HTTPS och SSL-certifikat för en mer säker hemsida

Postat
När det kommer till din hemsida så är säkerheten för både dig och dina besökare väldigt viktig. Därför är det riktigt bra att ha HTTPS och SSL-certifikat på din hemsida. Många hemsidor använder sig idag av detta och du har säkert sett detta via adressfältet i din webbläsare. Extra tydligt är det på de hemsidor som fortfarande saknar det då de stora webbläsarna börjat varna för det.
HTTPS

Vad är HTTPS?

HTTPS är ett protokoll för överföring av krypterad information mellan en webbserver och en webbläsare. Det är en teknisk beskrivning av hur informationen ska skickas mellan två datorer på ett säkert sätt. Man kan säga att det skapar en privat förbindelse mellan din dator och servern som hemsidan ligger på.

Varför är det viktigt med HTTPS?

När du inför HTTPS på din hemsida ger du dina besökare en säkrare upplevelse. Dessutom förbättrar det dina chanser att synas i Google (sökmotoroptimering för bättre rankning) och att generera klick från Google (konvertering).
Google kommer i allt högre grad kräva detta från de hemsidor som de rekommenderar i sina sökresultat, och därmed är det viktigt eller nödvändigt för alla som försöker driva trafik till sin hemsida med hjälp av Googles sökmotor.
Om du inte går över till HTTPS kan du förlora en del av din trafik från Google och andra sökmotorer.
SSL certificate

Vad är ett SSL-Certifikat?

SSL-certifikat är digitala certifikat som autentiserar hemsidors identitet och möjliggör krypterade anslutningar. SSL står för Secure Sockets Layer, ett säkerhetsprotokoll som skapar en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare.

Varför är det viktigt att ha ett SSL-Certifikat?

Hemsidor behöver SSL-certifikat för att skydda data, verifiera ägarskapet för hemsidan, hindra angripare från att skapa en falsk version av hemsidan samt inge förtroende hos användarna.
Om en hemsida ber användarna att logga in, ange personlig information såsom kreditkortsnummer eller visa konfidentiell information som vårdförsäkringar eller ekonomi, är det mycket viktigt att data hålls konfidentiella. SSL-certifikat bidrar till att hålla onlinebaserade transaktioner privata och försäkra användarna om att hemsidan är autentisk och säker att dela privat information med.

Hur fungerar det med HTTPS och SSL-Certifikat hos Hemsida24?

Eftersom vi strävar efter att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder så är detta inget som man behöver lägga in någon kod eller liknande för. Detta ingår även i våra hemsidopaket professionell samt E-butik du kan läsa mer om vad som ingår här.
Där behöver du som kund inte göra något själv utan kontakta vår support via chatten eller e-post via support@hemsida24.se.