Därför är det viktigt med en mobilanpassad hemsida

Postat
Nuförtiden så kan man använda en mobiltelefon till nästan lika mycket som en dator och nästan alla har idag en smartphone. De allra flesta besöker en hemsida via mobilen innan dem besöker den via sin dator.
Under 2021 så bestod mer än hälften av webbtrafiken från mobiltelefoner, hela 56% av internetaktiviteten.

Dock finns det fortfarande hemsidor som inte är mobilanpassade. Att inte ha en mobilanpassad hemsida påverkar inte bara användarupplevelsen för dina kunder men även ditt varumärke.

Men först och främst, vad menas med att en hemsida är mobilanpassad?

Mobilanpassad hemsida
Vad är en mobilanpassad hemsida?
Det är väldigt enkelt. Mobilanpassad hemsida betyder att hemsidan är optimerad och anpassad till att kunna besökas via de flesta portabla enheter så som smartphones och surfplattor. Det gör det lätt för besökare att navigera på hemsidan och göra olika handlingar, såsom fylla i formulär eller köpa varor enklare.
Varför är det viktigt med en mobilanpassad hemsida?
Detta är viktigt för att göra tillgängligheten större för fler besökare då en stor del av internettrafiken idag sker via mobiltelefon. Det gör även så att du som äger en hemsida har möjligheten att få fler besökare då man enkelt kan besöka hemsidan via en mobiltelefon alternativt surfplatta.
man med surfplatta
Hur fungerar det med mobilanpassningen hos Hemsida24?
För att det ska vara så enkelt som möjligt så behöver du som kund inte göra jobbet själv med att mobilanpassa hemsidan. Detta är något som finns i verktyget och som görs per automatik, för att underlätta det så mycket som möjligt för våra kunder. Med andra ord så är  hemsidan responsiv. Med det menas att hemsidan automatiskt anpassar sig till olika skärmar för att ge den bästa användarupplevelsen oavsett vilken enhet som används.
Skaffa en mobilanpassad hemsida idag hos Hemsida24 här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *