Är website rätt domänändelse till ditt domännamn?

Postat

Tror du att website är rätt domänändelse för dig? Det finns en rad saker att tänka på innan du köper ditt nästa domännamn. Men ta det lugnt, vi hjälper dig! Läs vidare här så ska vi berätta mer!

Välj rätt domänändelse för din hemsida

På Hemsida24 kan du välja över 650 olika domänändelser. Din domänändelse är det som stor efter punkten i ditt domännamn. Det finns hur många olika domänändelser som helst, till exempel SE, NU, COM eller Website.

Vilken som passar dig beror helt på vilken bransch du är i, vad du använder din hemsida eller ehandel till och hur lätt det är för dina besökare att associera dig med och komma ihåg ditt domännamn.

Gör det enkelt för dina besökare

Du vill att det ska vara enkelt för dina besökare att hitta tillbaka till din hemsida eller ehandel. På så sätt kan du hjälpa dig själv att få återkommande kunder och tjäna mer pengar. Det är alltid dyrare att få in en ny kund än att få någon som redan är kund att komma tillbaka.

Är website rätt domänändelse till ditt domännamn?

Riktar du dig mot enbart Sverige eller vill du nå ut globalt? Beroende på vilken marknad du tänker att din verksamhet kommer ske i, kan olika domänändelser och domännamn vara olika bra. Om du är bombsäker på att att du inte kommer ha kunder från utanför Sveriges gränser, till exempel om du säljer hantverkstjänster i Örebro, då skulle vi rekommendera att du kör på ett domännamn med ändelsen .SE eller .NU. Det är de absolut svenskaste vi har, och det är de domänändelserna som folk kommer anta att din hemsida har.

Om du däremot tänker att du kanske någon gång i framtiden eller snart kommer ha en global marknad kan vi rekommendera att du kör på en .COM eller website i din domänändelse.

Ska du köpa domännamn?

Klicka in dig på undersidan domän på Hemsida24 för att se vad som finns tillgängligt. Ibland kan det hända att du upptäcker att den domänen du vill ha redan är upptagen. Det enklaste är såklart att bara välja en annan domänändelse. Till exempel om dittnamn.se är upptagen, kanske du väljer dittnamn.nu i stället. Om det är fallet så kan vi rekommendera att först göra lite efterforskning och dubbelkolla vad dittnamn.se sysslar med på sin hemsida. Tänk om ni blandas ihop, ponera att dittnamn.se gör något som indirekt kan skada ditt varumärke, eller om ni säljer väldigt lika produkter eller tjänster och dina kunder råkar bli kund hos företaget med en liknande domän i stället.

Om du behöver mer hjälp med hur du väljer domännamn är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Dom är experter och hjälper dig gärna!

website