Indexera hemsidan för att synas på Google

Postat

Indexera hemsidan

Ett av de olika sätten att få nya besökare på sin hemsida är via Google. Därför är det viktigt att man gör en så kallad indexering. Det innebär att man berättar för Google att hemsidan finns så att Google i sin tur kan lägga till den i sin sökmotor.
Telefon och laptop

Vad är en indexering?

En indexering sker när en webbsida blir listad hos en sökmotor och det är först när en sida blivit indexerad som den syns i sökresultatet. Hur högt upp i sökresultaten en indexerad sida hamnar beror på flera faktorer, bland annat hur bra den är optimerad med relevanta sökord. Hur du placerar dessa sökord på din sida kan spela en stor roll i din rankning i sökresultatet och är en viktig del i det som inom digital marknadsföring kallas sökmotoroptimering, eller SEO. Läs mer om hur du kan få hjälp med det här.

Hur fungerar en indexering?

Det som sker vid en indexering är att en sökmotor, till exempel Google, registrerar existensen av en hemsida och sedan bokför de sökord och fraser som existerar på denna sida. Innehållet i sig spelar ingen roll, det kan vara en text, video, bilder – oavsett format sparar sökmotorn all information i sitt ständigt växande index. Man skulle kunna likna indexering med att varje hemsida är en bok med olika innehåll som en sökmotor lägger till i sitt redan gigantiska bibliotek av böcker. Allteftersom denna lista av webbsidor med ord och fraser fylls på och katalogiseras desto mer relevanta sökresultat kan visas vid en sökning.
Exempel på Googles indexering

Hur indexerar jag min hemsida?

För att göra det så enkelt som möjligt så har vi en guide som våra kunder kan följa för att indexera hemsidan hos Google. Du hittar den här.