Nya alternativ för e-post

På Hemsida24 vill vi alltid erbjuda våra kunder det bästa och i det här fallet den bästa e-postlösningen. Då vår tidigare e-postlösning inte längre håller måttet har vi valt att erbjuda e-post enligt två nya alternativ.

De nya e-postalternativen gäller främst för nya kunder hos Hemsida24 men vi rekommenderar även att befintliga kunder över tid överväger att gå över till någon av dessa lösningar istället.
 

Vi har under flera år erbjudit en gratis version av Google Apps (Gmail för din domän) vilket är samma e-postlösning vi använder internt på företaget och som vi anser är en av de absolut bästa e-postlösningarna som finns.

När Google i december 2012 abrupt slutade erbjuda en gratisversion såg vi oss om efter alternativ. Vi valde då att köpa in en e-postlösning från en extern leverantör som vi använt sedan dess. Lösningen har fungerat bra men inte tillräckligt bra.

Vi har därför valt att fortsättningsvis erbjuda e-post enligt följande två alternativ:

 

1. Google Apps

Det första alternativet är Google Apps som du har möjlighet att prova på gratis under 30 dagar. Med vår guide får du hjälp att ställa in domännamnet och komma igång så att du kan använda Google Apps för din e-post. Behöver du sedan support ingår det telefonsupport från Google.
Enligt oss är detta den bästa lösningen och den vi i första hand rekommenderar dig.

Så här kommer du igång med Google Apps

2. Vidarebefordring av e-post till
befintliga e-postkonton

Vill du inte lägga pengar på din e-post eller anser du att din e-post inte är kritisk kan du istället välja lösningen e-postalias. Vårt system skickar då vidare e-post från ditt hemsidekonto, till exempel info@dittdomännamn.se, till din tidigare e-postadress, till exempel minmail@outlook.com.

Om du redan har e-post via Gmail kan du ställa in att du vill använda info@dittdomännamn.se som avsändare i ditt befintliga Gmail-konto.

Vidarebefodring av e-post i Gmail

Så här fungerar vidarebefodring av e-post/e-postalias

För befintliga kunder

Alla befintliga kunder kommer tills vidare att kunna fortsätta att använda vårt nuvarande system för e-post, så där görs alltså inga förändringar. Vi rekommenderar ändå att även du tar dig en titt på Google Apps då detta som sagt är en mycket bra e-posttjänst.
 

//Johanna Bohlin
Community Manager