Ehandel

Postat
Att starta en egen ehandel är något som har blivit alltmer populärt de senaste åren. Dels kan det vara en fantastiskt rolig sidoverksamhet tills du är redo att ta steget på riktigt. Världen har förändrats och nu handlar fler människor online än någonsin tidigare. Från elektronik till kläder och allt däremellan, du kan skapa hemsida eller ehandelsplats och sälja dina produkter med vinst om du gör det på rätt sätt!
Hos oss behöver du dessutom inte ha massor med kunskap kring det tekniska. Hemsida24 finns för att tillåta dig lägga din tid på det du gör bäst, så hjälper våra paket dig med resten!
ehandel

Har du någonting du skulle vilja sälja?

Idag finns det webbhandlar på nätet som säljer allt mellan himmel och jord. Om du på rak arm inte vet exakt vad det skulle vara, så har vi tre exempel på olika typer av webbshoppar för att hjälpa dig få igång din inspiration.
  • Egentillverkade saker eller tjänster. Det kan vara tavlor eller krukor som du har målat själv. Kanske du är grym på att sy eller sticka unika saker som du tror att folk skulle kunna köpa och använda sig utav. Det behöver inte heller vara en fysisk produkt, kan du sälja PT-timmar i din stad, eller sätta upp kostscheman eller annan typ av rådgivning.
  • Behovsbaserat. Många gånger upplever vi i vår vardag att vi det är svårt eller besvärligt att köpa vissa typer av produkter i butik, du kanske inte vet vilken butik du börja leta hos, eller om dom ens har vad du behöver i lager. Hur smidigt hade det inte då varit om den specifika varan fanns att köpa på nätet. Allt du behöver göra är identifiera ett nischat behov och ta in och sälja de varorna på nätet.
  • Återförsäljare. Som återförsäljare tjänar du pengar på att sälja produkterna för mer än vad du köper in dom för. Du kan antingen jobba med att köpa in större volymer av produkter, och därmed få ner ditt inköpspris. Eller så tar du in produkter när du får in en beställning, på så sätt behöver du kanske inte ens ha ett eget lager eller ligga ute med några pengar tills du får in en beställning.

Vad behöver du för att starta ehandel?

Alla våra paket är bra för att bygga din egen ehandel, vilket paket som passar dig bäst beror framför allt på hur många olika produkter du tänker att du ska sälja på din hemsida.
  • I vårt Basic paket kan du ha fem olika produkter, med tre varianter av varje.
  • Paketet Professionell kan du ha 15 olika produkter, med fem varianter av varje.
  • E-butik är du helt obegränsad. Här kan du växa din nätbutik med hur många produkter du vill!
Basic är ett bra paket om du vill börja litet och för en mindre kostnad. Däremot skulle vi säga att Professionell eller E-butik är de paketen om lämpar sig absolut bäst för en webbshop där du ska nå slutkunder, då ingår HTTPS vilket kommer göra att din hemsida säkrare och därmed mer trovärdig. HTTPS är som ett bevis för att informationen mellan webbserver och webbläsare är krypterad och säker. Du kan läsa mer om det här. Du kan givetvis börja med ett paket och enkelt ändra själv när du är inloggad. Förändringen av paket sker direkt och du kan genast lägga till fler produkter i din nätbutik.

Ha koll på din budget för din nätbutik

Det är viktigt att göra en riktigt bra budget och att jobba med den löpande. Det kommer att hjälpa dig att känna dig mer trygg. Men också att våga och ge dig en bra grund för att lyckas. Det är viktigt att ha koll på ekonomin i ditt företag. Att ha koll kommer göra att du känner mindre stress och mer kontroll. Du behöver inte vara ekonom eller bäst på Excel för att kunna sätta och hålla en budget.

Det finns tre huvudpunkter du behöver ha koll på:

  • Dina intäkter: Här är alla pengar du får in av din ehandel. Håll koll både per månad och för hela året.
  • Dina fasta utgifter: Det här är utgifter som du måste betala oavsett om du säljer produkter eller inte. Det kan vara ditt paket hos oss, om du har en lokal, personal eller annat.
  • Dina rörliga utgifter: Dessa utgifter är kopplade till dina intäkter och när du säljer något. Dina rörliga utgifter ökar när du säljer mer. Det kan till exempel vara kostnaden för att posta eller frakta dina varor till den som har beställt av dig.
Ställ upp dessa tre punkter i excel för att kunna leka med siffrorna. Då kan du få koll på vad du tjänar på dina olika produkter. Det kan hjälpa dig med vad det blir för skillnad när du säljer mer eller mindre. Du kanske hittar en summa för hur mycket du behöver sälja för att täcka dina fasta utgifter. Det kan hjälpa dig så att du inte behöver gå back. Dessutom har många versioner av excel redan färdiga mallar. Det finns flera du kan använda för budget och uppföljning. Allt du behöver göra är att fylla i dina egna siffror.

Planera din tid

Det kan också vara bra att bestämma en eller ett par specifika kvällar i veckan som du kan lägga på din nya ehandel. Detta kan göra det lättare att komma igång. Ju fortare du kommer igång desto roligare kommer det vara och desto lättare kommer det kännas. I början kan det vara lite mer, och framför allt, kännas som mer jobb men det kommer vara så värt det när du är igång! Ibland kan det krävas lite mer disciplin för att utgöra vad du behöver göra. Påminn dig själv med jämna mellanrum om varför du började för att hålla motivationen uppe. Tänk på att alla företag har varit nya någon gång.
Känslan när du säljer din första produkt eller någon beställer en tjänst av dig för första gången kommer vara värt det!
Lycka till!
Vi har samlat massor med nyttig information här på vår blogg, men om det finns någonting annat du undrar. Kanske om de olika paketen eller annat, då är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundtjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *