Ökad säkerhet på formulären på din hemsida!

För att öka säkerheten på din hemsida och minska risken för spam och skräppost i din inkorg kommer vi torsdagen den 17 maj att aktivera ett robotfilter på din hemsida. Tjänsten som vi använder oss av heter reCAPTCHA, som Google tagit fram, och kommer att finns tillgänglig på samtliga hemsidor. Här berättar vi mer om robotfiltret och vad dina besökare nu behöver göra för att skicka in sina formulärsvar på din hemsida!Vi arbetar ständigt med att förbättra säkerheten i vårt hemsideverktyg för att minska risken för eventuella incidenter och händelser av intrång. Den 17 maj aktiverar vi ett robotfilter på alla våra användares hemsidor, både för dig med abonnemang och med ett testkonto, för att kunna bekräfta att det är en verklig person som fyller i formuläret på din hemsida.

Så här fungerar det
Robotfiltret består av ett test som är enkelt att lösa för människor men desto svårare för automatiska program, robotar. När du kryssar för rutan “Jag är inte en robot” längst ner i formuläret sker slumpmässiga kontroller och en serie bilder visas för besökaren, som då måste tolka bilderna och skriva in svaret i ett fält, för att kunna skicka in sitt formulärsvar. När Google sedan känner igen en användare kan besökaren slippa utföra testet och endast behöva kryssa för rutan för att skicka sitt svar. Kryssrutan visas både på din hemsida i desktop och i mobilversionen, se exemplet nedan.
 
Ökad säkerhet för dig
Med ett robotfilter på plats på din hemsida innebär det en ökad säkerhet och minskad risk för att du drabbas av spam och skräppost skickat till din e-post via dina formulär. Det ger dig även en högre kvalitet på dina formulärsvar då du slipper oönskad skräppost i din mailkorg.

Robotfilter används vid många former av registreringar på hemsidor, som till exempel forum och gästböcker, eller som hos oss i formulären på din hemsida. Robotfilter är även vanligt förekommande när det gäller inloggning på e-posttjänster för att förhindra missbruk av e-posttjänsten, som exempelvis utskick av skräppost med hjälp av automatiska program.

Filtret aktiveras automatiskt på din hemsida
Säkerhetsåtgärden med ett robotfilter aktiveras automatiskt hos alla som har en hemsida hos oss med ett formulär. Robotfiltret är med andra ord inte valfritt och går därmed inte att stänga av på grund av säkerhetsskäl.

Har du frågor och funderingar kring dina formulär och dess säkerhet? Då finns vår support på plats och kan besvara eventuella frågor. Du kommer enklast i kontakt med dem när du är inloggad på ditt konto och klickar på “Hjälp” i huvudmenyn längst ner till höger.
 
Vill du läsa mer om Googles robotfilter – reCAPTCHA? Ja då hittar du mer information på deras hemsida!

För att öka säkerheten på din hemsida och minska risken för spam och skräppost i din inkorg kommer vi torsdagen den 17 maj att aktivera ett robotfilter på din hemsida. Tjänsten som vi använder oss av heter reCAPTCHA, som Google tagit fram, och kommer att finns tillgänglig på samtliga hemsidor. Här berättar vi mer om robotfiltret och vad dina besökare nu behöver göra för att skicka in sina formulärsvar på din hemsida!

Vi arbetar ständigt med att förbättra säkerheten i vårt hemsideverktyg för att minska risken för eventuella incidenter och händelser av intrång. Den 17 maj aktiverar vi ett robotfilter på alla våra användares hemsidor, både för dig med abonnemang och med ett testkonto, för att kunna bekräfta att det är en verklig person som fyller i formuläret på din hemsida.

Så här fungerar det
Robotfiltret består av ett test som är enkelt att lösa för människor men desto svårare för automatiska program, robotar. När du kryssar för rutan “Jag är inte en robot” längst ner i formuläret sker slumpmässiga kontroller och en serie bilder visas för besökaren, som då måste tolka bilderna och skriva in svaret i ett fält, för att kunna skicka in sitt formulärsvar. När Google sedan känner igen en användare kan besökaren slippa utföra testet och endast behöva kryssa för rutan för att skicka sitt svar. Kryssrutan visas både på din hemsida i desktop och i mobilversionen, se exemplet nedan.
 

Ökad säkerhet för dig
Med ett robotfilter på plats på din hemsida innebär det en ökad säkerhet och minskad risk för att du drabbas av spam och skräppost skickat till din e-post via dina formulär. Det ger dig även en högre kvalitet på dina formulärsvar då du slipper oönskad skräppost i din mailkorg.

Robotfilter används vid många former av registreringar på hemsidor, som till exempel forum och gästböcker, eller som hos oss i formulären på din hemsida. Robotfilter är även vanligt förekommande när det gäller inloggning på e-posttjänster för att förhindra missbruk av e-posttjänsten, som exempelvis utskick av skräppost med hjälp av automatiska program.

Filtret aktiveras automatiskt på din hemsida
Säkerhetsåtgärden med ett robotfilter aktiveras automatiskt hos alla som har en hemsida hos oss med ett formulär. Robotfiltret är med andra ord inte valfritt och går därmed inte att stänga av på grund av säkerhetsskäl.

Har du frågor och funderingar kring dina formulär och dess säkerhet? Då finns vår support på plats och kan besvara eventuella frågor. Du kommer enklast i kontakt med dem när du är inloggad på ditt konto och klickar på “Hjälp” i huvudmenyn längst ner till höger.
 

Vill du läsa mer om Googles robotfilter – reCAPTCHA? Ja då hittar du mer information på deras hemsida!