Calle siktar på VM-guld i bågskytte!

På Hemsida24 sponsrar vi både organisationer och enskilda individer som vi tror på. En av dessa är vår egen Carl Henrik Gidensköld (Calle) som jobbar som utvecklare på Hemsida24 men som också är en av de bästa i världen på bågskytte.

Senast i helgen var Calle med och deltog i Förstapilen i Stockamöllan där han, inte helt förvånande men mycket glädjande, tog hem förstaplatsen!
 
Foto: Richard AdcockEn imponerande start på det nya året

Calle har under vinterns inomhussäsong deltagit i fem tävlingar varav de två senaste har skjutits efter årsskiftet. Av dessa fem tävlingar har Calle tagit hem en andraplacering och i resterande stått som segrare.

Så här säger Calle själv om sin form och målen inför 2015:

“Min form känns väldigt bra just nu och det har den gjort hela säsongen. Jag känner mig stark och stabil både fysiskt och mentalt. Den mentala biten är extremt viktig om jag skall kunna prestera i finaler. Jag har framförallt siktet inställt på VM utomhus i Köpenhamn som avgörs i juli. Utöver det kommer jag delta i flertalet nationella tävlingar under året. I snitt brukar det bli ungefär en tävling varannan vecka.”

Totalt har Calle hela 14 individuella SM-medaljer varav imponerande 9 av dessa är guldmedaljer. Förutom dessa fina medaljer kan Calle dessutom stoltsera med ett VM-brons i lag som han var med och vann i mars 2014.

Så här räknas poängen i bågskytte
På de tävlingar som Calle deltar i finns det två olika upplägg. Antingen skjuts 60 pilar där maxpoängen är 600 poäng och högst poäng vinner tävlingen. Alternativ nummer två är att 60 pilar skjuts som en grundskjutning för att få en placering till finalmomenten. Där tävlar man i matcher mot andra skyttar och räknar då på 15 pilar per match med en maxpoäng på 150 poäng.

Calles personliga rekord på 60 pilar är 596 poäng vilket är väldigt nära det nuvarande världsrekordet som ligger på 599 poäng.

Calles inomhussäsong gav resultat
Under vinterhalvåret skjuts det inomhus och med ett avstånd på 18 meter. På sommarhalvåret är avståndet längre och vanligtvis 50 meter men kan utökas ända upp till 90 meter vilket gör att vinden har en stor påverkan.

Om Calle får välja föredrar han att skjuta inomhus eftersom han då enbart behöver förlita sig på sin egen förmåga utan att ta hänsyn till andra faktorer såsom vind och regn.

Nedan hittar du resultaten för Calles inomhussäsong.

Förstapilen i Stockamöllan, 2015: 1:a plats med 595 poäng av 600 i grundskjutningen och där han till sist vann finalen med 149 poäng mot 146 poäng.

Nyyårspokalen i Danmark, 2015: 2:a plats med 595 poäng av 600 i grundskjutningen. I 1/8-delsfinalen sköt Calle 149 poäng utav max 150 poäng vilket innebär att han tangerade sitt egna svenska rekord. I 1/4-finalen lyckades han dessutom skjuta 150 poäng utav max 150 poäng vilket är tangerat världsrekord.  

Christmas Open i Kristianstad, 2014: 1:a plats med 593/600 poäng.

Skurup Motor-Center Open i Skurup, 2014: 1:a plats med 593/600 poäng.

C4-träffen i Kristianstad, 2014: 1:a plats med 592/600 poäng.

Här hittar du mer information om Calle, de olika tävlingarna och hans rekord.

Vi ser med spänning fram emot att få följa Calle under året och önskar honom ett stort lycka till i kommande tävlingar!
 

// Johanna Bohlin
Community Manager

På Hemsida24 sponsrar vi både organisationer och enskilda individer som vi tror på. En av dessa är vår egen Carl Henrik Gidensköld (Calle) som jobbar som utvecklare på Hemsida24 men som också är en av de bästa i världen på bågskytte.

Senast i helgen var Calle med och deltog i Förstapilen i Stockamöllan där han, inte helt förvånande men mycket glädjande, tog hem förstaplatsen!
 


Foto: Richard Adcock

En imponerande start på det nya året

Calle har under vinterns inomhussäsong deltagit i fem tävlingar varav de två senaste har skjutits efter årsskiftet. Av dessa fem tävlingar har Calle tagit hem en andraplacering och i resterande stått som segrare.

Så här säger Calle själv om sin form och målen inför 2015:

“Min form känns väldigt bra just nu och det har den gjort hela säsongen. Jag känner mig stark och stabil både fysiskt och mentalt. Den mentala biten är extremt viktig om jag skall kunna prestera i finaler. Jag har framförallt siktet inställt på VM utomhus i Köpenhamn som avgörs i juli. Utöver det kommer jag delta i flertalet nationella tävlingar under året. I snitt brukar det bli ungefär en tävling varannan vecka.”

Totalt har Calle hela 14 individuella SM-medaljer varav imponerande 9 av dessa är guldmedaljer. Förutom dessa fina medaljer kan Calle dessutom stoltsera med ett VM-brons i lag som han var med och vann i mars 2014.

Så här räknas poängen i bågskytte
På de tävlingar som Calle deltar i finns det två olika upplägg. Antingen skjuts 60 pilar där maxpoängen är 600 poäng och högst poäng vinner tävlingen. Alternativ nummer två är att 60 pilar skjuts som en grundskjutning för att få en placering till finalmomenten. Där tävlar man i matcher mot andra skyttar och räknar då på 15 pilar per match med en maxpoäng på 150 poäng.

Calles personliga rekord på 60 pilar är 596 poäng vilket är väldigt nära det nuvarande världsrekordet som ligger på 599 poäng.

Calles inomhussäsong gav resultat
Under vinterhalvåret skjuts det inomhus och med ett avstånd på 18 meter. På sommarhalvåret är avståndet längre och vanligtvis 50 meter men kan utökas ända upp till 90 meter vilket gör att vinden har en stor påverkan.

Om Calle får välja föredrar han att skjuta inomhus eftersom han då enbart behöver förlita sig på sin egen förmåga utan att ta hänsyn till andra faktorer såsom vind och regn.

Nedan hittar du resultaten för Calles inomhussäsong.

Förstapilen i Stockamöllan, 2015: 1:a plats med 595 poäng av 600 i grundskjutningen och där han till sist vann finalen med 149 poäng mot 146 poäng.

Nyyårspokalen i Danmark, 2015: 2:a plats med 595 poäng av 600 i grundskjutningen. I 1/8-delsfinalen sköt Calle 149 poäng utav max 150 poäng vilket innebär att han tangerade sitt egna svenska rekord. I 1/4-finalen lyckades han dessutom skjuta 150 poäng utav max 150 poäng vilket är tangerat världsrekord.  

Christmas Open i Kristianstad, 2014: 1:a plats med 593/600 poäng.

Skurup Motor-Center Open i Skurup, 2014: 1:a plats med 593/600 poäng.

C4-träffen i Kristianstad, 2014: 1:a plats med 592/600 poäng.

Här hittar du mer information om Calle, de olika tävlingarna och hans rekord.

Vi ser med spänning fram emot att få följa Calle under året och önskar honom ett stort lycka till i kommande tävlingar!
 

// Johanna Bohlin
Community Manager