Bilder och ikoner till din hemsida

Snygga bilder gör stor skillnad på en hemsida. De kan komplettera text och ge associationer till vad texten kan tänkas handla om.

I det här inlägget tipsar jag om tre tjänster för att hitta bra bilder på nätet.

Först ska jag slå ett slag för en tjänst jag stötte på för ett tag sedan. Det är en tjänst som heter iconfinder där du kan söka mellan över 160 000 ikoner. De flesta är mycket snygga och finns i olika storlekar. Bilderna laddas ned som png filer vilket är ett bra format för bilder på nätet.

 

För gratis bilder vill jag tipsa om Stock.XCHNG. Där hittar du en hel del gratisbilder samtidigt som det också går att köpa bilder till en låg kostnad.

 

Slutligen får ni inte glömma istockphoto. Det är vår favoritsida för bilder. Visserligen kostar bilder i lagom upplösningar för hemsidor ca 10kr men det kan det vara värt för att få proffsiga bilder.

 

Här kan du läsa mer om var du hittar bilder

 

Glöm inte att granska licensen för bilderna om de ska användas för kommersiellt bruk.

 

/Mattias

Etiketter: tips design

Kommentarer

 • ikon • 13 december 2011 09:54:50
  probelms
 • Anki • 29 juni 2010 10:23:11
  Hej!

  Jag saknar en bild funktion till bloggen. Hade en bogg tidigare på driftig.nu där kunde man lägga in flera bilder i ett blogginlägg och lägga bilderna var man ville i mitten t ex. Skulle bli jätteglad om ni också hade den möjligheten. Då mina blogg inägg lyfter med bilder och syftet med mina blogginlägg får ett bättre och proffisigare utseende. Jag förmedlar vardagsglädje och då vill jag gärna göra det i bilder också.

  Tackar annars för en bra sida.

  Glada hälsningar
  Anki
 • Kåre Gåskjölen • 7 juni 2010 18:59:20
  Hej på er alla. Jag vill bara säga att jag är skit nöjd med min hemsida och allt som det innebär. Men jag ska berätta en sak till er och lite annan onödig fakta
  :-),,,jag ska på en lång resa med min nya fyrhjuling en can am 800R och min sambo ska med. Jag har varit i kontakt med generalagenten för min maskin Can am dom heter BRP Sweden AB www.brp.com och berättat att jag ska åka med min fyrhjuling till Trollstigen Geiranger och att jag ska åka runt i norge på olika fina plattser och fota eftersom jag fotar en hel del och jag älskar naturen & äventyr. Dom blev väldigt sugna på att få några fina bilder på sin maskin och det ska dom få men dom vill även lägga in en Notis på deras egna hemsida www.brp.com om en länk till min hemsida www.modellfotograf.net så att många besökare kan se brp (Can am) dyraste maskin på en lång resa och andra fina foton från resan som kommer att gå av den 3 Juli och eftersom ingen annan har kört så långt med en Can am fyrhjuling så vill dom sponsra mig och det har dom gjort redan och jag blev väldigt nöjd. Och ja jag har den modellen som är dyrast 145.000 men med all utrustning så är jag uppe i 160,000kr för en fyrhuling ja men jag har den som mitt fordon både på vintern och sommaren,,,,jag åker väldigt mycket på den. Men då får ni också reklam för det kommer ju måmga besökare på min sida då som vill se dom fina bilderna på en skit fin maskin som är på en av värdens kändaste plattser Trollstigen//Geiranger i Norge.
  Och då får många besökare se er eller hur jag menar att dom får se Hemsida24 bra för er.
  Men jag skulle vilja att när dom besöker min hemsida så ska det finnas en flik som det står typ Can am//brp resa 2010 på så när dom besökare klickar på den flicken så kommer dom till en sida på min sida som det står lite info om resan & fyrhjulingen och bilder från resan.
  Går det att ha så och hur gör jag,,,jag är inte så duktig på hemsidor så snäll om ni vill hjälp mig så jag kan fixa det.

  MVH Kåre 070 670 11 42

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln

Prova 30 dagar gratis. Inget kreditkort behövs.

Kom igång nu
 

Laddar...Laddar, vänligen vänta.


Just nu tar det lite längre tid än vanligt... Problem med Internet?
Prova att ladda om sidan.