Lösenordsskydda sidor

Har du information på din hemsida du inte vill att alla besökare ska få tillgång till?

Det finns många olika anledningar till att man kan vilja lösenordsskydda sidor. Vi ger några exempel på användningsområden nedan.

Unik sida för en kund

Låt oss ta en fotograf som första exempel. Pelle har tagit en serie bilder till sin kund. Nu vill Pelle visa bilderna i ett bildgalleri och låta kunden ladda ned bilderna direkt från hemsidan. Däremot vill han inte att någon annan ska kunna se bilderna eller ladda ned bildfilerna. Pelle väljer då att skapa en separat sida för just den här kunden. Pelle lösenordsskyddar sidan och ger lösenordet till sin kund.

Interna sidor

Ett annat exempel är ett företag som har speciella sidor för sina anställda. Eftersom de är lösenordsskyddade är dessa sidor enbart åtkomliga för företagets anställda.

På dessa sidor har företaget en speciell nyhetssida bara för dess anställda. De har sidor med viktiga dokument, produktbilder och produktblad som säljarna kan behöva när de är på resande fot. En sida innehåller kontaktuppgifter med namn, e-postadress och telefonnummer till alla anställda. Företaget har också sidor med bilder från olika händelser som årets julfest och kick-off.

Det finns alltså många användningsområden för lösenordsskyddade sidor och vi hoppas du fick några tips och idéer från våra exempel.

 

Läs mer om hur du lösenordsskyddar sidor.

 

/Mattias

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln

Prova 30 dagar gratis. Inget kreditkort behövs.

Kom igång nu
 

Laddar...Laddar, vänligen vänta.


Just nu tar det lite längre tid än vanligt... Problem med Internet?
Prova att ladda om sidan.