Få fler besökare till din hemsida eller ehandel?

Postat

Om du vill ha fler besökare till din hemsida kommer du tycka att den här artikeln är intressant. Här berättar vi mer om hur sökmotors optimering funkar, vad som är viktigt att tänka på och varför.

Fler besökare till din hemsida eller ehandel, så funkar det

Med fler besökare på din hemsida når du ut med ditt budskap till fler personer. Om du har en ehandel eller säljer saker via din sajt betyder fler besökare att du kan sälja fler produkter. Ibland kallas även dina besökare på din hemsida för ”trafik”. Det är viktigt för din verksamhet att din sajt syns när besökare googlar efter dina tjänster eller det ämne som du vill nå ut med. Man kan jämföra det med att ha en fysisk butik, du kan ha en din butik på en adress i din stad som alla går förbi och ingen kan missa. Eller så kan du ha din butik på en adress i din stad som folk kanske inte går förbi, och måste känna till för att hitta dig.

Det fina med sökmotors-optimering är att det är helt gratis. Allt du behöver göra är ett par inställningar på din hemsida och följa vår guide. Vi vet att det kan kännas svårt, därför har vi satt ihop en guide åt dig.

Varje dag sker det tiotalsmiljoner sökningar på Google, bara i Sverige. Att synas högt upp i sökresultaten är viktigt för alla typer av webbplatser. Vi människor har ganska kort attentionspan och trots att sökmotors optimering, eller SEO som det också kallas, har funnits länge, så litar vi mest på den sajt som ligger högst upp i resultaten.

Följande avgör din position och ranking för din ehandel

Det är ingen enskild person som går igenom nätets alla hemsidor och avgör vem som förtjänar bäst att ligga bra till i sökresultaten. Det är inte bäst kvalitet på produkt eller pris som avgör. Rankingen på en webbplats avgörs med en ekvation av både tekniska och kreativa komponenter.
Exakt vilka faktorer eller hur många som avgör din position i sökresultaten är en välbevarad hemlighet. Men vi vet ganska mycket. SEO handlar alltså om att jobba med sökmotorns ekvation och göra det bättre än dina konkurrenter.

Här följer några exempel som vi vet är viktiga: Din domän, din webbsida, externa länkar, användarupplevelsen i din ehandel, sociala medier, hur mycket text din hemsida har, hur mycket du hjälper användaren på din hemsida.

Har du tid att lära dig allt om SEO?

Det är många som känner att de inte har tiden att lära sig allt om SEO. Därför har vi en SEO-guide i alla våra paket. Den ingår gratis. Dessutom kan du köpa till vårt SEO-verktyg. Både verktyget och guiden hjälper dig med exakt vad du behöver göra för att ranka bättre. Det är superenkelt, du behöver inte lägga tid på att lära dig något nytt. Utan du kan helt enkelt följa instruktionerna som verktyget ger dig.
SEO-verktyget hjälper dig också att följa din ranking. I basicverktyget får du veckovisa rapporter. I Pro-verktyget får du dagliga rapporter! Det är både enkelt och roligt, och nyttan är enorm!

Läs mer om våra paket och vårt SEO-verktyg om du vill få fler besökare och tjäna mer pengar på din hemsida.

besökare till din hemsida