God jul och ett gott nytt hemsideår från oss på Hemsida24!

Du har säkert redan laddat upp med julskinka, köttbullar och kanske ett och annat julgodis. Men innan vi tar jul och öppnar julmust och julklappar vill vi tacka våra kunder för det gångna året och gör det i form av en trendspaning med vår VD Ludvig. Missa inte det! För dig som tänker ta en stund och se över din hemsida inför det nya året så finns vår support tillgänglig nästintill som vanligt. 

En julhälsning och trendspaning
Nu närmar sig jul och nyår med snabba steg. Jag skulle vilja börja med att rikta ett stort tack till dig som är kund hos på Hemsida24, både ny som gammal. Men innan vi startar firandet av julen och skålar in det nya året skulle jag vilja blicka tillbaka på året som gått och bjuda på några trendspaningar när det gäller hemsidor.

Året som har gått
En av de absolut viktigaste trenderna under året när det gäller hemsidor skulle jag säga är SSL-certifikat och HTTPS. Genom att använda HTTPS skyddar du trafiken mellan dina besökare och din hemsida. På köpet får du en ökad trovärdighet och en bättre ranking hos Google.

Att just 2017 blev HTTPS genomslag beror till stor del just på Google. Med sin marknadsledande webbläsare Chrome har man börjat markera fler och fler hemsidor som saknar HTTPS som osäkra. Inte direkt det intryck man vill göra gentemot sina kunder eller sina potentiella kunder.

Vi på Hemsida24 lanserade vårt stöd för HTTPS redan i januari i år. Stödet finns i våra abonnemang Professionell och E-butik och för att du som har Standard-abonnemanget också ska kunna ta steget till HTTPS har vi just nu en kampanj på vårt Professionell-abonnemang. Mer information om det finns i det separata e-postmeddelande vi skickat ut just till dig.

En annan tydlig trend under året är mobil som fortsätter att växa. Större och större andel av webbtrafiken kommer från mobilen och även här har vi på Hemsida24 jobbat intensivt för att förbättra våra kunders mobilsidor. Dels genom att snygga till dem och dels genom att erbjuda två olika sorters menyer. Det går också att göra typsnittsanpassningar för så väl rubriker som hemsidans titel. Viktigast av allt är kanske stödet för Retina-bilder. Dvs att bilderna visas i hög upplösning på en liten yta vilket framförallt ger skarpare bilder på just mobiltelefoner.

När vi nu blickar framåt
Med dessa trender i ryggen är det snart dags för ett nytt år – 2018 står för dörren. Teknikutvecklingen går i allt snabbare takt och det innebär att vi har en rad olika idéer och möjligheter som vi tar med oss in i vårt arbete för nästa år. Jag tillsammans med mina kollegor fortsätter såklart att arbeta för att göra dig som kund nöjd med din hemsida hos oss. Du är viktig för oss!

Avslutningsvis vill jag än en gång tacka dig för 2017 och önska dig en riktigt god jul och ett lyckosamt 2018!

Önskar Ludvig
VD Hemsida24

Öppettider för supporten över jul och nyår
För dig som kanske behöver en välförtjänt paus ifrån juligheten och vill arbeta med din hemsida över jul- och nyårshelgen, finns vår support och hjälper dig under följande tider:

25-26/12     Stängt
27-28/12     08.00 – 17.00
29/12           08.00 – 15.00

1/1               Stängt
2-4/1           08.00 – 17.00
5/1               08.00 – 12.00

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ser fram emot ett härligt 2018 tillsammans!

Önskar gänget på Hemsida24