De senaste uppdateringarna i Hemsida24

Nu är snart årets första månad till ända och vi ser mycket fram emot fortsättningen. Vi jobbar hårt för att ständigt förbättra Hemsida24 och vi vill därför självklart upplysa dig om de uppdateringar vi gör för att du ska få den proffsigaste hemsidan. Nedan kan du läsa om några av de uppdateringar vi hittills genomfört.
 
Visst är det roligt när det händer grejer? Det tycker vi också. Vi blir därför lite extra glada när vi kan visa upp vad vi har arbetat med under den senaste tiden. Här hittar du sju av de senaste uppdateringarna som förhoppningsvis ska förbättra din upplevelse i Hemsida24.

Uppdaterat Facebook API
Visste du att API egentligen är en “anropningssignal” mellan olika system? Vi skulle kunna säga att vårt system här på Hemsida24 och Facebook “pratar” med varandra och då är det extra viktigt att anslutningen mellan dem är uppdaterad. Genom att vi håller vår “signal” uppdaterad så fungerar också tilläggen optimalt gentemot Facebook. Detta påverkar dig som till exempel använder Facebook Like Box och Facebook Like Button.

Nytt med uppdateringen är också att Facebook anpassat sina tillägg för att fungera bättre för kunder som surfar på telefonen.   

Förbättrad övervakning och kapacitet på våra servrar
Vi har nu utökat kapaciteten på våra servrar med fler hårddiskar och mer utrymme. Detta medför att vi kan öka vår driftsäkerhet och gör att vi kan lagra en större mängd data åt dig. Det innebär bland annat:  

Att vi har en bättre driftsäkerhet.
Att våra tekniker kan upptäcka potentiella problem snabbare genom en förbättrad övervakning.

Möjligt att dölja språk i mobilversionen
I vårt verktyg finns det sedan tidigare ett flerspråksstöd för dig som vill översätta ditt innehåll till olika språk. Detta kan du som kund enkelt stänga av och på via din hemsida. Däremot fanns det ett problem i mobilversionen vilket medförde att även om du valt “dölj språk” så visades språstödet i mobilversionen. Nu är detta åtgärdat så att “språk” är dolt även i mobilvyn.

Förbättrad sökmotoroptimering i e-butiken
Metalänkarna (canonical) i e-butiken är nu anpassade att dirigeras om till separata länkar. Detta innebär att du kan ha samma produkt i flera kategorier och ha flera länkar, men att de fortfarande registreras rätt av Google för att hamna högt upp i sökmotorerna. Genom metalänkarna kan Google också se att dina länkar inte är duplicerat innehåll, även om du har flera länkar till samma produkt. Det är därför toppen för din sökmotoroptimering!

Byte av uppladdningsknappen i helpdesken för kunder
Vi har nu gjort uppladdningsknappen i helpdesken (knappen du klickar på för att ladda upp bilagor i ditt ärende) större och tydligare samt tagit bort kravet på Adobe Flash. Anledningen var att den tidigare knappen syntes dåligt och inte fungerade optimalt på alla webbläsare.

Payson Checkout – Förhindra dubbletter av Payson Checkout i e-butiken
Payson Checkout är ett av flera betalningsalternativ som vi erbjuder dig som har e-butik hos oss. Tidigare var det lätt, att av misstag, lägga in fler Payson Checkout i samma e-butik vilket blev rörigt för både dig och dina kunder. Vi har nu lagt in en begränsning på en Checkout per konto för att inte röra till det och undvika skapandet av dubbletter.

Pushnotiser för information om utgående abonnemang
Det finns nu ett nytt push-notis-system för dig som använder vår app. Det innebär att du får en notis 60, 30 och 7 dagar innan ditt abonnemang går ut så att du inte riskerar att ditt abonnemang avslutas utan din vetskap.

Vill du testa de nya uppdateringarna?
Har du några frågor eller behöver du hjälp med någon av uppdateringarna? Då finns självklart vår duktiga support tillgänglig för att svara på dina frågor.
 

