Proffsigare hemsida med egen domän

Kanske har du redan en hemsida på plats eller står i startgroparna att sätta igång med en. Ett begrepp som du snabbt kommer att stöta på är – domän! Det är ett vanligt ord som ofta cirkulerar när du ska skapa en hemsida. Men vad är det egentligen? Är det något du behöver och i så fall varför? Sitt lugnt i båten, vi hjälper dig att reda ut begreppet “domän” och gör det lätt för dig att göra rätt.Eftersom vi på Hemsida24 är stora förespråkare av att göra det enkelt, har vi samlat våra tankar kring vad du behöver tänka på när det gäller domäner. En summering som gör det lätt för dig att bestämma vad som är bäst för dig och din hemsida!

Vad är det? 
Domäner, eller domännamn, som de också kallas, är kort och gott adressen till din hemsida. Det finns en rad olika hemsideverktyg som erbjuder gratis domän en så kallad subdomän. Väljer du att använda en subdomän innebär det att adressen till din hemsida ser ut så här: dittbolag.hemsida24.se. I detta fall är hemsida24.se huvuddomänen och ditt bolagsnamn är subdomänen.

Om du istället väljer att lägga hemsidan på en egen domän blir adressen: dittbolag.se. Skillnaden är helt enkelt att domänen påverkar hur din adress är uppbyggd och vilken adress dina besökare använder sig av för att komma till din hemsida.  

Hemsida24 tipsar: Ett tips är att skapa flera olika domännamn som du kopplar till din hemsida om du är osäker på vilken domän du ska använda dig av. Här har vi tagit fram en guide för hur du går tillväga!

Varför behöver du en egen domän?
Det finns många svar på den frågan! Här har vi samlat några av de bästa anledningarna till varför du ska skaffa en egen domän till din hemsida.
 

Du ger ett proffsigare intryck

En av de främsta anledningarna är att en egen domän gör att din hemsida upplevs mer proffsig. Det ger helt enkelt tyngd till din hemsida och du upplevs som seriös. Att du skaffat en domän visar att du satsar fullt ut och gör det här långsiktigt.

Det publiceras en mängd hemsidor varje dag, men många av dem är nedlagda eller bortglömda inom några veckor. Om du väljer att betala för en domän så signalerar det att sannolikheten är stor att du tänker fortsätta tills du lyckas. Dessutom är det mycket lättare att komma ihåg din adress när den är kortare än om du använder dig av en subdomän under en samlande huvuddomän. Adressen till hemsidan blir enklare att komma ihåg och fungerar bättre i situationer när du träffar nya kontakter och potentiella kunder. Den fastnar helt enkelt lättare i kom-i-håget!
 

Du syns bättre på Google

Sökmotorer, som Google, gillar egna domäner lite extra. Det gör att din hemsida under egen domän premieras av sökmotorerna. Google prioriterar en rad olika saker när de väljer hur de ska ranka dina sidor. Domän är ett av kriterierna. En egen domän påverkar med andra ord din hemsidas synlighet och därmed hur högt du hamnar i sökmotorerna. Ett eget domännamn gör att du går från anonymitet till att få en identitet. Och på internet är den enkla sanningen att syns du inte finns du inte.

Mycket av trafiken till din hemsida kommer troligtvis via sökmotorer. Fråga dig själv om du har råd att missa den trafiken. Om svaret är nej, kan det vara värt att betala en slant för en egen domän.
 

Full kontroll på ditt innehåll

Med egen domän har du också full kontroll på innehållet på din hemsida. En egen identitet i form av ett domännamn gör det tydligt vem som står bakom hemsidan och vem som äger rättigheterna till innehållet.

I företagsvärlden är det en självklarhet att du har en hemsida med korrekt och relevant innehåll. Och med ett relevant domännamn. Så vill du snabbare bygga förtroende och tillit för ditt företag på marknaden, ska du skaffa en egen domän.
 

Enkelt för dig som vill ha e-postkonto

Som kund blir du ofta lite misstänksam om du får mail från en domänadress som inte går att associera till det företag som du kommunicerar med. Genom att du äger domänen du skickar e-post ifrån, har du större kontroll över e-posthanteringen samtidigt som din e-postadress både blir mer personlig och känns mer professionell. Ett sätt att bygga förtroende och trovärdighet för dig som företagare!

Hemsida24 tipsar: För dig som är kund hos oss på Hemsida24 finns det två sätt att skapa ett e-postkonto till din domän. Antingen att sätta upp ett e-postkonto, via G Suite, eller med ett så kallat e-postalias. Här kan du läsa mer om skillnaderna mellan de två sätten och enkelt komma igång! 

Behöver du hjälp och har ytterligare frågor finns såklart vår support som mer än gärna hjälper dig!

