Tre enkla knep som ger din hemsida mer förtroende

Det är lätt att bli hemmablind när det gäller sin hemsida. Men du behöver se över, uppdatera och förbättra den då och då för att få dina besökare att återkomma till din hemsida. Här inspirerar vi dig med några enkla knep som kan lyfta din hemsida och göra den än mer proffsig och förtroendeingivande. Med de här knepen får din hemsida en flygande start på det nya året. Det vill du väl inte missa?Visst behöver du ta dig tid att se över din hemsida för att skapa en ännu bättre upplevelse för dina besökare. Men det kan vara svårt att lyfta blicken och se vilka förbättringar du borde göra. Därför har vi samlat tre knep som hjälper dig en bit på vägen. Dessutom adderar vi några goda exempel för att ge konkreta exempel på vad vi menar med våra knep. 

1. Skapa en snygg startsida
Med en bra design och ett snyggt helhetsintryck på din hemsida har du en bra grund att stå på. Att sedan se till att välja talande bilder som passar och förmedlar den känslan du vill ge dina besökare är också väsentligt att tänka på när du ser över din startsida. Startsidan är det första som dina besökare möter, så se därför till att lyfta dina viktigaste budskap på just denna yta.

Lägg lite extra krut på din startsida och fundera på vad du vill att dina besökare ska göra när de kommer till din startsida. Är det att ta del av din senaste nyhet eller kanske ta del av en kampanj kring din tjänst eller produkt? 
 
Hemsida24 tipsar: Det finns en rad olika designförslag du kan utgå från när du skapar din hemsida hos oss. Testa dig fram för att hitta den som passar bäst för dig!

Titta på exemplet nedan till vänster och jämför sedan med hur det ser ut på den nya hemsidan till höger. Skillnaden är tydlig. Här har vi valt en mer passande bild som verkligen skapar en stämning för hemsidan. Genom att även använda en designmall där bilden får maximalt utrymme så hamnar menyn och loggan snyggt i sidhuvudet. Utan ram och med genomskinlig bakgrund förmedlar hemsidan en mycket renare känsla.
     Före. Startsidan från början.                Efter. Startsidan med den nya designen.

2. Välj rätt färger
När du ska välja färg på din hemsida är det lätt att utgå från din egen smak. Men det du ska göra är att alltid utgå från din målgrupp och vilken känsla du vill förmedla. Att välja 2-3 färger som harmonierar och inger lugn är en bra grund att utgå ifrån när du gör ditt val. På så sätt kommer de bilder som du sedan adderar att hamna i fokus. Och det vill du väl?

Hemsida24 tipsar: Om du behöver använda fler än de 2-3 rekommenderade färgerna välj då olika nyanser av de färger du valt för att behålla en röd tråd på din hemsida.

Så vilka färger ska du då välja? I exemplet nedan ser du att vi valt att arbeta med en jordnära färgskala med toner som ger en lyxig, lugnande känsla som känns förtroendeingivande. Det är kanske är något som du också vill förmedla om du precis som det vinnande bidraget arbetar med en lyxprodukt. Utgå alltid från ditt eget företag och vad som passar bäst för just det.

Hemsida24 tipsar: Undvik att använda allt för gälla och skrikiga färger på din hemsida. En lugn färgskala är alltid det bästa!
 
Före. Sidan “Om företaget” tidigare.      Efter. Samma sida nu uppdelad i sektioner
                                                                                 med bilder.  
Före. Kontaktformuläret tidigare.         Efter.  Formuläret nu med den nya färgen.

3. Använd bra bilder
Att hitta bra bilder till hemsidan är en konst. Ställ dig frågan – vilken känsla vill jag förmedla med min hemsida? Välj sedan bilder som förstärker den känslan samt stämmer med den valda färgskalan, som i tipset ovan. Det allra bästa är att du tar egna bilder, på egen hand eller genom att anlita en fotograf, då du har äganderätt till bilderna och kan använda dem precis som du vill. Men det finns också en mängd olika bildbanker du kan använda dig av, både gratis och betalvarianter.
 

Genom att addera exempelvis ett kollage med bilder kan du skapa en snygg effekt som både inspirerar dina följare och förstärker den känsla du vill förmedla. Blanda gärna bilder som du hittat på en bildbank med dina egna. Det viktiga är att de har samma färgton för att harmoniera på ett fint sätt.  

Hemsida24 tipsar: Ett tips från fotografen. Tänk på hur du placerar bilden på hemsidan beroende på i vilken riktning personen på bilden tittar. Om personen på bilden exempelvis kollar åt vänster, placera då bilden på höger del av hemsidan – så att blicken är riktad inåt sidan.

Vill du läsa mer om hur du väljer rätt bilder till din hemsida? Då tipsar vi dig att läsa vårt blogginlägg om just precis det!
 

