upp nya eller förändrade filer till deras säkra backupservrar. När du valt vilka mappar som är viktiga för dig så sköter programmet resten, och du kan slappna av!

 

Läs mer och prova Carbonite här

 

Har du något tips på bra program till datorn? Skriv gärna en kommentar!

 

/Mikael Öhrén