Kanske har du redan en hemsida på plats eller står i startgroparna att sätta igång med en. Ett begrepp som du snabbt kommer att stöta på är – domän! Det är ett vanligt ord som ofta cirkulerar när du ska skapa en hemsida. Men vad är det egentligen? Är det något du behöver och i så fall varför? Sitt lugnt i båten, vi hjälper dig att reda ut begreppet “domän” och gör det lätt för dig att göra rätt.

Eftersom vi på Hemsida24 är stora förespråkare av att göra det enkelt, har vi samlat våra tankar kring vad du behöver tänka på när det gäller domäner. En summering som gör det lätt för dig att bestämma vad som är bäst för dig och din hemsida!

Vad är det? 
Domäner, eller domännamn, som de också kallas, är kort och gott adressen till din hemsida. Det finns en rad olika hemsideverktyg som erbjuder gratis domän en så kallad subdomän. Väljer du att använda en subdomän innebär det att adressen till din hemsida ser ut så här: dittbolag.hemsida24.se. I detta fall är hemsida24.se huvuddomänen och ditt bolagsnamn är subdomänen.

Om du istället väljer att lägga hemsidan på en egen domän blir adressen: dittbolag.se. Skillnaden är helt enkelt att domänen påverkar hur din adress är uppbyggd och vilken adress dina besökare använder sig av för att komma till din hemsida.  

Hemsida24 tipsar: Ett tips är att skapa flera olika domännamn som du kopplar till din hemsida om du är osäker på vilken domän du ska använda dig av. Här har vi tagit fram en guide för hur du går tillväga!

Varför behöver du en egen domän?
Det finns många svar på den frågan! Här har vi samlat några av de bästa anledningarna till varför du ska skaffa en egen domän till din hemsida.
 

  • Du ger ett proffsigare intryck

En av de främsta anledningarna är att en egen domän gör att din hemsida upplevs mer proffsig. Det ger helt enkelt tyngd till din hemsida och du upplevs som seriös. Att du skaffat en domän visar att du satsar fullt ut och gör det här långsiktigt.

Det publiceras en mängd hemsidor varje dag, men många av dem är nedlagda eller bortglömda inom några veckor. Om du väljer att betala för en domän så signalerar det att sannolikheten är stor att du tänker fortsätta tills du lyckas. Dessutom är det mycket lättare att komma ihåg din adress när den är kortare än om du använder dig av en subdomän under en samlande huvuddomän. Adressen till hemsidan blir enklare att komma ihåg och fungerar bättre i situationer när du träffar nya kontakter och potentiella kunder. Den fastnar helt enkelt lättare i kom-i-håget!
 

  • Du syns bättre på Google

Sökmotorer, som Google, gillar egna domäner lite extra. Det gör att din hemsida under egen domän premieras av sökmotorerna. Google prioriterar en rad olika saker när de väljer hur de ska ranka dina sidor. Domän är ett av kriterierna. En egen domän påverkar med andra ord din hemsidas synlighet och därmed hur högt du hamnar i sökmotorerna. Ett eget domännamn gör att du går från anonymitet till att få en identitet. Och på internet är den enkla sanningen att syns du inte finns du inte.

Mycket av trafiken till din hemsida kommer troligtvis via sökmotorer. Fråga dig själv om du har råd att missa den trafiken. Om svaret är nej, kan det vara värt att betala en slant för en egen domän.
 

  • Full kontroll på ditt innehåll

Med egen domän har du också full kontroll på innehållet på din hemsida. En egen identitet i form av ett domännamn gör det tydligt vem som står bakom hemsidan och vem som äger rättigheterna till innehållet.

I företagsvärlden är det en självklarhet att du har en hemsida med korrekt och relevant innehåll. Och med ett relevant domännamn. Så vill du snabbare bygga förtroende och tillit för ditt företag på marknaden, ska du skaffa en egen domän.

 

  • Enkelt för dig som vill ha e-postkonto

Som kund blir du ofta lite misstänksam om du får mail från en domänadress som inte går att associera till det företag som du kommunicerar med. Genom att du äger domänen du skickar e-post ifrån, har du större kontroll över e-posthanteringen samtidigt som din e-postadress både blir mer personlig och känns mer professionell. Ett sätt att bygga förtroende och trovärdighet för dig som företagare!

Hemsida24 tipsar: För dig som är kund hos oss på Hemsida24 finns det två sätt att skapa ett e-postkonto till din domän. Antingen att sätta upp ett e-postkonto, via G Suite, eller med ett så kallat e-postalias. Här kan du läsa mer om skillnaderna mellan de två sätten och enkelt komma igång! 

Behöver du hjälp och har ytterligare frågor finns såklart vår support som mer än gärna hjälper dig!