8 tips – Så lyckas du med din blogg

Vi har nyligen skapat en blogg- och nyhetsfunktion på Hemsida24. Hur lyckas man då med att göra en populär och framgångsrik blogg?
 
Tips 1 – Kombinera kortare nyheter med genomarbetade artiklar
För att locka besökare till att bli återkommande besökare är det viktigt att regelbundet skriva nya inlägg. Dessa kan vara korta nyheter och kommentarer. För att sen ge mer tyngd i din blogg så bör du då och då skriva mer genomarbetade artiklar som dina besökare kan återkomma till. Det är dessa artiklar som du oftast får länkar till från andra bloggar och webbsidor, vilket stärker din närvaro i t.ex. Google-sökningar.Tips 2 – Skriv branschnyheter och ge dina kommentarer
Många nyheter skrivs säkert i din bransch som dina kunder kanske inte riktigt förstår. Ge dina kunniga kommentarer och tankar kring vad nyheten kan betyda för dem. Ge dem din åsikt för att skapa en diskussionsfrämjande och intressant blogg.
 
Tips 3 – Kommentera andras bloggar
Kommentera andras bloggar i liknande branscher och glöm inte att skriva med din webbadress (om de har ett fält för det).
 
Tips 4 – Länka mycket, gärna internt
Har du skrivit ett tidigare inlägg som kan vara intressant för det du skriver just nu? Glöm inte att länka till det. Länka även till andra hemsidor, var inte orolig för att du ska tappa besökare. Om dina läsare tycker att du ofta kommer med nyttiga länkar till bra information och hemsidor så kommer de definitivt att återkomma till dig.
 
Tips 5 – Skriv bra rubriker
Rubriken är det första din besökare läser. Är den inte tillräckligt bra så kommer besökaren förmodligen aldrig att läsa ditt inlägg.
Sammanfatta ditt inlägg i rubriken, låt den inte vara intetsägande:
“Om din tjänst ger besparingar åt kunder ska du skriva det: “Spara pengar med tjänsten X” i stället för t.ex. “Om vår nya tjänst”.”
– Citat från Webbpennan.com
På Webbpennan kan du läsa mer om hur du ska tänka när du skriver för webben.
 
Tips 6 – Kommentera med hjälp av bilder
Använd bilder för att kommentera nyheter eller för att illustrera det du skriver. Dan Nilsson från Dan.se är expert på just detta, men ni ska kanske inte vara lika frispråkiga med bilderna om det är er företagsblogg.
 
Tips 7 – Skriv kontroversiella inlägg
Vill du ha återkommande besökare så brukar kontroversiella åsikter alltid röra upp känslor och skapa intresse. Var försiktig dock, att vara kontroversiell är inte detsamma som ansvarslös.
 
Tips 8 – Klargör ditt syfte och bestäm inriktning
Vet du vilken inriktning din blogg ska ha? Om inte så bör du bestämma dig innan du börjar. Kommer du att fokusera på nya produkter i din butik, berätta om arbeten du gjort för dina kunder eller kanske berätta om det senaste som händer i din bransch? Bloggosfären är fylld med tusentals bloggar och det kan vara en fördel att hålla sig nischad.
 
Har du fler tips till hur man skapar en framgångsrik blogg? Skriv gärna en kommentar!
 
Vänliga hälsningar,
Mikael Öhrén
Hemsida24
 
Källor och bra artiklar att fördjupa sig i:

Från SEOTaktik.com: Tips: Vad som gör en blogg populär och många missar
Gardener.se: Hur skapar man en populär blogg?
gapingvoid: top ten reasons why nobody reads your blog

http://www.gapingvoid.com/Moveable_Type/archives/002173.html

Vi har nyligen skapat en blogg- och nyhetsfunktion på Hemsida24. Hur lyckas man då med att göra en populär och framgångsrik blogg?

 

Tips 1 – Kombinera kortare nyheter med genomarbetade artiklar

För att locka besökare till att bli återkommande besökare är det viktigt att regelbundet skriva nya inlägg. Dessa kan vara korta nyheter och kommentarer. För att sen ge mer tyngd i din blogg så bör du då och då skriva mer genomarbetade artiklar som dina besökare kan återkomma till. Det är dessa artiklar som du oftast får länkar till från andra bloggar och webbsidor, vilket stärker din närvaro i t.ex. Google-sökningar.

Tips 2 – Skriv branschnyheter och ge dina kommentarer

Många nyheter skrivs säkert i din bransch som dina kunder kanske inte riktigt förstår. Ge dina kunniga kommentarer och tankar kring vad nyheten kan betyda för dem. Ge dem din åsikt för att skapa en diskussionsfrämjande och intressant blogg.

 

Tips 3 – Kommentera andras bloggar

Kommentera andras bloggar i liknande branscher och glöm inte att skriva med din webbadress (om de har ett fält för det).

 

Tips 4 – Länka mycket, gärna internt

Har du skrivit ett tidigare inlägg som kan vara intressant för det du skriver just nu? Glöm inte att länka till det. Länka även till andra hemsidor, var inte orolig för att du ska tappa besökare. Om dina läsare tycker att du ofta kommer med nyttiga länkar till bra information och hemsidor så kommer de definitivt att återkomma till dig.

 

Tips 5 – Skriv bra rubriker

Rubriken är det första din besökare läser. Är den inte tillräckligt bra så kommer besökaren förmodligen aldrig att läsa ditt inlägg.

Sammanfatta ditt inlägg i rubriken, låt den inte vara intetsägande:

“Om din tjänst ger besparingar åt kunder ska du skriva det: “Spara pengar med tjänsten X” i stället för t.ex. “Om vår nya tjänst”.”

– Citat från Webbpennan.com

På Webbpennan kan du läsa mer om hur du ska tänka när du skriver för webben.

 

Tips 6 – Kommentera med hjälp av bilder

Använd bilder för att kommentera nyheter eller för att illustrera det du skriver. Dan Nilsson från Dan.se är expert på just detta, men ni ska kanske inte vara lika frispråkiga med bilderna om det är er företagsblogg.

 

Tips 7 – Skriv kontroversiella inlägg

Vill du ha återkommande besökare så brukar kontroversiella åsikter alltid röra upp känslor och skapa intresse. Var försiktig dock, att vara kontroversiell är inte detsamma som ansvarslös.

 

Tips 8 – Klargör ditt syfte och bestäm inriktning

Vet du vilken inriktning din blogg ska ha? Om inte så bör du bestämma dig innan du börjar. Kommer du att fokusera på nya produkter i din butik, berätta om arbeten du gjort för dina kunder eller kanske berätta om det senaste som händer i din bransch? Bloggosfären är fylld med tusentals bloggar och det kan vara en fördel att hålla sig nischad.

 

Har du fler tips till hur man skapar en framgångsrik blogg? Skriv gärna en kommentar!

 

Vänliga hälsningar,

Mikael Öhrén

Hemsida24

 

Källor och bra artiklar att fördjupa sig i:

http://www.gapingvoid.com/Moveable_Type/archives/002173.html