Smygpremiär för mobilhemsidor

Vi har smyglanserat möjligheten att ha en mobilhemsida. Du kan alltså prova det innan den riktiga lanseringen sker i september. Mobilhemsidan är responsiv och ändrar storlek beroende på vilken enhet den visas på. 

Vi har valt att smyglansera mobilhemsidorna redan nu eftersom många frågar efter det. Därefter kommer vi att kontinuerligt lansera uppdateringar som ger ny funktionalitet. Exempelvis är inte mobilversionen av e-butiken klar ännu men vi arbetar på den i skrivande stund.  

Så fungerar det
De som besöker din hemsida från en mobil enhet kommer automatiskt till mobilhemsidan.

Du måste inte ha en mobilhemsida
Du väljer själv om du vill ha en mobilhemsida eller inte genom att slå på och av den under fliken "Mobil". Se bilden längst ner i blogginlägget för mer information. 

Den riktiga lanseringen
I slutet av september lanseras mobilhemsidorna för alla som inte aktivt valt att låta bli att använda en mobilhemsida. Den som inte vill ha en mobilversion av sin hemsida kan själv välja bort det även i fortsättningen. 

Så skapas mobilhemsidan
Mobilhemsidan genereras automatiskt utifrån det publicerade innehållet på din hemsida. Det finns alltså inget eget redigeringsläge för mobilhemsidan. Under fliken “Mobil” ser du hur mobilhemsidan visas för besökarna. Om du vill justera den så måste du justera innehållet på din vanliga hemsida och göra en ny publicering.

Sidhuvudet
Idag är inte ditt sidhuvud med på mobilhemsidan. Däremot visas namnet på din hemsida så att besökaren vet att de kommit rätt. Ditt sidhuvud visas alltså bara på din vanliga hemsida. I ett senare skede kommer vi lägga till möjligheten att ha ett sidhuvud även på den mobila hemsidan.

Krav för att använda mobilhemsidan
Mobilhemsidorna fungerar inte för dig som använder gamla designsystemet. Då måste du byta mall och omvandla din hemsida till det nya systemet för att kunna ha en mobilhemsida. Läs mer om övergången till nya Hemsida24. 

Om du har bytt mall eller skapat ditt konto efter 2011-03-07 så har du nya designsystemet och kan börja använda din mobilhemsida redan idag. 

Visning på surfplattor
Mobilhemsidorna visas endast på enheter med små skärmar, som exempelvis mobiltelefoner. Surfplattor har i regel större skärmar och då passar det bra att visa den vanliga hemsidan i fullformat.


 

Exempel

Besök restaurangathen.hemsida24.se från din webbläsare och i mobilen för att se hur mobilhemsidan skiljer sig från den vanliga hemsidan.

Så startar du din mobilhemsida

Kommentarer

 • BasicHus • 8 september 2013 07:26:34
  Hej,
  Tycker inte som de ser ut på min mobil,
  Inte optimalt på mina bilder, ser inte ut. jag väljande
  Stäng av mobilhemsida men den står fortfarande som de är.
  Hur gör man då?

 • Tore Bryneholt • 4 september 2013 16:53:45
  Allt verkar mycket tilltalande och gör åtkomsten lättare. Samtidigt sätter detta nya en press på mig, så att Hemsidan ständigt bör uppdateras. Nu har verkligen Tankar ordet fått vingar...
 • Mikael • 2 september 2013 17:52:44
  Toppen. Nu kan våra boende hålla sig uppdaterade på vad som händer i våran samfälighet
  //Mikael
 • Henrik • 2 september 2013 14:43:32
  Bakgrundsfärgen på innehållsdelen tas inte med utan mobilsidan skriver direkt på bildbakgrunden för sidan istället. Dvs har du en ett foto som bakgrund och sen valt vit bakgrund för ditt innehåll kommer innehållet skrivas direkt på bakgrundsfotot och inte med vit bakgrund som avsett. I vart fall fick jag så i preview-fönstret.
 • Birgitta Möller • 30 augusti 2013 12:55:45
  Äntligen!!!
  Ser bra ut. Åtminstone förstasidan. =D
  Skrev till Hemsida24 i oktober förra året om detta med mobilversion. Så nu är jag mycket glad.
 • jessica • 30 augusti 2013 11:43:14
  Hej!

  Jag upptäckte att om man lösenordskyddar en sida och bara klickar i "lösenordskydda undersidor" så går det fortfarande att ta sig in på dem i mobilversionen, detta behöver ni göra något åt. Annars var det en väldigt bra funktion för oss!
 • Dan • 20 augusti 2013 09:13:00
  Riktigt bra, men ska det bli optimalt så önskar jag att man kan plocka bort viss information på mobilsidan så den inte blir så omfattande, kommer man kunna det i framtiden?
 • peter • 16 augusti 2013 14:18:42
  kanonbra lösning! men den verkar inte hantera bilderna på ett optimalt sätt. Dvs den skalar inte ner bilderna så att de ryms inom formatet för en iphone? Dessutom är den bara "mobil" i stående orientering - den växlar över till den vanliga versionen om man håller telefon i liggande läge.
 • Manfred Rusner • 16 augusti 2013 12:00:38
  Jättebra! Fint att ni har ordnat denna möjlighet. Vi ser fram emot att också sidhuvudet med logga kommer att synas. Lycka till med den fortsatta anpassningen!
 • Jan Heidne • 16 augusti 2013 10:54:17
  Hej igen!
  fick svar och har läst på,
  helt toppen!
  Tack Hemsida24
  hälsningar
  Jan

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln

Prova 30 dagar gratis. Inget kreditkort behövs.

Kom igång nu
 

Laddar...Laddar, vänligen vänta.


Just nu tar det lite längre tid än vanligt... Problem med Internet?
Prova att ladda om sidan.