Nu enklare att sökmotoroptimera

För att göra det enklare att få hemsidan att synas i sökmotorerna har vi tagit fram en guide för sökmotoroptimering. Den guidar dig genom alla de viktiga stegen och ser till att du gör det viktigaste först. 

Guiden är uppdelad i sju steg och är anpassad både för nybörjaren och den erfarne SEO-experten. För nybörjaren finns en mängd olika exempel och hjälp för att ta sig igenom stegen. Den som kan SEO kan snabbt gå igenom guiden med vetskapen om att inget missats. 

Steg 1 - Lägg till hemsidan i sökmotorerna

I första steget ska du lägga till din hemsida hos Google och Bing. 

Steg 2 - Hemsidans namn

I det här steget väljer du ett bra namn för din hemsida. Det används på flera ställen men syns inte alltid. Det är därför viktigt att hemsidan får ett så bra namn som möjligt. 

Steg 3 - Optimering av startsidan

För att man ska kunna googla på ditt företagsnamn och dina viktigaste sökord och hitta din hemsida i sökmotorerna måste din startsida vara sökmotoroptimerad. Den första detaljerade sökmotoroptimeringen sker därför på startsidan. Du får hjälp med att skriva en bra titel och beskrivande text samt att förbättra startsidans innehåll. 

Steg 4 - Sidfoten

Sidfotens text kan förbättra sökmotoroptimeringen samtidigt som det är ett bra ställe att skriva kontaktinformation på. 

Steg 5 - Optimering av undersidor

Här sökmotoroptimerar du resten av dina undersidor. Du får också en översikt som visar vilka undersidor som du är färdig med och du kan själv välja vilka undersidor du vill börja med. 

Steg 6 - Lägg till en sitemap

Med en sitemap ger du sökmotorerna en lista på vilka sidor din hemsida har. Den hjälper sökmotorerna att indexera sidor som annars kunde missats. 

Steg 7 - Skaffa inlänkar

Det här steget ger dig tips på hur du kan skaffa inlänkar till din hemsida.

Kommentarer

  • Henrik • 12 juni 2012 10:27:55
    Jättebra initiativ och vissa inställningar som legat dolt har lätt blivit inaktuella, men kommer fram nu via guiden. Känns dock inte som "Hemsidans namn", "Optimering av startsidan" och "Sidfoten" tagit höjd för användare med flera språkversioner. Vart sätter man respektive språks inställningar via guiden?

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln

Prova 30 dagar gratis. Inget kreditkort behövs.

Kom igång nu
 

Laddar...Laddar, vänligen vänta.


Just nu tar det lite längre tid än vanligt... Problem med Internet?
Prova att ladda om sidan.