Google Apps byter namn till G Suite

Nu har Google Apps fått ett nytt namn, G Suite! Alla dina tidigare molntjänster så som din Kalender, Drive, Dokument, Gmail och mycket annat kommer nu att falla under det nya namnet  “G Suite”. Men det är inte bara Apps som får ett nytt namn, hela molnutbudet hos Google kommer nu att även att samlas under namnet Google Cloud. Är du orolig för hur det kommer att påverka dig? Det behöver du inte vara! I det stora hela så är det inte en mycket större förändringen än själva namnet. En förnyelse helt enkelt!
Men varför byter Google Apps namn?
Enligt Google själva är namnbytet till G Suite egentligen bara en ompaketering för deras tidigare tjänst med ett mer passande namn för deras verksamhet.

Hur påverkar detta mig?
Egentligen påverkar detta inte dig som kund alls. Anledningen till namnbytet är främst att Google vill möta behoven hos sina företagskunder, vilket är toppen för oss kunder! G Suite kommer i stort sett att vara detsamma som tidigare men det kommer också innebära en del förbättringar där fokus kommer att vara samarbete.

Nedan hittar du några exempel på förbättringar som G Suite planerar att införa. (Google kommer att gå ut mer med information när detta är aktuellt.)

Smartare informationshantering i Drive.
Din kalender får nya funktioner för att boka möten.
Team Driver kommer låta en grupp “äga” filer istället för enskilda medarbetare.
Docs, Sheets och Slides får en ny funktion som heter Explore. Den kommer att hjälper dig att räkna ut saker i kalkylbladet, hitta bilder till presentationer eller hitta information om ett ämne utan att växla till webbläsaren.
 

Enligt Google kommer vi också i framtiden få se mer utav artificiell intelligens, karttjänster, Androider och Chromebooks. Spännande tycker vi!

Sammanfattningsvis så heter nu Google Apps for work numera G Suite och det kommer inte att innebära några större förändringar för dig som kund. Men i framtida e-post, i våra guider och beställningsguiden kommer det fortsättningsvis att stå G Suite.

Så kom ihåg: Får du ett mail från G Suite så är det forna Google Apps!

Vill du veta mer? Då kan du läsa mer om G Suite här.
 

// Therese Nilson
Marknadsassistent

Nu har Google Apps fått ett nytt namn, G Suite! Alla dina tidigare molntjänster så som din Kalender, Drive, Dokument, Gmail och mycket annat kommer nu att falla under det nya namnet  “G Suite”. Men det är inte bara Apps som får ett nytt namn, hela molnutbudet hos Google kommer nu att även att samlas under namnet Google Cloud. Är du orolig för hur det kommer att påverka dig? Det behöver du inte vara! I det stora hela så är det inte en mycket större förändringen än själva namnet. En förnyelse helt enkelt!

Men varför byter Google Apps namn?
Enligt Google själva är namnbytet till G Suite egentligen bara en ompaketering för deras tidigare tjänst med ett mer passande namn för deras verksamhet.

Hur påverkar detta mig?
Egentligen påverkar detta inte dig som kund alls. Anledningen till namnbytet är främst att Google vill möta behoven hos sina företagskunder, vilket är toppen för oss kunder! G Suite kommer i stort sett att vara detsamma som tidigare men det kommer också innebära en del förbättringar där fokus kommer att vara samarbete.

Nedan hittar du några exempel på förbättringar som G Suite planerar att införa. (Google kommer att gå ut mer med information när detta är aktuellt.)

  • Smartare informationshantering i Drive.
  • Din kalender får nya funktioner för att boka möten.
  • Team Driver kommer låta en grupp “äga” filer istället för enskilda medarbetare.
  • Docs, Sheets och Slides får en ny funktion som heter Explore. Den kommer att hjälper dig att räkna ut saker i kalkylbladet, hitta bilder till presentationer eller hitta information om ett ämne utan att växla till webbläsaren.
     

Enligt Google kommer vi också i framtiden få se mer utav artificiell intelligens, karttjänster, Androider och Chromebooks. Spännande tycker vi!

Sammanfattningsvis så heter nu Google Apps for work numera G Suite och det kommer inte att innebära några större förändringar för dig som kund. Men i framtida e-post, i våra guider och beställningsguiden kommer det fortsättningsvis att stå G Suite.

Så kom ihåg: Får du ett mail från G Suite så är det forna Google Apps!

Vill du veta mer? Då kan du läsa mer om G Suite här.
 

// Therese Nilson
Marknadsassistent