// Therese Nilson
Marknadsassistent

Nu är snart årets första månad till ända och vi ser mycket fram emot fortsättningen. Vi jobbar hårt för att ständigt förbättra Hemsida24 och vi vill därför självklart upplysa dig om de uppdateringar vi gör för att du ska få den proffsigaste hemsidan. Nedan kan du läsa om några av de uppdateringar vi hittills genomfört.
 

Visst är det roligt när det händer grejer? Det tycker vi också. Vi blir därför lite extra glada när vi kan visa upp vad vi har arbetat med under den senaste tiden. Här hittar du sju av de senaste uppdateringarna som förhoppningsvis ska förbättra din upplevelse i Hemsida24.

Uppdaterat Facebook API
Visste du att API egentligen är en “anropningssignal” mellan olika system? Vi skulle kunna säga att vårt system här på Hemsida24 och Facebook “pratar” med varandra och då är det extra viktigt att anslutningen mellan dem är uppdaterad. Genom att vi håller vår “signal” uppdaterad så fungerar också tilläggen optimalt gentemot Facebook. Detta påverkar dig som till exempel använder Facebook Like Box och Facebook Like Button.

  • Nytt med uppdateringen är också att Facebook anpassat sina tillägg för att fungera bättre för kunder som surfar på telefonen.   

Förbättrad övervakning och kapacitet på våra servrar
Vi har nu utökat kapaciteten på våra servrar med fler hårddiskar och mer utrymme. Detta medför att vi kan öka vår driftsäkerhet och gör att vi kan lagra en större mängd data åt dig. Det innebär bland annat:  

  • Att vi har en bättre driftsäkerhet.
  • Att våra tekniker kan upptäcka potentiella problem snabbare genom en förbättrad övervakning.

Möjligt att dölja språk i mobilversionen
I vårt verktyg finns det sedan tidigare ett flerspråksstöd för dig som vill översätta ditt innehåll till olika språk. Detta kan du som kund enkelt stänga av och på via din hemsida. Däremot fanns det ett problem i mobilversionen vilket medförde att även om du valt “dölj språk” så visades språstödet i mobilversionen. Nu är detta åtgärdat så att “språk” är dolt även i mobilvyn.

Förbättrad sökmotoroptimering i e-butiken
Metalänkarna (canonical) i e-butiken är nu anpassade att dirigeras om till separata länkar. Detta innebär att du kan ha samma produkt i flera kategorier och ha flera länkar, men att de fortfarande registreras rätt av Google för att hamna högt upp i sökmotorerna. Genom metalänkarna kan Google också se att dina länkar inte är duplicerat innehåll, även om du har flera länkar till samma produkt. Det är därför toppen för din sökmotoroptimering!

Byte av uppladdningsknappen i helpdesken för kunder
Vi har nu gjort uppladdningsknappen i helpdesken (knappen du klickar på för att ladda upp bilagor i ditt ärende) större och tydligare samt tagit bort kravet på Adobe Flash. Anledningen var att den tidigare knappen syntes dåligt och inte fungerade optimalt på alla webbläsare.

Payson Checkout – Förhindra dubbletter av Payson Checkout i e-butiken
Payson Checkout är ett av flera betalningsalternativ som vi erbjuder dig som har e-butik hos oss. Tidigare var det lätt, att av misstag, lägga in fler Payson Checkout i samma e-butik vilket blev rörigt för både dig och dina kunder. Vi har nu lagt in en begränsning på en Checkout per konto för att inte röra till det och undvika skapandet av dubbletter.

Pushnotiser för information om utgående abonnemang
Det finns nu ett nytt push-notis-system för dig som använder vår app. Det innebär att du får en notis 60, 30 och 7 dagar innan ditt abonnemang går ut så att du inte riskerar att ditt abonnemang avslutas utan din vetskap.

Vill du testa de nya uppdateringarna?

Har du några frågor eller behöver du hjälp med någon av uppdateringarna? Då finns självklart vår duktiga support tillgänglig för att svara på dina frågor.
 

// Therese Nilson
Marknadsassistent