Nu får du ännu bättre bildkvalitet på dina hemsidebilder!

Nu har vi släppt en uppdatering i Hemsida24 som ger dina besökare på hemsidan en bättre upplevelse när det kommer till bildkvalitet. Uppdateringen innebär nämligen att dina besökare som har retina-enheter får en bättre skärpa och tydlighet i bilderna som du använder på din hemsida. Så för dig och dina besökare som verkligen uppskattar högkvalitativa bilder säger vi nu – Grattis!Att du använder dig av riktigt bra bilder på din hemsida är ett grundelement när det kommer till att skapa en proffsig hemsida. Med den här uppdateringen har vi gjort det möjligt för alla dina besökare att få samma kvalitativa upplevelse av bilderna på din hemsida. Dina bilder som du använder i exempelvis bildblock, bakgrund eller i din e-butik blir nu tydligare, klarare och får en ännu bättre skärpa. 

Vad är är retina?
Retina-upplösning används på Apple-produkter som exempelvis MacBook, iPad och iPhone. För besökare som använder sig av exempelvis PC-enheter har denna anpassning varit på plats sedan tidigare. Men nu kan du säkerställa att alla dina besökare får en så bra upplevelse av din hemsida som möjligt.

Bildstorleken är avgörande
För att säkerställa att bilderna verkligen anpassas till retina-enheter finns det en sak du behöver tänka på: Att ladda upp så stora bilder som möjligt på din hemsida.

Helt enkelt – ju större bild desto bättre möjlighet för oss att skapa en bra retina-bild på din hemsida. Dina bilder anpassas automatiskt för retina om de är tillräckligt stora. Om det däremot inte finns en tillräckligt stor version av din bild uppladdad på din hemsida går det inte att göra anpassningen. Så ett tips är att ta en stund och se över storleken på bilderna som du använder på din hemsida så att retina-anpassningen går att göra.

Vad en bra bildstorlek?
Det beror såklart på hur du använder bilden på din hemsida. Om den ska vara i ett mindre format i din e-butik eller om det ska vara en större bild i ett bildblock på din startsida. Vår rekommendation är att du helt enkelt alltid laddar upp en så stor version av din bild som möjligt, oavsett hur du ska använda den. I och med uppdateringen har vi även ökat den maximalt tillåtna upplösningen på dina bilder i hemsideverktyget till 2800 x 2800 pixlar, från tidigare 1400 x 1400 pixlar.

Tänk på att retina-anpassningen inte är möjlig i sidhuvudet på din hemsida.

Hemsida24 tipsar: Gör till vana att alltid ladda upp en så stor bild som möjligt på din hemsida. På så sätt skapar du de bästa förutsättningar för en riktigt bra bildupplevelse för dina besökare!

Så varför inte ta en stund och se över storleken på dina bilderna redan nu?

 

Nu har vi släppt en uppdatering i Hemsida24 som ger dina besökare på hemsidan en bättre upplevelse när det kommer till bildkvalitet. Uppdateringen innebär nämligen att dina besökare som har retina-enheter får en bättre skärpa och tydlighet i bilderna som du använder på din hemsida. Så för dig och dina besökare som verkligen uppskattar högkvalitativa bilder säger vi nu – Grattis!

Att du använder dig av riktigt bra bilder på din hemsida är ett grundelement när det kommer till att skapa en proffsig hemsida. Med den här uppdateringen har vi gjort det möjligt för alla dina besökare att få samma kvalitativa upplevelse av bilderna på din hemsida. Dina bilder som du använder i exempelvis bildblock, bakgrund eller i din e-butik blir nu tydligare, klarare och får en ännu bättre skärpa. 

Vad är är retina?
Retina-upplösning används på Apple-produkter som exempelvis MacBook, iPad och iPhone. För besökare som använder sig av exempelvis PC-enheter har denna anpassning varit på plats sedan tidigare. Men nu kan du säkerställa att alla dina besökare får en så bra upplevelse av din hemsida som möjligt.

Bildstorleken är avgörande
För att säkerställa att bilderna verkligen anpassas till retina-enheter finns det en sak du behöver tänka på: Att ladda upp så stora bilder som möjligt på din hemsida.

Helt enkelt – ju större bild desto bättre möjlighet för oss att skapa en bra retina-bild på din hemsida. Dina bilder anpassas automatiskt för retina om de är tillräckligt stora. Om det däremot inte finns en tillräckligt stor version av din bild uppladdad på din hemsida går det inte att göra anpassningen. Så ett tips är att ta en stund och se över storleken på bilderna som du använder på din hemsida så att retina-anpassningen går att göra.

Vad en bra bildstorlek?
Det beror såklart på hur du använder bilden på din hemsida. Om den ska vara i ett mindre format i din e-butik eller om det ska vara en större bild i ett bildblock på din startsida. Vår rekommendation är att du helt enkelt alltid laddar upp en så stor version av din bild som möjligt, oavsett hur du ska använda den. I och med uppdateringen har vi även ökat den maximalt tillåtna upplösningen på dina bilder i hemsideverktyget till 2800 x 2800 pixlar, från tidigare 1400 x 1400 pixlar.

Tänk på att retina-anpassningen inte är möjlig i sidhuvudet på din hemsida.

Hemsida24 tipsar: Gör till vana att alltid ladda upp en så stor bild som möjligt på din hemsida. På så sätt skapar du de bästa förutsättningar för en riktigt bra bildupplevelse för dina besökare!

Så varför inte ta en stund och se över storleken på dina bilderna redan nu?