Ska du skapa en hemsida?

Postat

Har du funderat på att skapa en hemsida så kan vi tänka oss att du har många frågor. Processen kan verka skrämmande vid första anblick, men när du väl vet vilka steg du ska ta och har rätt verktyg på plats är det faktiskt väldigt enkelt. Nedan följer en guide för hur du skapar din egen webbplats hos oss.

Skapa en hemsida

Det finns många skäl att skapa en webbplats. Du kanske vill dela med dig av information, marknadsföra ditt företag eller visa upp din yrkesmässiga expertis eller hobby. Kanske letar du efter ett sätt att tjäna pengar på nätet? Oavsett vad som ligger bakom din önskan är det viktigt att du vet vad det är innan du börjar.

Brainstorming och skiss på ditt innehåll

Beroende på vad du ska använda din sajt till så behöver den innehålla olika saker. Ju tydligare du kan se framför dig vad du vill uppnå med din webbplats, desto bättre chanser har du att lyckas! Skissa på vad ditt innehåll behöver vara för att lyckas. Om du till exempel drömmer om att konsulta eller jobba några extra timmar är det viktigt du visar upp vad du kan och hur en potentiell kund kan nå dig. Om du kan få föregående kunder att lämna ett omdöme om dina tjänster kan detta vara ett mycket effektivt. Beroende på vad du vill uppnå är det också viktigt att fundera över vilken ’tone of voice’ som din webbplats ska ha – är den formell eller avslappnad, seriös eller humoristisk, pedagogisk eller underhållande osv.

Välj rätt plattform för dig

Hos Hemsida24 behöver du inte kunna koda för att skapa en hemsida. Vi vill att det ska vara så enkelt och demokratiskt som möjligt att ha sin egen plats på nätet och därför kan du bygga din sajt med drag n’ drop hos oss. Du drar och släpper helt enkelt bilder, text och knappar, det är superenkelt, effektivt och roligt.

Välj ditt domännamn

Domännamnet är det som syns i URLen på din webbplats. Det är lite som ett husnummer, men för internet. Du kan registrera ett domännamn hos oss separat eller tillsammans när du köper ditt paket.

ska du skapa en hemsida

Vilket paket passar när du ska skapa en hemsida?

Hos oss kan du välja mellan tre olika paket. Beroende på vad du har för förväntningar på din webbplats passar dom dig olika bra. Ju mer prestanda du behöver, desto dyrare är det. Priserna varierar mellan olika leverantörer, hos oss kan du välja vårt billigaste paket om du är helt ny. Just nu har vi 50% rabatt och paketet standard kostar just nu endast 65kr och är ett fullgott paket att börja med när du ska köra i gång! Det enda som är lite synd är att det inte ingår SSL när du köper standard. SSL-certifikat, eller HTTPS kan behövas för att dina kunder verkligen ska ta dig på allvar och lita på ditt varumärke.