ActCom – 8 tips för din hemsida

På ActCom Productions har teamet mångårig erfarenhet inom kommunikation, reklam, PR och content marketing inkluderat digital kommunikation och sociala medier. Utgångspunkten är att  ”Alla ska ha råd med en bra hemsida!”. I den här artikeln delar ActCom med sig av sina bästa tips för hur du skapar en tilltalande hemsida.
 

ActCom drivs med erfarenhet och engagemang

Teamet på ActCom Productions har jobbat med kommunikation och varumärke
i mer än 20 år på olika internationella reklambyråer. Kunduppdragen har
sett olika ut alltifrån att ta fram säljande texter till att utveckla färdiga hemsidor.

Idag finns det otroligt smarta hemsideverktyg som gör att du helt på egen hand kan bygga en snygg och proffsig hemsida. När du bygger din egen hemsida finns det dock en del enkla tips och knep för att göra den mer attraktiv gentemot kunder och besökare. De knepen ska vi gå igenom nu!
 
8 tips för din hemsida

1. Gör din hemläxa
Det som du behöver lägga mest tid på vad gäller din hemsida är ditt syfte och mål. Innan du börjar bygga din hemsida eller om du ska bygga om den behöver du bestämma om du exempelvis gör det för att attrahera en ny målgrupp eller för att sälja mer produkter.

När du har bestämt vad du vill uppnå med din hemsida behöver du definiera vilka dina kunder är. Vad vill de få ut av att besöka din hemsida?

2. Skapa rätt känsla
Nästa steg blir att fundera över ditt buskap och vilken känsla du vill förmedla till dina kunder. Exempelvis kanske du vill förmedla en viss känsla om du har en dansstudio och en annan om du driver en begravningsbyrå.

Vad vill du att dina kunder ska uppleva när de besöker din hemsida? Genom att använda mörka eller ljusa färger, inspirerande eller vackra bilder och ett passande teckensnitt kan du påverka dina kunders upplevelse.

3. Tänk igenom dina bilder
Ta dig tid att hitta bra bilder på din förstasida och dina undersidor som signalerar ditt syfte och stärker ditt varumärke. Hitta bilder som stärker ditt budskap och förtydligar det du vill kommunicera på din hemsida.

Har du inte möjlighet att ta egna bilder rekommenderar vi att hyra in den hjälpen eller köpa färdiga bilder. Låt bilderna ta plats!

4. Skapa en snygg design med enkla medel
Utgå från din logotyp när du väljer färger till din hemsida. Det är bra om du är enhetlig och försök att inte välja mer än 3 färger. Har ditt företag en grafisk profil så ligger den givetvis till grund för designen.

Inkludera det som är viktigast och håll din hemsida luftig så att det som är mest centralt får hamna i fokus!

5. Dina rubriker är viktiga
Dina rubriker ska vara en slags “infångare” som gör att dina kunder vill läsa vidare. Försök därför att göra dem korta och intressanta. Ett förslag är att ta fram 3 stycken exempel på rubriker för att sedan testa dem på en vän eller kollega.

Håll även dina brödtexter korta. Dina besökare orkar inte läsa för mycket och då är det bättre att lyfta det viktigaste.

6. Skapa en levande hemsida
Hur ofta vill och mäktar du med att uppdatera? Dina kunder förväntar sig en levande hemsida. En av finesserna med en hemsida är ju att den är flexibel
och går att ändra när som helst utan ytterligare kostnader till skillnad från en
broschyr eller annons.

Samtidigt som du vill förbättra upplevelsen för dina kunder när du uppdaterar är det viktigt att inte göra uppdateringar som förvirrar dina kunder. Tänk därför igenom dina uppdateringar.

7. Lägg tid på sökmotorsoptimering
Lägg tid på att sökoptimera. Det hjälper dig att få fler besökare och driva trafik till din hemsida.

Här kan du läsa mer om sökmotorsoptimering.

8. Marknadsför din hemsida
Bara för att du har byggt en fin hemsida betyder det tyvärr inte att det kommer trafik (dvs besökare) av sig självt. Du måste därför marknadsföra din hemsida. Det finns många olika sätt att göra det på, till exempel via sociala medier eller blogginlägg.

Har du en budget finns det andra kanaler så som reklamfilm, radioreklam, annonser med mera att kombinera med digital närvaro och aktiviteter. Fundera på var du hittar dina kunder och marknadsför din hemsida där!
 
ActCom sammanfattar:

Gör den strategiska hemläxan
Skapa en känsla för bättre upplevelse
Se till att ha bra bilder och låt dem ta plats
Var enhetlig
Se rubriker som infångare
Skapa en levande hemsida
Sökoptimera för fler besökare
Se till att du syns där du vill synas

Exempel på kunder som ActCom har hjälpt och som är byggda i Hemsida24s verktyg:
20m2
B Unlimited
Tornfrakt och Tornfraktracing
Cri Cri
Våfflan

Här kan du läsa mer om ActCom Productions.
 
