Historia

Så började det

Under tidigt 90-tal börjar de två vännerna Ludvig Granberg och Mikael Öhrén, under sin tid på mellanstadiet, att sälja licensfria program på diskett till skolkamrater. En vänskap byggs upp som senare ska resultera i ett framgångsrikt affärspartnerskap.

 

Några år senare är Ludvig och Mikael 20 respektive 21 år och bestämmer sig för att köpa en webbsida för modellfotografer. För att kunna ge webbsidan ett nytt utseende tar de ett lån av Mikaels föräldrar och anlitar en webbdesigner. När de några år senare säljer sajten är den Sveriges största mötesplats för modellfoto.
 

2006

Under våren pluggar Mikael på Internationella Handelshögskolan i Jönköping och gör i studierna en kundundersökning på modellfotosajten. Den visar att många av deras kunder är i behov av att kunna bygga sina egna hemsidor. Idén som ska bli Hemsida24 föds. Senare under hösten flyttar företaget in i den första lokalen i Tradecenter i Halmstad.
 

2008

Ludvig och Mikael väljer att starta en tilläggstjänst på modellfotosajten där man kan bygga sin egen hemsida. Det tar inte lång tid innan man ser behovet av tjänsten och lanserar den som ett eget verktyg. Idén är ett enkelt hemsideverktyg som gör att alla kan bygga en hemsida, oavsett förkunskaper. Den nya tjänsten får namnet Hemsida24.

 

Sommaren 2008
Under sommaren anställs företagets första programmerare. Det är en expansiv men tuff tid när Ludvig och Mikael får halvera sina löner för att få ekonomin att gå ihop.

 

November 2008
De arbetar hårt med utvecklingen av tjänsten och får klart de sista detaljerna natten före lanseringen på fotomässan i Göteborg i november. Under mässan säljer de 15 hemsidor och resan har börjat.
 

2009

Oktober 2009

Ett år senare lanserar Hemsida24 e-handelsbutiker för sina kunder och fortsätter utveckla tjänsten med målet att bygga Sveriges bästa hemsidetjänst. Företaget har då 5 anställda och 600 kunder.

 

2012

Hemsida24 når sin 8 000:e kund och i samma veva får Ludvig och Mikael utmärkelsen Årets Unga Entreprenörer i Väst. De säljer modellfotosajten, då Sveriges största.
 

2013

Företaget har sedan starten 2008 vuxit kraftigt och har idag 13 anställda och kontor i centrala Halmstad.

Prova 30 dagar gratis. Inget kreditkort behövs.

Kom igång nu
 

Laddar...Laddar, vänligen vänta.


Just nu tar det lite längre tid än vanligt... Problem med Internet?
Prova att ladda om sidan.