10 blogginlägg för dig som ska starta företag

Är du i startgroparna med ditt alldeles egna företag och behöver tips och goda råd på vägen? Då har vi gjort det lätt för dig och samlat de tio viktigaste blogginläggen med nyttiga tips som du kan läsa igenom inför din företagsstart. Min förhoppning är att tipsen ska underlätta ditt arbete och spara dig både tid och pengar!
 
Är det första gången du startar företag så kan det vara skönt att få lite hjälp på vägen och råd som leder dig i rätt riktning så att du vet vad du bör prioritera. Här hittar du goda råd i form av tio blogginlägg. Kika igenom sammanfattningarna och klicka dig vidare till de inlägg som intresserar dig!

9 smarta tips för dig som ska starta eget
Här går vi igenom nio tips som är bra att läsa igenom innan du startar ditt företag. Vi pekar ut vanliga fällor som företagare brukar fastna i. Till exempel varför du bör satsa tid på att utveckla din affärsmodell och inte grotta ner dig i din affärsplan.
 

7 tips på hur du tar fram en unik logga
Som företag vill du gärna ha en symbol som dina kunder känner igen, en logga. Din logga kan bestå av en bild, text eller en kombination av båda. Oavsett hur den ser ut är det viktigt att den är genomtänkt och har ett uttryck som gör att dina kunder kommer ihåg den!
 

25 tips för att komma i gång med försäljningen
Behöver du hjälp med att komma i gång med din första försäljning eller vill du ha tips på hur du kan förbättra din nuvarande försäljning? Då hittar du en mängd smarta förslag här. Att få nya kunder kan ta på krafterna, därför gäller det att du satsar din energi på rätt saker. Kanske ser du nya möjligheter när du läser inlägget?
 

21 tips som gör dig till en bra säljare
Låt mig hjälpa dig att träna upp dina säljförmåga! Alla företag behöver någon som förstår sig på de tänkta kunderna och som talar deras “språk” för att få ut produkterna på marknaden. Kanske känner du dig inte mogen uppgiften? Några enkla övningar gör så att ditt självförtroendet som säljare växer.
 

Utmaningar med att driva eget – så tacklar du dem!
Som egenföretagare stöter du på en hel del utmaningar. Inledningsvis kan det vara svårt att veta hur du ska tackla dem för att komma vidare. Att du dessutom är ensam i företaget kan försvåra det hela. Men som tur är finns det ju bra sätt att lösa och underlätta dessa situationer!
 

Så kommer du igång med din marknadsföring
Att ta fram dina produkter är en sak men att få ut dem på marknaden är en annan. Inledningsvis har du kanske inte så mycket pengar att lägga på marknadsföringsinsatser. Här hittar några smarta tips på hur du på ett kostnadseffektivt sätt gör dina kunder uppmärksamma på dina produkter.
 

Så bygger du en hemsida på 45 minuter
Att bygga en hemsida skulle kunna vara svårt – men som tur är finns det enkla alternativ för dig som inte har några förkunskaper när det gäller html-kodning eller i att hantera mallar i WordPress. I det här inlägget hittar du en film där vår VD, Ludvig Granberg, berättar hur du kan bygga din egen hemsida på bara 45 minuter!
 

Gör ett bra första intryck på dina kunder
Att göra ett bra intryck på dina kunder är ju otroligt viktigt – oavsett om det är vid ett personligt möte eller via hemsidan. När dina kunder besöker din hemsida har du ungefär 3 sekunder på dig innan de skapat sig en uppfattning om dig. Det är med andra ord viktigt att tänka över vilket första intryck du ger!
 

Förbättra de viktigaste sidorna på din hemsida
Det finns några sidor på din hemsida som är viktigare än andra: startsidan, “om oss-sida” och din kontaktsida. Varför? Jo, därför att dina kunder använder dessa sidor för att fatta beslut om de ska handla av dig eller inte. Ladda ner PDF-en och fundera över hur du kan förbättra dessa sidor!
 

5 sätt att underhålla din hemsida
För att hålla din hemsida fräsch och levande behöver du göra löpande uppdateringar – vilka då undrar du? Här kommer en lista på enkla uppdateringar som du kan göra för att ge din hemsida ett schysst lyft.
 

Nu har du förhoppningsvis samlat på dig en massa kloka råd och tänkt igenom hur du kan arbeta för att smidigare komma igång med ditt företag, din försäljning och marknadsföring eller din hemsida. Jag önskar dig all lycka med ditt företag och hoppas att du hittar fler bra tips här i bloggen även efter din företagsstart.

Visste du att du kan prova Hemsida24 gratis i 30 dagar? Registrera dig idag!
 