 

Det är lätt att bli hemmablind när det gäller sin hemsida. Men du behöver se över, uppdatera och förbättra den då och då för att få dina besökare att återkomma till din hemsida. Här inspirerar vi dig med några enkla knep som kan lyfta din hemsida och göra den än mer proffsig och förtroendeingivande. Med de här knepen får din hemsida en flygande start på det nya året. Det vill du väl inte missa?

Visst behöver du ta dig tid att se över din hemsida för att skapa en ännu bättre upplevelse för dina besökare. Men det kan vara svårt att lyfta blicken och se vilka förbättringar du borde göra. Därför har vi samlat tre knep som hjälper dig en bit på vägen. Dessutom adderar vi några goda exempel för att ge konkreta exempel på vad vi menar med våra knep. 

1. Skapa en snygg startsida
Med en bra design och ett snyggt helhetsintryck på din hemsida har du en bra grund att stå på. Att sedan se till att välja talande bilder som passar och förmedlar den känslan du vill ge dina besökare är också väsentligt att tänka på när du ser över din startsida. Startsidan är det första som dina besökare möter, så se därför till att lyfta dina viktigaste budskap på just denna yta.

Lägg lite extra krut på din startsida och fundera på vad du vill att dina besökare ska göra när de kommer till din startsida. Är det att ta del av din senaste nyhet eller kanske ta del av en kampanj kring din tjänst eller produkt? 
 

Hemsida24 tipsar: Det finns en rad olika designförslag du kan utgå från när du skapar din hemsida hos oss. Testa dig fram för att hitta den som passar bäst för dig!

Titta på exemplet nedan till vänster och jämför sedan med hur det ser ut på den nya hemsidan till höger. Skillnaden är tydlig. Här har vi valt en mer passande bild som verkligen skapar en stämning för hemsidan. Genom att även använda en designmall där bilden får maximalt utrymme så hamnar menyn och loggan snyggt i sidhuvudet. Utan ram och med genomskinlig bakgrund förmedlar hemsidan en mycket renare känsla.

     Före. Startsidan från början.                Efter. Startsidan med den nya designen.

2. Välj rätt färger
När du ska välja färg på din hemsida är det lätt att utgå från din egen smak. Men det du ska göra är att alltid utgå från din målgrupp och vilken känsla du vill förmedla. Att välja 2-3 färger som harmonierar och inger lugn är en bra grund att utgå ifrån när du gör ditt val. På så sätt kommer de bilder som du sedan adderar att hamna i fokus. Och det vill du väl?

Hemsida24 tipsar: Om du behöver använda fler än de 2-3 rekommenderade färgerna välj då olika nyanser av de färger du valt för att behålla en röd tråd på din hemsida.

Så vilka färger ska du då välja? I exemplet nedan ser du att vi valt att arbeta med en jordnära färgskala med toner som ger en lyxig, lugnande känsla som känns förtroendeingivande. Det är kanske är något som du också vill förmedla om du precis som det vinnande bidraget arbetar med en lyxprodukt. Utgå alltid från ditt eget företag och vad som passar bäst för just det.

Hemsida24 tipsar: Undvik att använda allt för gälla och skrikiga färger på din hemsida. En lugn färgskala är alltid det bästa!
 

Före. Sidan “Om företaget” tidigare.      Efter. Samma sida nu uppdelad i sektioner
                                                                                 med bilder.  

Före. Kontaktformuläret tidigare.         Efter.  Formuläret nu med den nya färgen.

3. Använd bra bilder
Att hitta bra bilder till hemsidan är en konst. Ställ dig frågan – vilken känsla vill jag förmedla med min hemsida? Välj sedan bilder som förstärker den känslan samt stämmer med den valda färgskalan, som i tipset ovan. Det allra bästa är att du tar egna bilder, på egen hand eller genom att anlita en fotograf, då du har äganderätt till bilderna och kan använda dem precis som du vill. Men det finns också en mängd olika bildbanker du kan använda dig av, både gratis och betalvarianter.
 

Genom att addera exempelvis ett kollage med bilder kan du skapa en snygg effekt som både inspirerar dina följare och förstärker den känsla du vill förmedla. Blanda gärna bilder som du hittat på en bildbank med dina egna. Det viktiga är att de har samma färgton för att harmoniera på ett fint sätt.  

Hemsida24 tipsar: Ett tips från fotografen. Tänk på hur du placerar bilden på hemsidan beroende på i vilken riktning personen på bilden tittar. Om personen på bilden exempelvis kollar åt vänster, placera då bilden på höger del av hemsidan – så att blicken är riktad inåt sidan.

Vill du läsa mer om hur du väljer rätt bilder till din hemsida? Då tipsar vi dig att läsa vårt blogginlägg om just precis det!