Skapa hemsida

Postat
Att bygga hemsida och få trafik eller besökare till sig är inte så svårt som man kan tro. Det finns ett par olika saker som du ska tänka på innan du börjar. Vi på Hemsida24 har lång erfarenhet ifrån detta och vi har samlat ihop våra 3 bästa tips för att göra det så enkelt som möjligt för dig att komma i gång på bästa sätt!

Tips 1: Välj vem du vill jobba med

Vårt första tips är att du behöver börja med att välja en schyst partner. Vem som är bäst för dig beror lite på vad du har för budget, hur teknisk du är och vilken typ av kundtjänst och stöd du behöver till din webbplats.
Vi på Hemsida24 är en perfekt partner för dig som snabbt vill få upp din sajt utan att lägga för mycket tid på att koda eller lära dig olika tekniska saker. Vi tror att våra kunder är bäst på något annat, och har därför gjort det så enkelt som möjligt att skapa en webbplats.
Vår sitebuilder är superenkel att bygga sin webbplats med, men det ser exakt lika proffsigt ut som om någon hade kodat upp den åt dig. Vi tycker inte heller att det ska vara dyrt att kunna ha en webbplats, vi tycker inte att priset ska stå i vägen för dina drömmar!

Innan du väljer din partner

När du undersöker vilken partner du ska bygga hemsida hos kan det vara bra att titta på recensioner. Det brukar vara ett snabbt och enkelt sätt att se dela vad olika samarbetspartners har för betyg, vad deras kunder är mest nöjda med och vad dom är minst nöjda med. Trustpilot brukar vara det mest trovärdiga verktyget för den typen av recensioner, på många andra sidor kan företag ge sig själva 5 stjärnor, men på trustpilot måste varje recension vara en riktig recension.

Det är också viktigt att titta på vad kunderna är nöjda eller missnöjda med. Om du ser en rad betyg över kunder som är jättenöjda med kundtjänsten, och det är något som är väldigt viktigt för dig – så är dom betygen ”värda mer” än om någon är missnöjd med en tjänst som du inte tänkte använda dig utav. Dock är snittbetyget väldigt viktigt, se till att välja en partner som har över 4,5 av 5 stjärnor på Trustpilot!
Skapa hemsida

Tips 2: Välj ditt domännamn

Ditt domännamn är väldigt viktigt. Det är URLen som syns högst upp på sidan och som visar vilken sida man är inne på. Det gäller att hitta ett namn som dina kunder lätt kan associera med dig eller din produkt, detta kommer att hjälpa dig få återkommande besökare och det är fördelaktigt för din SEO.
Det kan vara svårt att välja vilket namn du ska ha, därför erbjuder vi alla dom mest populära domänändelserna. Om du vill ha .SE, .NU eller .COM är helt upp till dig!
Vi rekommenderar alla våra kunder att tänka efter i ett par minuter innan du ska köpa domännamn. Det kommer vara en mycket viktig nyckel till din framgång! Om du behöver inspiration så kan du enkelt söka hos oss på vad som är ledigt.

Tänk på att den ska:

Ska spegla det du gör, vad du vill förmedla eller vem du är.
Å, Ä och Ö syns inte i URL:en för någon hemsida, därför kan det vara bra att tänka till så att ditt namn inte råkar betyda något helt annat utan prickarna.

Den kommer spela in gällande SEO, om det du tillhandahåller en specifik tjänst eller produkt kan det vara fördelaktigt att ta med detta i ditt val av namn.

Något som är lätt för dina kunder och besökare att komma ihåg. Det ska vara korta associationer till ditt namn i förhållande till syftet med din sida.

Tips 3: SEO till din hemsida

Tyvärr räcker det inte alltid att ha den snyggaste sajten och vara riktigt bra på det man gör. Ofta behöver man också jobba på att synas för sina potentiella kunder eller besökare på olika sätt. Det finns många sätt du kan göra detta på. Ett utav de mest kostnadseffektiva och långvariga sätten att få fler kunder är att jobba med sin SEO – Search engine Optimization.
I korta drag innebär det att du optimerar din hemsida. Du syns på Google och andra sökmotorer när rätt personer söker efter din tjänst eller produkt. Om du till exempel har en målar-firma i Stockholm vill du synas om någon Googlar på ”Målare i Stockholm”. Om du inte nämner detta någonstans på din hemsida vet inte heller Google att detta är det du kan och vill erbjuda. Desto mer relevant Google tycker att din sajt verkar, desto bättre kommer du ranka. Att ranka innebär hur högt upp du hamnar i resultaten efter att någon har sökt efter tex ”Målare i Stockholm”. Du vill ligga så högt upp som möjligt för att ha så goda chanser som möjligt. Då kan nya kunder och besökare hittar dig och kan köpa dina tjänster eller produkter.

Vi har ett verktyg som hjälper dig

Hemsida24 har ett fantastiskt SEO-verktyg som har hjälp otroligt många av våra kunder att få fler besökare till sina hemsidor. Det kräver ingen förkunskap och du kan enkelt börja använda det utan att ha jobbat med SEO förut. Vårt verktyg berättar för dig exakt vad du kan göra. Hur du ska göra och ger dig tips och guidning för att kunna ranka bättre. Det är ett väldigt prisvärt alternativ som kan generera mycket affärer för dig på både kort och lång sikt. Framför allt om man jämför med traditionell annonsering som är både dyrt och försvinner från nätet efter att din annans slutar gälla. Du kan läsa mer om verktyget och dess fördelar här.

Vi har samlat mängder med nyttig information här på vår blogg, så se till att kika runt ifall här för att lära dig mera. Vi har massor med spännande och lärorika artiklar som kan hjälpa dig. Om det är någonting du undrar eller saknar kan du alltid höra av dig till vår kundtjänst. Det går också utmärkt att önska innehåll som vi ska prata mera om!

Du kan också kolla våra partners paket https://www.hoststar.at/ och https://www.hoststar.ch/