Aktivera Klarna på webbshop hos Hemsida24 för en enkel betalningslösning

Postat
En stor fråga för många när det är dags att skapa en webbshop är ”hur ska jag ta betalt?”. Det kan för många tyckas som en jobbig utmaning, men vi gör det enkelt för dig med Klarna Checkout! Du får inte bara en smidig hantering utan också en etablerad och trovärdig betalningshantering när du aktiverar Klarna på din webbshop.
Här på Hemsida24 vill vi göra det så smidigt som möjligt för dig med webbshop att kunna ta betalt för dina tjänster och produkter. Därför samarbetar vi med Klarna för att göra det så enkelt som möjligt för dig att koppla ihop din webbshop med en digital kassa på bara några minuter.
Klarna Checkout är en komplett betalningslösning där hela kassan i din butik sköts av Klarna. Med Klarna Checkout inkluderas Klarnas samtliga betalningsalternativ: Betala direkt (kortbetalningar, banköverföring och Klarna Direkt), Betala senare (faktura) samt Dela upp (delbetalningsplan 6, 12, 24 och 36 månader och flexibla betalningar). Klarna hanterar allt som sker i kassan så du behöver inte tänka på det. De uppdaterar den också kontinuerligt med förbättringar och funktioner för att öka konverteringen och göra det smidigt för dig och dina kunder.
Behöver du hjälp med att koppla ihop klarna med din webbshop så kan du följa våran guide här nedan.
För att kunna koppla ihop klarna med din webbshop så behöver du först och främst ha vårt paket E-butik.
Nästa steg är sedan att gå in på https://www.klarna.com/se/foretag/produkter/checkout/ och skapa ett konto och acceptera ett avtal hos Klarna. När det är klart så loggar du sedan in på din hemsida via vårt verktyg och följer stegen nedan.

Bilden illustrerar första steget i att aktivera Klarna Checkout i webbshop hos Hemsida24.

1. Börja med att öppna på menyn uppe i vänster hörn med hjälp av knappen med tre streck.

Bilden illustrerar andra steget i att aktivera Klarna Checkout i webbshop hos Hemsida24. Pilen visar att man ska klicka på Butik i vänstermenyn.

2. Gå sedan in på din Butik.

Bilden illustrerar tredje steget i att aktivera Klarna Checkout i webbshop hos Hemsida24. Pilar indikerar att man ska klicka på Butiksinställningar, Betalning och sedan på Lägg till betalningsleverantör.

3. Väl inne i butiken så går du in på Butiksinställningar > Betalning och trycker sedan på knappen ”Lägg till en betalningsleverantör”.

Bilden illustrerar fjärde steget i att aktivera Klarna Checkout i webbshop hos Hemsida24. Pil som visar att man ska klicka på knappen Anslut vid Klarna som betalningsleverantör.

4. Välj Anslut på Klarna.

Bilden illustrerar femte steget i att aktivera Klarna Checkout i webbshop hos Hemsida24. Förtydligat på bilden är var man fyller i de testuppgifter som fåtts av Klarna samt aktivera Testläge.

5. Skriv in de testuppgifter som du fått av klarna och starta testläget och spara.

Bilden illustrerar sjätte steget i att aktivera Klarna Checkout i webbshop hos Hemsida24. En pil visar knappen Koppla från för att avsluta testläget.

6. När du sedan gjort ett test via butiken och allt är grönt från klarnas håll så behöver du koppla från klarna som betalsätt för att stänga av testversionen.

Bilden illustrerar sjunde steget i att aktivera Klarna Checkout i webbshop hos Hemsida24. På bilden förtydligas var man fyller i sina uppgifter för Klarna.

7. Sedan anger du de nya uppgifter du fått från klarna och trycker spara (kontrollera att testläget är avstängt).
Bra jobbat du har nu kopplat på klarna mot din webbshop!
Tveka inte att kontakta vår support antingen på support@hemsida24.se eller via chatten på vår hemsida om det skulle vara några frågetecken!