Att köpa ett domännamn

Postat

Har du bestämt dig för att köpa ett domännamn? Då har du kommit rätt, efter att ha sett tusentals olika hemsidor och domäner så har vi ett och annat värdefullt tips som kan hjälpa dig när du ska köpa din domän. I det här blogginlägget kommer du lära dig vad som är viktigt att tänka på, vad du absolut inte får glömma och vad som kan vara viktigt på lång sikt.

Har du redan ett företagsnamn?

Iså fall bör din domän spegla ditt företagsnamn. Det är inte alltid möjligt, men om det går kan detta vara mycket fördelaktigt. Om du redan har kunder till ditt företag, men inte har köp en domän än så kommer det hjälpa dina kunder att hitta till och komma ihåg din hemsida.

Iså fall är det viktigaste att du lyckas registrera den domän som är exakt eller närmast lik ditt företagsnamn. Det kan dock hända att din domän är upptagen, då är det viktigt att bestämma sig för hur mycket du kan tänka dig att kompromissa med din domän. Om du börjar ändra för mycket kan du tappa mycket värdefulla associationer till ditt varumärke, och i värsta fall betyder din domän helt plötsligt något annat. Men mer om det senare.

Om du ska köpa ett domännamn samtidigt som du väljer ditt företagsnamn så behöver du inte oroa dig över detta.

Att välja företagsnamn och köpa ett domännamn

När du ska välja ett företagsnamn är det viktigt att välja ett som folk kommer associera med det du gör och är bra på. Då blir det lättare att komma ihåg och det kan göra stor skillnad för hur det går för ditt bolag. Fundera också över vart du vill med ditt bolag. Om du tänker dig en global expansion är det smart att från början välja ett namn och domännamn som fungerar även utomlands.

Du vill inte vara i en situation där ditt namn betyder något helt annat i ett nytt land. Samma sak gäller om du vet att din business är lokal, iså fall kan det vara viktigt att ditt företag känns lokalt för den marknad du är på. Detta gäller både ditt domännamn och domänändelse. .SE är den absolut vanligaste domänändelsen i Sverige, men det kan också vara svårt att lägga vantarna på en riktigt bra .SE-domän idag. Prova gärna en .NU eller någon annan domänändelse. Vi har hur många som helst!

Att köpa ett domännamn