 
//Ulrika Almquist & Marie Kärrman
 ActCom Productions
 

På ActCom Productions har teamet mångårig erfarenhet inom kommunikation, reklam, PR och content marketing inkluderat digital kommunikation och sociala medier. Utgångspunkten är att  ”Alla ska ha råd med en bra hemsida!”. I den här artikeln delar ActCom med sig av sina bästa tips för hur du skapar en tilltalande hemsida.
 

ActCom drivs med erfarenhet och engagemang

Teamet på ActCom Productions har jobbat med kommunikation och varumärke
i mer än 20 år på olika internationella reklambyråer. Kunduppdragen har
sett olika ut alltifrån att ta fram säljande texter till att utveckla färdiga hemsidor.

Idag finns det otroligt smarta hemsideverktyg som gör att du helt på egen hand kan bygga en snygg och proffsig hemsida. När du bygger din egen hemsida finns det dock en del enkla tips och knep för att göra den mer attraktiv gentemot kunder och besökare. De knepen ska vi gå igenom nu!
 

8 tips för din hemsida

1. Gör din hemläxa
Det som du behöver lägga mest tid på vad gäller din hemsida är ditt syfte och mål. Innan du börjar bygga din hemsida eller om du ska bygga om den behöver du bestämma om du exempelvis gör det för att attrahera en ny målgrupp eller för att sälja mer produkter.

När du har bestämt vad du vill uppnå med din hemsida behöver du definiera vilka dina kunder är. Vad vill de få ut av att besöka din hemsida?

2. Skapa rätt känsla
Nästa steg blir att fundera över ditt buskap och vilken känsla du vill förmedla till dina kunder. Exempelvis kanske du vill förmedla en viss känsla om du har en dansstudio och en annan om du driver en begravningsbyrå.

Vad vill du att dina kunder ska uppleva när de besöker din hemsida? Genom att använda mörka eller ljusa färger, inspirerande eller vackra bilder och ett passande teckensnitt kan du påverka dina kunders upplevelse.

3. Tänk igenom dina bilder
Ta dig tid att hitta bra bilder på din förstasida och dina undersidor som signalerar ditt syfte och stärker ditt varumärke. Hitta bilder som stärker ditt budskap och förtydligar det du vill kommunicera på din hemsida.

Har du inte möjlighet att ta egna bilder rekommenderar vi att hyra in den hjälpen eller köpa färdiga bilder. Låt bilderna ta plats!

4. Skapa en snygg design med enkla medel
Utgå från din logotyp när du väljer färger till din hemsida. Det är bra om du är enhetlig och försök att inte välja mer än 3 färger. Har ditt företag en grafisk profil så ligger den givetvis till grund för designen.

Inkludera det som är viktigast och håll din hemsida luftig så att det som är mest centralt får hamna i fokus!

5. Dina rubriker är viktiga
Dina rubriker ska vara en slags “infångare” som gör att dina kunder vill läsa vidare. Försök därför att göra dem korta och intressanta. Ett förslag är att ta fram 3 stycken exempel på rubriker för att sedan testa dem på en vän eller kollega.

Håll även dina brödtexter korta. Dina besökare orkar inte läsa för mycket och då är det bättre att lyfta det viktigaste.

6. Skapa en levande hemsida
Hur ofta vill och mäktar du med att uppdatera? Dina kunder förväntar sig en levande hemsida. En av finesserna med en hemsida är ju att den är flexibel
och går att ändra när som helst utan ytterligare kostnader till skillnad från en
broschyr eller annons.

Samtidigt som du vill förbättra upplevelsen för dina kunder när du uppdaterar är det viktigt att inte göra uppdateringar som förvirrar dina kunder. Tänk därför igenom dina uppdateringar.

7. Lägg tid på sökmotorsoptimering
Lägg tid på att sökoptimera. Det hjälper dig att få fler besökare och driva trafik till din hemsida.

Här kan du läsa mer om sökmotorsoptimering.

8. Marknadsför din hemsida
Bara för att du har byggt en fin hemsida betyder det tyvärr inte att det kommer trafik (dvs besökare) av sig självt. Du måste därför marknadsföra din hemsida. Det finns många olika sätt att göra det på, till exempel via sociala medier eller blogginlägg.

Har du en budget finns det andra kanaler så som reklamfilm, radioreklam, annonser med mera att kombinera med digital närvaro och aktiviteter. Fundera på var du hittar dina kunder och marknadsför din hemsida där!
 

ActCom sammanfattar:

  1. Gör den strategiska hemläxan
  2. Skapa en känsla för bättre upplevelse
  3. Se till att ha bra bilder och låt dem ta plats
  4. Var enhetlig
  5. Se rubriker som infångare
  6. Skapa en levande hemsida
  7. Sökoptimera för fler besökare
  8. Se till att du syns där du vill synas

Exempel på kunder som ActCom har hjälpt och som är byggda i Hemsida24s verktyg:
20m2
B Unlimited
Tornfrakt och Tornfraktracing
Cri Cri
Våfflan

Här kan du läsa mer om ActCom Productions.
 

 

//Ulrika Almquist & Marie Kärrman
 ActCom Productions