// Johanna Bohlin
Kommunikationsansvarig

Är du i startgroparna med ditt alldeles egna företag och behöver tips och goda råd på vägen? Då har vi gjort det lätt för dig och samlat de tio viktigaste blogginläggen med nyttiga tips som du kan läsa igenom inför din företagsstart. Min förhoppning är att tipsen ska underlätta ditt arbete och spara dig både tid och pengar!
 

Är det första gången du startar företag så kan det vara skönt att få lite hjälp på vägen och råd som leder dig i rätt riktning så att du vet vad du bör prioritera. Här hittar du goda råd i form av tio blogginlägg. Kika igenom sammanfattningarna och klicka dig vidare till de inlägg som intresserar dig!

9 smarta tips för dig som ska starta eget
Här går vi igenom nio tips som är bra att läsa igenom innan du startar ditt företag. Vi pekar ut vanliga fällor som företagare brukar fastna i. Till exempel varför du bör satsa tid på att utveckla din affärsmodell och inte grotta ner dig i din affärsplan.
 

7 tips på hur du tar fram en unik logga
Som företag vill du gärna ha en symbol som dina kunder känner igen, en logga. Din logga kan bestå av en bild, text eller en kombination av båda. Oavsett hur den ser ut är det viktigt att den är genomtänkt och har ett uttryck som gör att dina kunder kommer ihåg den!
 

25 tips för att komma i gång med försäljningen
Behöver du hjälp med att komma i gång med din första försäljning eller vill du ha tips på hur du kan förbättra din nuvarande försäljning? Då hittar du en mängd smarta förslag här. Att få nya kunder kan ta på krafterna, därför gäller det att du satsar din energi på rätt saker. Kanske ser du nya möjligheter när du läser inlägget?
 

21 tips som gör dig till en bra säljare
Låt mig hjälpa dig att träna upp dina säljförmåga! Alla företag behöver någon som förstår sig på de tänkta kunderna och som talar deras “språk” för att få ut produkterna på marknaden. Kanske känner du dig inte mogen uppgiften? Några enkla övningar gör så att ditt självförtroendet som säljare växer.
 

Utmaningar med att driva eget – så tacklar du dem!
Som egenföretagare stöter du på en hel del utmaningar. Inledningsvis kan det vara svårt att veta hur du ska tackla dem för att komma vidare. Att du dessutom är ensam i företaget kan försvåra det hela. Men som tur är finns det ju bra sätt att lösa och underlätta dessa situationer!
 

Så kommer du igång med din marknadsföring
Att ta fram dina produkter är en sak men att få ut dem på marknaden är en annan. Inledningsvis har du kanske inte så mycket pengar att lägga på marknadsföringsinsatser. Här hittar några smarta tips på hur du på ett kostnadseffektivt sätt gör dina kunder uppmärksamma på dina produkter.
 

Så bygger du en hemsida på 45 minuter
Att bygga en hemsida skulle kunna vara svårt – men som tur är finns det enkla alternativ för dig som inte har några förkunskaper när det gäller html-kodning eller i att hantera mallar i WordPress. I det här inlägget hittar du en film där vår VD, Ludvig Granberg, berättar hur du kan bygga din egen hemsida på bara 45 minuter!
 

Gör ett bra första intryck på dina kunder
Att göra ett bra intryck på dina kunder är ju otroligt viktigt – oavsett om det är vid ett personligt möte eller via hemsidan. När dina kunder besöker din hemsida har du ungefär 3 sekunder på dig innan de skapat sig en uppfattning om dig. Det är med andra ord viktigt att tänka över vilket första intryck du ger!
 

Förbättra de viktigaste sidorna på din hemsida
Det finns några sidor på din hemsida som är viktigare än andra: startsidan, “om oss-sida” och din kontaktsida. Varför? Jo, därför att dina kunder använder dessa sidor för att fatta beslut om de ska handla av dig eller inte. Ladda ner PDF-en och fundera över hur du kan förbättra dessa sidor!
 

5 sätt att underhålla din hemsida
För att hålla din hemsida fräsch och levande behöver du göra löpande uppdateringar – vilka då undrar du? Här kommer en lista på enkla uppdateringar som du kan göra för att ge din hemsida ett schysst lyft.
 

Nu har du förhoppningsvis samlat på dig en massa kloka råd och tänkt igenom hur du kan arbeta för att smidigare komma igång med ditt företag, din försäljning och marknadsföring eller din hemsida. Jag önskar dig all lycka med ditt företag och hoppas att du hittar fler bra tips här i bloggen även efter din företagsstart.

Visste du att du kan prova Hemsida24 gratis i 30 dagar? Registrera dig idag!
 

// Johanna Bohlin
Kommunikationsansvarig