Så kickstartar du ditt företag inför hösten!

Postat

Sol, vind och vatten – sommar och semester. Vi hoppas att du har upplevt allt det där under årets varmaste månader. Oavsett, nu är det dags att planera inför hösten och kanske behöver du lite pepp för att komma igång efter lata dagar på stranden? Inga problem, vi ger dig en snabb genomgång så att både du och ditt företag blir taggade inför hösten!
 

Fortfarande skiner solen och sommaren fortsätter men för många innebär det nu vanliga arbetsdagar efter en förhoppningsvis skön sommardvala. Känner du dig taggad och redo för att möta höstens utmaningar? Vi trodde väl det! För att peppa dig lite extra och motivera dig att nå dina mål och ambitioner är här några tips för en bra start.
 

1. Bjud in till kickoff!
Är ni flera i företaget eller samarbetar med andra företag är det härligt att dra igång säsongen med en kickoff. Ställ till med fest och uppdatera dig om vad som hänt sedan ni sågs senast. Kanske har någon fått en kanonidé under sommaren eller plockat upp intressanta trendspaningar som kan vara användbara? En fest ger dig dessutom en skön känslan första veckorna tillbaka på jobbet!

2. Mjukstarta
Se den första tiden som en möjlighet till analys och eftertanke. Gå igenom vad som fungerar och vad som inte fungerar och försök hitta bättre lösningar. Ett alternativ är att fokusera på de arbetsuppgifter som du känner är inspirerande och lätta att bocka av. På så sätt kommer du in i arbetet igen men i ett lugnare tempo. Det är faktiskt OK att mjukstarta efter semestern! Ha en liten startsträcka så ska du se att du snabbt är inne i ditt forna tempo igen.  
 
3. Förnya dig
Ibland när du har varit ledig ett tag eller haft en paus kan du se på saker med nya ögon. Nyttja det! Kanske är det dags att piffa till din hemsida med bättre bilder, ny design, nya produkttexter eller utöka ditt utbud? Ta tag i ditt företag och “fräscha till” det inför den nya säsongen. Det blir trevligt för både dig och dina kunder med lite förnyelse.

Therese tipsar: Ta hjälp av en vän eller några personer i ditt nätverk som du har förtroende för och som vanligen har kloka idéer på lager. Bjud över dem på en fika eller middag och be om hjälp! Det är inget fel med det. De bästa idéerna kommer du faktiskt på tillsammans med andra! Fler huvuden brukar vara bättre än ett. Så gör en kul grej av det och låt idéerna flöda!
 

4. Sätt upp nya mål
Med största sannolikhet hade du mål redan innan du gick på semester. Men vad vill du egentligen åstadkomma denna säsong? Sälja mer, öka kännedomen kring ditt företag eller expandera? Vilket det än är, så är det viktigt att du konkretiserar dina mål och skriver ner dem – det är först då du kan börja att sträva mot dem! Så starta med att skriva ner 3–5 mål som du vill nå det kommande året. När du har gjort det skapar du mindre delmål. Det ger dig en steg-för-steg plan och gör att du hela tiden sträva framåt.

5. Gör en prioriteringslista
Kanske känns det som att du är alldeles överöst med arbete så här första dagen tillbaka efter semestern? Lugn! Hur mycket du än vill så kan du inte göra allt på en gång. Du är mest effektiv om du gör en sak i taget – och det viktigaste först. Skriv en prioriteringslista över vad som ska göras. När du är klar med en uppgift stryker du den på listan och jobbar dig metodiskt vidare – och snart ska du se att du är tillbaka i din tidigare rytm.
 

6. Uppdatera din hemsida
Har du inte haft så mycket aktivitet på hemsidan under din semester? Då är det dags att ändra på det! Några av de allra bästa idéerna brukar poppa upp när man slappnar av och är ledig. Kanske har du redan några på gång? Nu är du ju tillbaka på jobbet, fräsch och sugen på att skapa nyheter, eller hur? Så fundera på om det är något du kan ändra på hemsidan. Ska du skapa ett specifikt erbjudande, en ny tjänst eller göra en storstädning i ditt utbud? Glöm inte heller att hitta smarta sätt för att marknadsföra din hemsida.
 

7. Se det som en nystart
Hösten känns alltid som en nystart. Nu har du ju fått återhämta dig ordentligt och är full av energi, inspiration och nya idéer. Starta något du drömt om att göra eller kom in med nya perspektiv och energi på jobbet. Försök att tänka nytt och bortsett från tidigare utmaningar eller framgångar – nu är nu! Ta tag i de där idéerna och gör verklighet av det du gått och grunnat på. Du har det perfekta tillfället precis framför dig.
 
8. Snappa upp tråden igen
Minnet är kort när man har roligt! Har du svårt att komma ihåg vad du sysslade med innan du gick på semester? Gör det till en vana att skicka ett mail till dig själv innan du går på semester som innehåller vilka uppgifter du arbetade med, vilken status du har på olika projekt och en att göra-lista. Du tänkte inte på det inför den här semestern? Men det är ett smart tips inför nästa!
 
Sådär! Nu hoppas vi att du känner dig lite mer pepp på att vara tillbaka. Kom ihåg att vi alla är lite sega precis efter semestern, det är inget konstigt. Det viktigaste är att du hittar tillbaka till din rytm, den kommer, vi lovar! Var förlåtande mot dig själv för att de första veckorna kan vara lite kämpiga, men “fånga dagen” och “lev i nuet” så ska du se att du snart är tillbaka i din forna tipp topp form!
 
Vi vet ju att du kan, du är ju trots allt entreprenör 🙂
 
Behöver du en liten uppfräschning eller avkoppling för att komma igång igen? Då har vi massor av intressanta blogginlägg för dig att läsa.
 

// Therese Nilson
Marknadsassistent

Postat Kategorier Okategoriserade