Veckans Affärer har utsett Hemsida24 till ett av årets Superföretag

Varje år utser Veckans Affärer Sveriges mest framgångsrika bolag, även kallade Superföretag. I och med det elfte året så har vi på Hemsida24 lyckats att ta en plats bland dessa imponerande bolag som finns omämnda på listan. Totalt har Veckans Affärer utsett 496 bolag som landets mest vinstgivande och snabbväxande företag år 2015. Vi bugar och bockar för att vi på Hemsida24 kan titulera oss som ett Superföretag!
 
Veckans Affärer är en av Sveriges största affärstidningar som varje år utser de mest framgångsrika aktiebolagen i Sverige. Listan som i år innefattar 496 företag motsvarar mindre än en procent av de cirka 50 000 svenska företag som omsätter mer än 10 miljoner kronor per år. Det innebär att det är relativt få företag som faktiskt uppfyller kriterierna och blir ett Superföretag.
 
“Det är löjligt tuffa kriterier och därför blir listan så kort och exklusiv”, säger Per Weidenman, senior analytiker på Bisnode som tagit fram listan tillsammans med Veckans Affärer, 2014.

Försäljningstillväxten är ett av de kriterier som väger tyngst. För att uppfylla kriterierna behöver företagen kunna visa upp en god tillväxt under minst fyra år.
 
“Uthållig vinst, avkastning och skuldsättning är andra grenar där företagen måste klara kvalgränsen. För rättvisans skull jämförs också varje företag med sin bransch.“

Kriterierna:
“VA har tillsammans med Bisnode för elfte året i rad granskat samtliga svenska aktiebolag som det senaste året omsatt minst 10 miljoner kronor utifrån följande parametrar:

1. Tillväxt.
2. Vinst.
3. Avkastning.
4. Effektivitet.
5. Kapitalstruktur.
6. Finansiering.

De sex parametrarna har sedan jämförts med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet för att göra jämförelsen konjunkturoberoende och storleksneutral. Bedömningen har gjorts årsvis av räkenskaperna för de senaste fyra åren.” 
Eftersom kriterierna för att få vara ett Superföretag är höga så är det få företag som stannar på listan i mer än ett år. Ett företag som lyckats är hemmafixarföretaget Jula som har varit ett Superföretag i imponerande 10  av 11 år.

Veckans Affärer lyfter Superföretagen 2015
Igår, den 5 november, släpptes listan på alla Superföretag och vi behöver inte längre hålla detta som en hemlighet. Ett stort grattis till alla andra företag som korades till Superföretag – låt oss göra 2016 till SUPERår!

Här hittar du hela listan med årets Superföretag, utsedda av Veckans Affärer 2015.

Ett stort tack till alla er fantastiska kunder som genom bra feedback hjälper oss att utvecklas i en positiv riktning!

// Johanna Bohlin
Kommunikationsansvarig

Varje år utser Veckans Affärer Sveriges mest framgångsrika bolag, även kallade Superföretag. I och med det elfte året så har vi på Hemsida24 lyckats att ta en plats bland dessa imponerande bolag som finns omämnda på listan. Totalt har Veckans Affärer utsett 496 bolag som landets mest vinstgivande och snabbväxande företag år 2015. Vi bugar och bockar för att vi på Hemsida24 kan titulera oss som ett Superföretag!
 

Veckans Affärer är en av Sveriges största affärstidningar som varje år utser de mest framgångsrika aktiebolagen i Sverige. Listan som i år innefattar 496 företag motsvarar mindre än en procent av de cirka 50 000 svenska företag som omsätter mer än 10 miljoner kronor per år. Det innebär att det är relativt få företag som faktiskt uppfyller kriterierna och blir ett Superföretag.
 

“Det är löjligt tuffa kriterier och därför blir listan så kort och exklusiv”, säger Per Weidenman, senior analytiker på Bisnode som tagit fram listan tillsammans med Veckans Affärer, 2014.

Försäljningstillväxten är ett av de kriterier som väger tyngst. För att uppfylla kriterierna behöver företagen kunna visa upp en god tillväxt under minst fyra år.
 

“Uthållig vinst, avkastning och skuldsättning är andra grenar där företagen måste klara kvalgränsen. För rättvisans skull jämförs också varje företag med sin bransch.“

Kriterierna:
“VA har tillsammans med Bisnode för elfte året i rad granskat samtliga svenska aktiebolag som det senaste året omsatt minst 10 miljoner kronor utifrån följande parametrar:

1. Tillväxt.
2. Vinst.
3. Avkastning.
4. Effektivitet.
5. Kapitalstruktur.
6. Finansiering.

De sex parametrarna har sedan jämförts med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet för att göra jämförelsen konjunkturoberoende och storleksneutral. Bedömningen har gjorts årsvis av räkenskaperna för de senaste fyra åren.” 

Eftersom kriterierna för att få vara ett Superföretag är höga så är det få företag som stannar på listan i mer än ett år. Ett företag som lyckats är hemmafixarföretaget Jula som har varit ett Superföretag i imponerande 10  av 11 år.

Veckans Affärer lyfter Superföretagen 2015
Igår, den 5 november, släpptes listan på alla Superföretag och vi behöver inte längre hålla detta som en hemlighet. Ett stort grattis till alla andra företag som korades till Superföretag – låt oss göra 2016 till SUPERår!

Här hittar du hela listan med årets Superföretag, utsedda av Veckans Affärer 2015.

Ett stort tack till alla er fantastiska kunder som genom bra feedback hjälper oss att utvecklas i en positiv riktning!

// Johanna Bohlin
Kommunikationsansvarig