Sommarens uppdateringar i Hemsida24

Postat

Är du tillbaka på kontoret efter sommar och semester? Härligt! Vi hoppas att du är laddad inför höstens alla spännande projekt. Strax innan sommaren och under så har vi på Hemsida24 gjort några uppdateringar som vi vill berätta om. Kika gärna igenom dem i det här inlägget och är det så att du har några frågor så är du alltid att säga hej till vår support!

Nu har vi uppdaterat vår mobilversion. Detta har varit efterfrågat av många av våra kunder och vi hoppas att du ska tycka om dessa förbättringar.  

 1. Sidomeny i molbilvy
  Numer kan du välja en sidomeny i mobilläget. Tidigare fanns det enbart ett val, en meny som går rakt ner och täcker hela vyn, men nu kan du alltså välja mellan två lägen beroende på vad som passar dig bäst.
   
 2. Menybakgrund och typsnitt
  Vi har även ändrat så att fältet överst i mobilversionen där hemsidans titel visas får ett annat typsnitt (Roboto) och du kan dessutom välja bakgrundsfärg. Innan var menybakgrunden alltid grå men nu kan du alltså välja en valfri färg som bättre passar din hemsida.
   
 3. Ny menyikon i mobilversionen
  Nu har vi också uppdaterat menyikonen i mobilvyn. Den är nu lite enklare än tidigare och mer stilren.
   
 4. Vi inkluderar nu små surfplattor i mobilversionen
  Bra att veta är att vi numer inkluderar mindre surfplattor i mobilversionen. Det innebär att ditt mobilläge kommer att visas på en sådan enhet istället för din hemsida, så som den ser ut på exempelvis en dator. Det är alltså bredden på surfplattan som avgör vad som är en liten surfplatta. Gränsen går nu vi 1000 pixlar.

Förutom de uppdateringar som är kopplade till mobilversionen så har vi hunnit med några andra saker.
 

 1. Snabbare domänhantering
  Som kund kan du nu själv ange ett TTL-värde när du lägger in dina domäninställningar. Det innebär att du kan förkorta tiden från det att du pekar om ditt domännamn tills det att det är aktivt. Tidigare fick supporten göra detta åt dig men nu kan du alltså hantera och förändra ditt TTL-värde efter egna preferenser.

  “Förklaring TTL = Ju högre värde du har för TTL på din domäninställning, desto längre kommer informationen att sparas (cachas). Ett lägre värde för TTL innebär med andra ord en kortare cache-tid och att uppdateringar stäms av oftare. Det kan exempelvis vara värdefullt om du ofta gör ändringar på din domän.”
   

 2. Validering av personnummer i kassan
  Tidigare har vi inte kunnat validera dina kunders personnummer i e-butikens kassa, vilket har gjort att ett fel angivet personnummer inte gått att upptäcka. På grund av det har vi nu tagit fram en validering av personnummer i kassan som gör att endast giltiga personnummer godkänns.
   

Som du ser har det hänt en del saker under sommaren och mycket ligger fortfarande i pipen. Är du nyfiken på vilka uppdateringar som kommer härnäst så kan du alltid hålla koll på bloggen eller på vårt nyhetsbrev som kommer ut en gång i månaden.

Har du några frågor kring uppdateringarna ovan så får du gärna kontakta vår support!

// Gänget på Hemsida24

Postat Kategorier Okategoriserade